onsdag 15 januari 2014

Italiensk spisvärme i kylan...

Spaghetti alla puttanesca med oliver och parmesanstekt kyckling.


Läs mer om den traditionella italienska pastarätten här!


Dukat och klart! Men när vi sätter oss ner för att äta har det hunnit att bli mörk!


Ur högtalarna sprider sig min favorit Paolo Conte (italiensk poet) sin grova sköna stämma...
  1.  Finhacka 1 gul lök, 3 vitlöksklyftor och 1 röd chili. Tärna 3 tomater. Fräs allt i fin olivolja på medelvärme tillsammans med 8 sardellfiléer i 3-4 min. 
  2. Tillsätt 1 förp passerade tomater, 1 dl vatten och 1 msk flytande honung, låt sjuda 10-15 min. 
  3. Koka spaghetti. 
  4. Blanda ner 1/2 dl finriven parmesan i tomatsåsen och dra kastrullen från värmen. 
  5. Vispa upp 1 ägg på en tallrik. Blanda 1/2 dl finriven parmesan, 1 msk ströbröd och 1/2 ask persilja på en annan tallrik. 
  6. Krydda kycklinginnerfilé med salt och svartpeppar. 
  7. Vänd kycklingen först i ägg och sedan i parmesanblandningen. Stek i lite olja, 2-3 min per sida. 
  8. Blanda nykokt pasta med tomatsås och 1/2 ask persilja. 
  9. Servera spaghetti alla puttanesca och kyckling tillsammans med svarta oliver. Jättegott!


Buon appetito!
dagens soundtrack...

Varm kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig med min Canon G12)

14 kommentarer:

  1. Vad spännande, jag älskar italiensk mat. Är dock inte så glad för oliver. Kram Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var jättegott! Ha en vanlig liten grönsallad till istället för oliver.
      KRAM!!

      Radera
  2. Älskar italiensk mat! Alla da'r i veckan. Skön låt också.

    Kram Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Deras mat o musik är Amore❤

      KRAM!!

      Radera
  3. ÄNNU ett recept att pröva. MUMS!!!
    Kram!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och det är jättegott!!

      KRAM!!

      Radera
  4. Gott!

    Härliga bilder du bjuder på via Insta i dag ;-)

    Kram N

    SvaraRadera
  5. Det ser underbart gott ut! Älskar italiensk mat! Och italiensk musik. Dom kan sjunga vad som helst, det spelaar ingen roll för det är ju ett fantastiskt vackert sprak!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag med! Maten, kulturen och språket är som musik... amore!

      KRAM!!

      Radera
  6. Tack för receptet det ska sparas och provas någon gång.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det! För det var verkligen gott! KRAM!

      Radera
  7. Ett sådant vacker slitet bord och så mysig stämning i köket!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det bordet har en lång berättelse... KRAM!!

      Radera