tisdag 25 mars 2025

Vårfrudagen blev våffeldagen!

Kära vänner! En felsägning är orsaken till att många svenskar smaskar i sig våfflor idag.
Förra året var det påsk den här veckan och det var en solig och skön påskhelg.
 Men direkt efter påsk blev det minusgrader och snö. Hua! Hoppas vi slipper det i år.
Igår måndag var det sol och +12C°... idag grått, +8°C och VÅFFELDAGEN! 


Har ni ätit några våfflor?
Själv har jag gräddat frasiga våfflor både idag och igår... det är ju så gott!
Om jag får som jag vill så vill jag ha dem till kaffet med grädde, blåbär och blåbärssylt.




Det finns många olika recept på våfflor. Idag körde jag Kejsarvåfflor från Kungsörnen. 
Med riktigt smör och sen tar jag vichyvatten istället för vanligt vatten.


Mitt damgäng var hemma hos mig igår och självklart bjöd jag på våfflor.
Ni vet väl att våfflor inte bara är goda tillsammans med bär, sylt och grädde! 


De är alldeles underbara, nygräddade, till en rejäl sked smetana med citronzest o lite salt, 
en klick löjrom, en bit avokado, en stor hög av färska räkor, fint hackad rödlök 
samt gärna en dillvippa och citronklyfta därtill! Mums!
Om jag får säga det själv... Så himla gott! 



Till kaffet bjöd jag på en nybakad sockerkaka... och det tog vi i vardagsrummet.
Så igår fick jag två fina timmar tillsammans med mitt gamla damgäng! I'm Truly Blessed!



Önskar dig min kära läsare massor av frasiga våfflor!

Kram till alla... Anna

(Bilder fotade av mig) 

18 kommentarer:

Helena på FREEDOMtravel sa...

Absolut ä l s k a r den felsägningen!! :) Men jo, jag har missat att det var våffeldagen idag, tyvärr. Så gott det ser ut!! :)

Channal sa...

Hej Helena! Ja, så det kan bli... en våffeldag bara så där! Du får göra våfflor imorgon! KRAM

Monnah sa...

Så jättefint du hade gjort till dina gäster! De var säkert väldigt glada och nöjda över detta mys. Älskar våffeldagen, men sparade våfflorna till morgondagens gäster! De får knaperbacon, creme fraiche och gräslök till de matigare våfflorna (om de vill) och blåbärssylt och glass till efterrättsvåfflorna. Idag åt vi kåldolmar istället och mmmm, det var lika gott som i fredags då yngsta dottern serverade dem.

Vilka underbart våriga små tussilago! Vi hade massor då jag var liten, men här på Sturkö har jag knappt sett en enda fast vi bott här i snart tio år. Vi får glädjas åt annan vårig blomsterprakt! Kram, kram.

Äventyret framtiden sa...

Hej Anna,
Du är en fena på att ta bra bilder och den första är helt underbar.
Våfflor, ja, sånt har jag helt och hållet nästan glömt bort..nu måste nog ett våffeljärn köpas. Det är ju så gott med våfflor även om det inte är på vårfrudagen som de äts. Här har de inte den traditionen vad jag känner till. Kanske jag ska börja?

Ha det gott!
Kram

Channal sa...

Hej Monica! Tack! Kåldolmar är jättegott! Det var min mammas favoriträtt! Hon ville ha det till deras bröllopsmiddag, men då sa min pappa nej. Haha!

Låter jättegott med bacon, gräslök och creme fraiche. Här är det fullt med tussilagon i dikesrenarna! Små söta solar! KRAM

Channal sa...

Hej Karin! TACK!! Våfflor kan vi äta när som helst! Det är ju så gott! Du får börja lägga in lite sådana dagar som Kanelbullens dag 4/10, Fettisdagen och Våffeldagen 24/3 på Madeira! Men de har säkert andra spännande mattraditioner. KRAM

Från Glam till Damm sa...

Godmorgon i stugan,
Tussilago, våfflor och damgäng! Så trevligt.
Ja, i år ligger påsklovet senare och vi vill verkligen inte ha någon snö på det. Tack för fina vårbilder som du bjuder på.
Ha en riktigt fin dag!
Varm kram,
Anneli

Anonym sa...

Jag åt två gånger; frasvåfflor på jobbet med barnen och äggvåfflor hemma :). Mycket gott! Jag har mammas gamla Husqvarna våffeljärn som ser ut som ett flygande tefat i metall och som finns på Nationalmuseum i Stockholm till och med...;)! Toppenbra fortfarande och vilken kvalité! Kram, Annika

Channal sa...

Hej Anneli! God morgon! Tack, önskar dig detsamma! En riktigt fin dag! KRAM

Channal sa...

God morgon Annika! Härligt! Det är ju så gott! Jag har också ett stort gammalt våffeljärn! Inget med teflon inte! Men det ser inte ut som ett flygande tefat! Mitt är från 50-talet och funkar perfekt. KRAM

Hallon o Blåbär sa...

Halloj!
Här blev det inga våfflor igår utan smördegsbakelse istället. Men våfflor är gott med både sött och salt på.
Vilken trevlig kväll med ditt damgäng.
Ha en fin onsdag.
Kram Carin

Annika sa...

Härligt Anna, jag vill också komma hem till dig och fika :)
Älskar att vårfrudagen blev våffeldagen. Älskar matiga våfflor också.
Så fina och tilltalande bilder. Kramar!

Channal sa...

Hej Carin! Tack detsamma till dig! Såg dina smördegsfrestelser, såg väldigt goda ut! KRAM

Channal sa...

Hej Annika! Tack! Välkommen!! Visst är det en lyckad felsägning! LOVE Våffeldagen!! KRAM

Sara i Barcelona sa...

Alltså det där ser ju bara så gott ut :) Så fint du har gjort det till tjejgänget, kan tänka mig all var supernöjda :)
Jajemen, det blev våfflor här, jag åt med hallonsylt och grädde och jag blev så fruktansvärt mätt så jag orkade inte ens middag på kvällen, haha... men gott var det <3
Ååh, så söta tussilago, verkligen ett vårtecken när dom lyser upp i dikesrenarna <3

Kramar!!

Channal sa...

Hej Sara! Visst är det mättande! Jag orkade bara en våffla! Tänk förr, då kunde jag äta många fler! Tussilago är barndomsvår för mig! Så söta och fina! KRAM

Anna i Portugal sa...

Våfflor är jättegott! Mormor hade också vichyvatten i sin smet. Jag äger inget våffeljärn så här blir det inga. Men jag njuter av dina bilder istället! Kram

Channal sa...

Hej Anna! Jag får sukta dig med mina bilder🥰 Mitt våffeljärn är mammas. Husqvarna från 50-talet! Perfekta våfflor!! KRAM