torsdag 6 december 2012

Sjätte luckan öppnad!

40.000 unika besökare är passerat... fantastiskt! 
Jag är så stolt och glad över att så många har kikat in till mig! 
Ett litet digitalt bubbel till Dig min kära läsare... SKÅÅL!
 Bubbel o bubbel... ett glas vitt blev det till fisken idag!
Fänkålsbakad kolja med dillgnocchi och citronmarinerade morötter.
  1. Sätt ugnen på 150 grader. 
  2. Hyvla remsor av lila morötter med potatisskalare. Lägg i en skål och tillsätt 1 1/2 msk olivolja och pressad saft från 1/2 citron. Krydda med lite salt. Ställ åt sidan.
  3. Finhacka eller mortla fänkålsfrö. Skär färsk fisk i portionsbitar. Lägg fisken i en ugnsform. Ringla på lite olivolja. Krydda med fänkålsfrö och salt. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min. 
  4. Koka lite gnocchi (minipotatisar) i lättsaltat vatten i ca 1 min. Låt sedan gnocchin rinna av ordentligt. 
  5. Kvarta skogschampinjoner. Stek svampen med 1 vitlöksklyfta (pressad) i olivolja. Krydda med salt och vitpeppar. 
  6. Blanda ner gnocchin med svampen och stek i ytterligare 2-3 min. Tillsätt 1/2 pkt dill. Smaka av med salt och vitpeppar. 
  7. Servera dillgnocchin med fänkålsbakad kolja, marinerade morötter och citronklyftor.
Gårdagens middag... Timjankorv med lagerbladskokta rotfrukter och pepparrotsås.
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klyfta rödbetor och lägg i en ugnsform. Värm mitt i ugnen i 15 min.  
  3. Koka upp 1 l vatten med 3 tärningar grönsaksbuljong, 5 lagerblad, 1 msk torkad timjan och 1 tsk vitvinsvinäger.  
  4. Skala och slanta morötter. Tärna 1 bakpotatis. Skär broccoli i mindre bitar. Lägg ner morötter och potatis i buljongen och koka i ca 10 min. Tillsätt sedan broccoli och koka i ytterligare 2 min. Häll bort buljongen från rotfrukterna. Lägg rotfrukterna tillsammans med rödbetorna de sista minuterna i ugnen.  
  5. Smält 1 msk smör i en liten kastrull. Vispa ner 1 msk vetemjöl, 3 dl mjölk, lite i taget, 1 dl vatten och 1 tärning kycklingbuljong. Låt sjuda i 4-5 min. 
  6. Finriv 1 bit pepparrot. Tillsätt ca ½ dl till såsen och lägg resten i en skål. 
  7. Stek timjankorvarna. 
  8. Servera timjankorv med rotfrukter, rödbetor, pepparotsås och riven pepparot.

Middleaged teacher´s Wardrobe Diary

En dagens hallbild... NY SPEGEL!
  • Vit blus med stråveck - In Wear
  • Röd go yllekofta med luva - Odd Molly
  • Blåjeans - Levis
  • Röda VARMA curlingkängor - Canada Snow
  • Varm täckkappa, luva med pälskant - Tommy Hilfiger
  • Yllemössa med stor pälsboll - HPI
Vintervädret piggar upp! Roliga aktiviteter på skolgården och VITT! Snön gör mig GLAD!
Snön gör det ljusare lite längre om dagarna... snön gnistrar i mörkret utanför mitt fönster just nu!
Den där snön visar att jag även har grannar vintertid! Det skottas för fullt!

Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig med min iPhone4)
kvällens soundtrack...
 

14 kommentarer:

Life´s Silverlining and I sa...

fin som alltid! och gott recept, blirlite hungrig nu:)
Grattis till så många besökare!!!
kram Nilla

Helenas enkla vardag sa...

Grattis till 40000 besökare! Kul! Snygg är du som alltid!
Kram Helena

Channal sa...

1000-TACK!
KRAM!!

Channal sa...

❤-TACK!
KRAM!!

Anneli Stålberg sa...

Skål!!! Och grattis till de 40 000.
Kram!

dianasdrömmar sa...

Skål och grattis kram Diana

Charlie sa ... sa...

Skål och grattis till dig underbara Anna! Din härliga blogg gör mig glad. Sluta aldrig blogga!

Kram
Lotta

Channal sa...

SKÅL! KRAM!!

Channal sa...

SKÅL & KRAM!!

Channal sa...

TACK sötaste raraste Lotta!
KRAM!!

Sahra sa...

Tjoho. Jag är med och skålar. See i tomorrow raring

Annika sa...

Grattis till dig!
Min bästaste Anna! DET är alltid en fröjd att komma in hit och läsa det du skrivit, och se dina bilder!!
NU önskar jag dig en jättefin fredag!!!
Kramar!!!

Blommiga Rutan sa...

Hej Anna!

Båda recepten måste absolut provas! Låter supergott!!!!
Snygga kläder som vanligt. Yllekoftan från Molly har jag också, fast blå, varm o go nu i kylan.

Kram Anncathrine

Channal sa...

Den blå är också så fin med sin stora röda ros på ryggen! KRAM!!