fredag 6 juli 2012

Att vara annorlunda!

Simply breakfast...


Kvavt och varmt ute... undrar om det blir åska!
Te, naturell yoghurt med jordgubbar och mandelflarn på balkongen.
Lunch med öppen altandörr, nyplockad blombukett, knaperstekt bacon som chips, stekt ägg med krämig gula, liten grönsallad, kaffe med mjölk, vattenflaska och filmen I rymden finns inga känslor! Älskar den filmen. Den berör... jag ler och gråter! Den har en hög igenkänningsfaktor! 

Jag har sett filmen ett par gånger. Han, Simon som spelas av Bill Skarsgård har Aspergers syndrom precis som min Lotta! De är så lika till utseendet också... och Bill, han spelar så bra! Jag kan kalla mig proffs på högfungerande autism, men jag blir aldrig klok på det! Ni som har följt mig länge vet om min dotters funktionshinder. Lotta är Lotta och hon är underbar och fantastisk precis som hon är! Du är värdefull! 

När hon såg filmen "I rymden finns inga människor" förstod hon inte varför alla i biosalongen skrattade när han - Simon - blev arg o upprörd! Nej, ingen kan förstå hur det är att leva med ett funktionshinder inom autism, eller att vara syskon och förälder till syndromet om man inte själv har varit nära det! För då skrattar men inte vid en sådan situation! 

Häromdagen när jag gick in till Lotta sa hon: "TYST! Gå!" Jag undrade varför... jo, hon ville inte bli störd för hon satt och tittade på en japansk film UTAN text! Så är det! Hon har lärt sig japanska alldeles själv genom hennes stora och enda intresse, Japansk manga och animée-kultur! Nu har hon kommit till riktig film! Spännande och fascinerande! Hon är en hejare på engelska också! Om du är intresserad av Aspergers kan du läsa lite mer här från ett tidigare inlägg av mig---> Att leva med funktionshinder.
Här kommer några riktigt bra filmer om att leva med Aspergers syndrom. Filmen om "Temple Grandin" och paret i "Mozart and the Whale" bygger på sanna historier!
Det är inte bara ett smultronår... det är ett rosenår också! Underbart i min trädgård just nu!
Idag går mannen på semester! Härligt! FEM veckor ledigt tillsammans! Imorgon ska vi ha sommarfest med ALLA barnen och deras respektive... hoppas vi kan sitta ute! Nästa vecka har vi uppbokat med lite roliga besök hos vänner och om tio dagar åker vi till Grekland. Sommar, sommar, sommar...
 Njut av din fredag min kära läsare!

(foton av mig )

10 kommentarer:

 1. Härligt att ni äntligen får semester tillsammans! Håller tummarna för att ni kan ha sommarfesten utomhus och att vädergudarna är snälla emot er (oss alla såklart).
  Barnens ena kusin har Williams syndrom. Ett ganska ovanligt syndrom men han har även vissa inslag av autism. Han är världens goaste unge (7 år) och han är HAN. Han snöar också in på saker och för hans del är det tåg, tåg och tåg. Han kan räkna upp så många olika sorter, vagnar, vad som lastas på i all oändlighet. Häftigt med deras intelligens!
  Hoppas du får en fantastisk helg! // Kramar!

  SvaraRadera
 2. Känner till en tjej som har Williams syndrom! Alla är vi unika!

  SMHI säger regn, men jag tror på uppehåll imorgon! Snälla snälla!

  Fantastisk helg till dig också! KRAM!!

  SvaraRadera
 3. Hej Anna!

  Nu har jag läst ditt äldre inlägg och måste säga att du beskriver Aspergers så bra, har aldrig läst det bättre beskrivet!

  Stämmer så väl in på en härlig kille (15 år) som jag känner, på pricken beskrivet!

  Fantastiskt att din dotter lärt sig japanska helt på egen hand, vilken begåvning!

  Önskar er en riktigt härlig semester

  Kram Anncathrine

  SvaraRadera
 4. Ja, det är fantastiskt! Japanska verkar lite svårt! När vi var i London var L bättre på att prata eng än jag o I!

  Önskar dig en härlig helg! KRAM!!

  SvaraRadera
 5. Å vad du är härlig och klok. Älskar att läsa det du skriver.
  Våra barn är underbara som de är. Fantastiska, begåvade, unika och värdefulla.

  Njut av era fem veckor. Det låter helt LJUVLIGT.

  Kärlek till dig fina Anna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnen är det bästa vi har!!
   Tack, vi ska verkligen njuta av tiden tillsammans!
   All kärlek till dig med fina Lotta!
   KRAM!!

   Radera
 6. Min yngsta bror har diagnosen aspergers syndrom, mamma har ägnat hela sitt liv åt honom och gjort ett fantastiskt jobb..älskar filmen I rymden finns inga känslor kram till dig fina Anna/Diana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns att din mamma berättade det! Så är det att vara mamma till ett barn med Aspergers. Tänker på er syskon som kommer oskyldigt ikläm! Ni är stora kämpar och kanske lätt glöms bort och får lyfta mycket!
   STOR KRAM till dig fina Diana!!

   Radera
 7. Så Otroligt att lära sig Japanska genom film! Visste inte att din dotter har Aspbergers, att ha ett handikappat barn sätter en många gånger på prövning. Fint skrivet om detta! Tack för filmtipset, måste kika på den. Stor kram Nilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Filmerna är fantastiska!

   Visst skulle det vara häftigt att kunna japanska!

   KRAM!!

   Radera