söndag 17 juni 2018

Personligen älskar jag att grilla fisk!

Ja, kära vänner vi fick ju ett riktigt kanonväder i fredags så det var ju bara att ta fram grillen!  
Ett par goda råd när man ska välja sin fisk till grillen är att det ska vara en fisk med fast kött och gärna i en bit eller en tjockare filé. 
En fiskbit är färdig på några minuter på grillen och salt och peppar är kryddan som behövs. 


Eller prova gärna att lägga fisken i ett folieknyte. Snabbt, gott och lättlagat!
Paprikaskivor på gallret vid fisken, det ger en ljuvlig doft och smak. 
Dessutom är det vackert och ett gott tillbehör till fisken. 


Vitt snällt gott italienskt ekologiskt prisbelönt vin... Castelforte Soave.


Färsk laxfilé i folie kryddad med örtkryddor, citronsaft, rapsolja med timjan, grovmalen salt & peppar, purjolök och äppelbitar.
Foliepaketet låg en kvart på grillen. Utan folie går det mycket fortare.


Serverades nykokt färskpotatis till laxen och den grillade paprikan... 


Mmmmm... varm grillad paprika med fetaost. En favorit!


Plocka fram en burk créme fraiche. 
Rör i 1 tsk dijonsenap, 2 tsk flytande honung, finhackad dill, en liten burk rom och ni har världens godaste sås till fisk!


Och allt var supergott!


Det här fina vykortet med smultron och ängsblommor fick jag i brevlådan från mina nya kollegor.
Blev jätteglad! Tänk vad kul det är med vykort. De har ju nästan försvunnit helt och hållet.
Vi borde skicka vykort lite oftare och göra någon glad med en liten hälsning. 

Må solen lysa på dig var du än är min kära läsare!

Sommarkram till alla... Anna

(bilder fotade av mig) 

4 kommentarer:

Mamma C sa...

Visst är fisk gott och i foliepaket på grillen är det supergott.
Jag har postnordsapp och skickar både egentagna och färdiga vykort med den.
Kram Carin

Channal sa...

Visst är det gott! Blir saftigt och mer som kokt. Den appen från PostNord måste jag skaffa!

KRAM

Anne-Marie sa...

Så gott allt ser ut. Blir som vanligt hungrig. :)
Färskpotatis har vi inte hos mig. Tror att det är mer ovanligt i många affärer i USA av någon anledning.
Kramar!

Channal sa...

Kanske det går att odla sin egen potatis på en lite täppa eller varför inte i en hink. Utomlands ser man oftast bara stora bakpotatisar eller små konserverade.

KRAM