måndag 17 september 2018

Glad och vacker päronmarmelad!

Ibland blir jag riktigt glad! 
 Som i förra veckan när jag kom till jobbet och Malin hade med sig en stor påse med päron till mig.


 Så i söndags gjorde jag finmarmelad av päron och ingefära! 
Maken och jag hjälptes åt att skala och kärna ur 2 kg päron och vi skar dem i småbitar. 
Jag blandade ner 1 ask frusen ingefära och 2 kg syltsocker i kastrullen. 
Det kokade kraftigt i ca 5 minuter och fick sedan sjuda i ca 10 min. 


Efter det skummade jag av marmeladen och hällde upp i väl rengjorda burkar.


Vilken lycka att få så många gula burkar med finmarmelad till ostbrickan. Kul att få ge bort också.
Om ni har päron måste ni göra världens godaste och vackraste päronmarmelad med ingefära.



Päronen är även jättegoda att äta som de är... så söta och saftiga.


Mörk sammetsblå natt... 
Med denna bild vill jag önska dig en bra start på veckan.

Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)

2 kommentarer:

Mamma C sa...

Så kul att det blev så många burkar med god marmelad i.
Kram Carin

Channal sa...

Verkligen kul! Bra gebortpresent också!

KRAM