tisdag 25 februari 2025

Restaurang två hjärtan♥♥

Hej alla vackra själar! Idag har vi +8°C. Älskar't!
Fortsätter det vara över nollan under sju dygn... ja, då är det vår enligt SMHI!



Under sportlovet åt maken och jag jättegod mat med smaker från Asien... inspiration från Linas.
Jag följer inte recepten punkt till pricka. Jag brukar oftast lägga till lite annat och krydda lite extra.


Så välkommen hem till oss... mat för två


Tempura torsk med kokt potatis och remoulade


Tempura torsk... 
Japansk frasig fisk som paneras i en luftig smet och friteras krispig i olja. 
Blanda 1/2 dl majsstärkelse, 1/2 dl vetemjöl, 1 krm salt och 1/2 tsk bakpulver i en rymlig bunke. 
Rör ner 1/2 dl vichyvatten eller öl. Rör till en jämn smet. 
Tillsätt 1/2 dl vichyvatten/öl och ett ägg och vispa ihop till en lös smet. 
Hetta upp neutral olja till 180° i en rymlig kastrull.
Vänd ner torskfilén i frityrsmeten och fritera dem i omgångar tills de fått fin färg. 
Låt rinna av på hushållspapper.

Remoulade...

Grovhacka 2 msk kapris, 3 msk hacka persilja och 1 tsk torkad dragon. 
 Blanda 2 dl crème fraiche, 2 msk majonnäs och 4 msk Bostongurka
Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. 
Låt såsen mogna någon timme innan den serveras.  


Servera panerad fisk med kokt potatis, citronklyfta, grönsaker och remoulade. Smaklig måltid!



Xiu mai - Vietnamesiska fläskfärsbullar 
i tomatsås med limepicklad gurka och koriander


Limepicklad gurka... 
Finriv skalet och pressa saften från en lime och lägg i en bunke. 
Blanda ner 1/2 msk socker och 2 krm salt. 
Skiva gurka med en osthyvel eller mandolin och blanda ner i bunken. 
Låt stå till servering. Rör om då och då. 

Tomatsås... 
Skala och finhacka en vitlöksklyfta och en 2 cm-bit ingefära. 
Värm upp lite olja i en kastrull och fräs vitlök och ingefära ca 2 min. 
Tillsätt en burk krossade tomater, 1 msk fisksås, 1 tsk socker och 2 krm chili flakes. Sjud ca 5 min. 

Xiu mai...
Hacka 10 g färsk koriander och lägg i en bunke. 
Tillsätt 1 msk fisksås, 1 msk vatten, en pressad vitlök, 1 krm chili flakes och 250 g fläskfärs. 
Blanda väl och forma till ca 10 st köttbullar. 
Hetta upp lite olja i en stekgryta och bryn köttbullarna runtom, ca 3 min. 
Sänk värmen och häll över tomatsåsen. Sjud köttbullarna under lock ca 6 min. 
Skölj böngroddar och grovhacka 10 g koriander och vänd ner i grytan. 


Servera fläskfärsbullar i tomatsås med limepicklad gurka och jasminris. Smaklig måltid!


Solnedgång över isen... bilder från sportlovet.





Thai-kyckling i röd currysås med nudlar och jordnötter



Kyckling i röd curry... 
Stek kycklingbitar i neutral olja med salt på hög värme tills den fått fin färg. 
Tillsätt en klyftad bananschalottenlök, en halv paprika i stavar, en burk bambuskott och 3-4 msk röd currypasta. 
Rör ner ett pkt coconut cream, halv kycklingbuljongstärning, 1 dl vatten och 1 tsk socker. 
Koka upp och sjud ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt. 
Rör ut 1 msk majsstärkelse med lika delar vatten och rör ner i pannan. 


Servera kyckling i röd currysås med nudlar och limeklyfta. 
Toppa med hackade jordnötter. Smaklig måltid!







Nu har solen gått ner... allt gott till dig min kära läsare!

Kram till alla... Anna
(bild fotad av mig)

4 kommentarer:

Sara i Barcelona sa...

Oh vilken ljuvlig solnedgång över isen du har fångat<3 Magiskt vackert! Och vår på väg minsann, det gläder mig då jag vet att du längtar :)

Tack för fina recept! Linas matkasse är bra, det saknar jag här (hade det i Sverige)

Stor kram!

Channal sa...

Hej Sara! Tack! Nu hoppas jag verkligen att våren står där bakom husknuten och lurar! KRAM

Hallon o Blåbär sa...

Halloj!
Magiska bilder över Bråviken som du tagit. Låter härligt att våren kanske är på G snart.
Tack så mycket för dessa smarriga recept.
Kram Carin

Channal sa...

Hej Carin! Tack! Snart är våren här! På lördag är det mars! KRAM