Kära vänner! Här kommer ett riktigt gott, lätt- och snabblagat middagstips!
Grillade laxkotletter, dillkokt nyupptagen mandinpotatis, kall sås lemon-dill och en sallad på egen gurka.
Grillade fjärilskotletter på finaste laxen och den måste vara färsk.
De blev otroligt saftiga och supergoda... mmm. Vi blev tysta alla tre när vi började äta.
♥
Jag pressade citronsaft på laxen, kryddade med citronpeppar och grovmalen Himalayasalt.
Jag körde de stora laxkotletterna i grillpannan. När smöret slutat att fräsa la jag dit laxen.
Skruvade ner värmen lite och där fick de ligga i ca.8-9 min per sida medan potatisen kokade i ca.16-18 min.
Det var stora tjocka laxskivor med ben. Laxen får absolut inte bli torr. Den ska vara blank och skiva sig.
Tillbehören är enkla, en god kall sås på cream fraîche, rivet skal från en stor citron, finhackad rödlök, dill och lite salt och citronpeppar. Mandinpotatis kokt i rikligt saltat vatten med färsk dill.
Jag garnerade potatisen med lite nyklippt dill... potatisen var godare än bakelse!
En sallad på vår egen gurka med små salladsblad, oliver och tomat.
Dressingen gjord på lite citronsaft, fin olivolja och lite grovmalen salt.
I glasen... bubblig rosa prosecco... skål!
Allt var hur gott som helst... mums! Festligt värre och även ikväll +20 grader ute!
Njut av varje ögonblick.
Gör andra glada.
Låt alla få vara med!
Gör små saker stora.
Le mot någon.
Älska.
Prioritera.
Dela med dig av din tid.
Lev ditt liv - inte någon annans.
Och var rädd om dem som älskar dig!
Vet inte vad jag kan önska mig mer just nu... jag är så tacksam. Tusen Tack livet!
Kram till alla... Anna
♥
(bilder fotade av mig)
4 kommentarer:
Men så gott det där såg ut då och tack för receptet.
Kram Carin
TACK! Det var riktigt gott! KRAM
Lax är ju alltid så gott! Och allra helst färsk lax, förstås! Sommarmat!
Vackra bilder och vackra ord, som värmer i hjärtat. Tack för dem! Blir alltid så glad av att läsa här på din blogg, tusen tack fina Anna!!
Tack Ninnie! Du gör mig glad med dina fina kommentarer och av dina vackra bilder! KRAM
Skicka en kommentar