söndag 15 januari 2012

Mat-tips!

Igårkväll blev det ÄKTA tortilla! I Spanien är tortilla inte ett bröd utan en rund lök- och potatisomelett med fyllning. Jag serverade den till fisk i folie, liten grönsallad och ett glas Rioja! Mycket god! Så här gör du en tortilla!
  • Skiva potatis och lök i tunna skivor
  • Hetta upp olja i en traktörpanna
  • Stek potatis och lök gyllenbruna i oljan
  • Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper
  • Lägg tillbaks det stekta i en stor stekpanna
  • Strö över hackade oliver och soltorkade tomater
  • Vispa 3 ägg lätt med 1 dl mjölk, 1 dl grovriven parmesan
  • Häll över äggblandningen, salta och peppra
  • Stek så tortillan får fin färg på båda sidor
ps. du kan ha i olika saker än oliver o tomat, variera med t.ex. zuccini ds.

En favorit i repris idag!
Potatis, morot, rotselleri, palsternacka och äpple i bitar med olivolja, salt och örtkryddor... så gott! Idag stekte mannen fläskytterfilé till det och jag gjorde en god kall sås! Gräddfil, lite salt o peppar, en vitlöksklyfta och massor av dragon! Smarrig sås =)

Hoppas du har en skön god söndag min kära läsare!
{foton av mig
}

2 kommentarer:

Rosor och Pioner sa...

Ha en skön söndag kväll du med.

Kram Susanne

Channal sa...

Tack fina Susanne! Kram Anna