fredag 10 augusti 2018

Musslor Saganaki...

Kära vänner! Nu var det ett tag sedan som jag bjöd på ett gott matrecept.
Idag har jag lagat en jättegod Mussels Saganaki.
Musslor i tomatsås med fetaost till gott bröd att doppa i.


När vi var på Grekland var en av mina favoriträtter just Mussels Sagananki.
En kväll tog jag Fisherman's Saganaki... då är det även stora havsräkor och musslor i tomatsåsen.



Vill bjuda på detta goda receptet...
1. Skölj en nätpåse musslorna i kallt vatten. De musslor som inte sluter sig när man knackar dem mot diskbänken kastas. 
Lägg musslorna i en stor stekpanna med 4 msk vitt vin. Koka tills musslorna öppnat sig. 
2. Finhacka två schalottenlökar och stek hacket mjukt i olivoljan. Addera en pressad vitlök. 
3. Tillsätt ett paket krossade tomater, 1 msk tomatpure´och lite chiliflakes. Häll på det vita vinet som blev kvar efter musselkoket. 
4. Salta och peppra, tillsätt persilja och timjan efter smak och låt koka i 10 minuter. 
5. Lägg över allt i en ugnsfast form tillsammans med burkmusslor och smula över fetaosten. 
6. Ställ in i ugnen i 250 grader i ca 15 min tills fetaosten har fått lite färg. Garnera med klippt persilja.


Jag hade små fina mandelpotatisar till, det får man inte i Grekland.
Till rätten ska det vara gott bröd att doppa i. Så jag gjorde pitabröd.
Sånt bröd får man alltid i Grekland. Så gott! 



Ta vanligt polarbröd, rågkaka. Ringla över lite olivolja, grovmalet salt eller flingsalt samt torkad oregano. 
Lägg dem högst upp på gallret i ugnen med grilleffekt i ca 2 min tills de har fått färg.
Egentligen kan du krydda med vad du vill! Gott med basilika o vitlök också. 
Då gnider du brödet mot en vitlöksklyfta. Sen olja, salt och basilika!



Jodå, mamma är hos oss och hon tyckte att maten var jättegod! Hon gillar nyheter!

Bon appétit!


Efter maten var det skönt att varva ner tillsammans med en bra bok och en slät kopp kaffe.
Mamma läser "Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden" av Jenny Colgan.


Må solen lysa på dig var du än är min kära läsare!

Kram till alla... Anna
(Bilder fotade av mig)

5 kommentarer:

  1. Tack för mattipset, det kommer att prövas.
    Kram Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod! Enkelt o gott!

      KRAM

      Radera
  2. Godmorgon, Jag gillar också nyheter och har provat flera av dina goda recept. Allt har ju varit supergott. Vackra bilder. Vacker mat. Och det värmer att se din mamma med er. Mysigt att sitta ute och läsa med en kopp kaffe, Kramar och ha en underbar söndag! Nästa onsdag börjar vi jobba här på Mora-skolorna. När börjar du?
    Anneli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anneli! Visst är det kul och spännande med något nytt! Kul att du lyckas med recepten. Måndagen den 20 kommer elverna och vi startar nästa vecka som ni.

      KRAM

      Radera
  3. The content of your blog is exactly what I needed, I like your blog, I sincerely hope that your blog a rapid increase in traffic density, which help promote your blog and we hope that your blog is being updated.
    หนังออนไลน์

    SvaraRadera