tisdag 3 februari 2009

Franska Rivieran

fotografier av mig...
Antibes Cote D´Azure våren 2008

Eden Roc i Cap dAntilbes

Ille StMargurite vy mot Cannes

Antibes ligger idealiskt beläget på en halvö mellan Nice och Cannes. Måste vara ett av Rivierans mest populära resmål... goda badmöjligheter med små sandstränder och en behaglig atmosfär som präglar staden. Där finns Europas största (världens näst största efter Miami) privatbåtshamn med enorma lyxyatcher (modernajätteångstrykjärn) som ligger sida vid sida.

I den gemytliga gamla stadsdelen från medeltiden finns många trevliga restauranger och kaféer och en liten genuin mysig marknad. Sen har vi den vidunderliga promenaden Eden Roc i Cap d´Antibes vid Juan Les Pins med sina höga stup rakt ner i Medelhavet, riktigt branta klippor.

Förstår att många kända konstnärer har blivit förälskade i Antibes och har vistats här under kortare och längre perioder. En av dem var Pablo Picasso som bodde här på 1940-talet. Synd att Picassomuséet var stängt för renovering när vi var där i maj! Monet har gjort många vackra oljor från Antibes. Evert Taube bodde här stora delar av 1950-talet. Här hämtade han inspiration till sina visor och böcker. Strandpensionatet “La Petit Reserve” kom att bli som hans andra hem... svenskarna som äger det lilla hotellet är jättetrevliga!

Den tidigare lilla fiskebyn Cannes har idag blivit en av Franska Rivierans mest eleganta semesterorter. Vi var där veckan innan Cannes filmfestival. Cannes har ett stort utbud av shopping, roligare än Nice. Det är vackert invid Cannes-bukten och längs den palmkantade strandpromenaden ligger de stora välkända hotell som Carlton där kändisar ofta vistas men tyvärr såg vi inga. Därifrån tog vi en båttur ut till ön Ile ST:Margurite. Där på ön var det packat som i en sardinburk! Men en otroligt grön och vacker ö.

****


Nice hösten 2007


Vi bor verkligen i ett glest befolkat land och det märkte vi efter att ha tillbringat dagar på Franska Rivieran. Jag tycker verkligen om Franska Rivieran... azurblå Medelhav Cote D´Azur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar