tisdag 14 maj 2019

Att jobba i äldrevården borde premieras.I stället är det tvärtom. I den medicinska hierarkin kommer de längst ner. 
Jag vill dra en lans för alla som jobbar i den tunga verksamhet som äldrevården utgör. 
Så många gamla som faktiskt blir jättefint omhändertagna! 
Det kan jag skriva under på! Har varit hos mamma idag efter jobbet. 
Personalen är så rar... de kommer med fika och idag hade de målat mammas naglar. 


Någon har föreslagit att vi ska införa Vaf (vård av förälder) ungefär som vi i dag har Vab (vård av barn). 
Men det känns bara som en ny kvinnofälla. 
Ge mer resurser till äldrevården i stället och gradera upp alla de som gör ett fantastiskt jobb med att underlätta de äldres liv.Vill uppmuntra de som jobbar i äldrevården... så de ska orka ännu mer. TACK alla ni!

Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig) 

10 kommentarer:

Ninnie sa...

Det verkar som din mamma trivs i sitt nya hem, så skönt. Det är en stor omställning att tvingas inse att man måste lämna sitt hem och vara beroende av andras hjälp...Men ni verkar ha haft tur!
.......
Min svärfar blev snabbt sämre förra sommaren o hösten. Han fick hemhjälp, men å vad vi fick kämpa, och å så dåligt det fungerade! Under all kritik..! Alltid olika människor som kom hem till honom, om de ens kom...Höll aldrig tiden, gjorde inte det de skulle (tex se till att han åt sin mat) - oerhört förvirrande för en människa som redan ÄR förvirrad. Plats på korttidsboende var inte tal om -det fanns inga platser -han kom istället in akut på sjukhuset till slut, innan han gick bort.

Ninnie sa...

...men håller med dig, en stor eloge till dem som arbetar i äldrevården (och sjukvården)!!!

Mamma C sa...

Ja, det är ett slitsamt jobb de har och dom är verkligen värda en eloge för det dom gör.
Kram Carin

Channal sa...

Eller hur! Verkligen en stor eloge!

Kram igen!

Channal sa...

Sannerligen! KRAM

Channal sa...

Tråkigt med din svärfar. Ibland kan det vara skönt att det går fort. Helst få somna in hemma.

Först hade mamma hemtjänst och det funkade INTE. Många olika personer som hade en kort stund hos mamma. Nej, det var inte bra. Sen blev mamma så dålig så hon hamnade på sjukhuset ett par veckor. Efter det nästan en månad på kortis och det var en hemsk miljö. Mamma hade tur som sedan kom till det äldre boendet hon är på nu. 2 1/2 mån. Trivsamt rum o trevlig personal. Men det tar lång tid att acceptera fullt ut o trivas i sitt nya hem. Det är inte lätt. Men hon inser att bo själv hemma med hemtjänst funkar inte. Inte lätt.

KRAM

Annika sa...

Vad fint att läsa ett så positivt inlägg om äldreboende. DET är inte ofta man gör det. SÅ glad att det funkar bra för henne där, och att personalen är så fin och att de tar sig TID! Underbart.
Nej, jag håller med om VAF, inte bra.
Visst kommer hon hem till dig med jämna mellanrum också? Sover hon över hos dig ibland också? Och till Lotta och Ida kommer hon ju också ibland.
Så bra att hon får miljöombyte då och då.
Kram till dig Anna!!

Channal sa...

Tack! Mamma kommer hem till oss allihopa då o då. Nu på lördag kommer hon till oss. Tidigare sov hon över. Men inte nu längre. Efter 4-5 timmar är hon jättetrött. Hon tycker att det är skönt att få komma till ro hemma i sin egen säng.

KRAM

Från Glam till Damm sa...

Godmorgon Anna!
Vilka vackra bilder och vilken fin mamma du har. Vad skönt att hon har det bra på boendet. Ja personalen gör ett fantastiskt jobb och är fantastiska människor. Jag förstår inte varför inte våra politiker prioriterar äldreomsorgen mer, om inte för annat för att de ju själva kommer att vara gamla en vacker dag. Tyvärr måste jag inflika att yrket vårdbiträde och undersköterska nu är lika mycket kvinnofälla som att vara en VAF skulle innebära. Superdåligt betalt, superdåliga villkor och blivande fattigpensionärer nästan allihop. Så enormt tragiskt och fel i Sverige.

Kramen och ha det gott.

Anneli

Channal sa...

Tack Anneli! Jag förstår vad du menar. Men kvinnofälla för mig är att hamna i hemmet som inte ger några pensionspoäng. VAB sänker lönen som är pensionsgrundande. Delas det 50/50 med pappan är det jättebra. En fantastisk förmån vi har i Sverige. Att vara ute i arbetslivet och jobba med barn, ungdomar och äldre är ingen kvinnofälla enligt mig. Men de måste prioriteras och värdesättas högre. Upp till kamp för högre löner.

KRAM