måndag 2 juli 2012

Trendspaning!

När jag och min stora tjej Ida var uppe i Stockholm så var det slående att sommarens accessoarfärg ÄR brandgul, mandarin, apelsin, orange och korall!

Titta vad jag hittade i mitt badrumsskåp! Trendigt!

När vi kom upp till Stockholm parkerade jag bilen vid Karlaplan... gångavstånd till Kinesiska visumkontoret som låg på Karlavägen 108! När visumen var fixade tog vi en promenad mot city! Då slog det oss att det var så dött bland de tunga vackra Östermalmshusen! Raka motsatsen till Söder! De kvinnor vi mötte pratade högt via sina ajfåns och de hade alla en accessoar i mandarinfärg! De var jättefina... men det blev faktiskt lite komiskt! Det kunde vara en sjal, en fladdrig topp eller ett par skor! Antingen till helvitt eller till svart! 

Jag älskar brandgult, skärt och korall! Jag älskar FÄRG


Den här dagen när vi var uppe i Stockholm hade jag inte mycke färg på mig! Jag hade mina tajta Levisjeans och en vit vid romantisk blus! Jag LOVAR, jag var INTE ensam om det! Tjejerna på TinTin och Mathilde hade typ samma stil! Ja, jag såg mig klonad lite överallt! 

Dagens hallbild, i trädgården och på förarsätet i bilen!

Jag är glad att alla vuxna kvinnor i leggings var minimerade i år! Det går fetbort!! En klänning eller kjol ska ha bara ben om man är vuxen! Till en tunika är det ok med leggings! Förlåt om jag trampar någon på tårna... men smaken är som baken delad! Minns första gången jag såg det. Det var på en konfirmation för några år sedan! En tjusig kvinna hade en vacker röd o vit prickig klänning på sig och under hade hon VITA leggings... jag tappade hakan! Minns att jag tyckte att det var riktigt FULT! Sen blev jag van när ALLA helt plötsligt drog på sig dessa damasker under sommarklänningen!! Men jag fattade noll!
Min nya leopardbikini från Twilfit i apelsin, guld och skärt!
Om exakt 14 dagar åker vi på semester till Grekland... underbart!


Som jag sa, jag älskar korall, skärt och brandgult! Har trendspanat lite här hemma hos mig och jag hittade en hel del i garderoben faktiskt! Så jag hänger med... 


Jackie-klänning och silkig blus i  korallrött!

Middleaged teacher´s Wardrobe Diary

  • Vid t-shirt i lite linnestruktut med upprullad ärm är ett REAfynd - Zara
  • Korta vita jeans - Esprit
  • Seglarskor i mandarin, skärt och apelsin - Gant
  • Långt halsband med sötvattenpärlor - Våga

Sen måste jag ju vara lite kulturell! Brukar aldrig köpa Amelia eller Tara. De är för röriga i min smak. Men nu är det sommarlov och jag måste hitta på något! Så de hamnade i min kundvagn för att de bjöd på DVD-filmer! Sen vet jag att jag gillar deras korsord och "Fråga Bengt" i Amelia! Mannen och jag såg filmen Bridesmaids. Lovar, vi fick många skratt! Den var riktigt rolig och galen, betyg VG! Till filmen blev det en god läskande sommardrink... 

Kristen Wiig som spelade huvudrollen Annie var som en ung Meg Ryan! Och det är hon, K.W. som har skrivit manuset till filmen tillsammans med Annie Mumolo. Det var hon som satt bredvid Annie på flighten till Vegas! Se filmen om du vill skratta!
 Du ska ha en bra start på veckan min kära läsare!

(foton av mig )

13 kommentarer:

Habibty sa...

Jag älskar också färg så ditt färgsprakande inlägg föll mig verkligen i smaken! Ska ut med dottern på stan i morgon så det blir nog bla nytt nagelack i ngn knallig färg.
Jag känner mig verkligen inte trampad på tårna fast jag har leggings ibland. Att ha olika smak tycker jag är kul:)
Kramar Nina

Channal sa...

Färg piggar upp! Visst är det kul med olika smak! Tänk vad tråkigt det skulle vara annars! Men var inte rädd för att visa dina ben! Det är snyggt och kvinnligt!

Ha en mysig shoppingdag med dottern! KRAM!!

Sahra sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kakaobönan sa...

Härligt med färg! Gillar också korall och rosa. Även turkost och knallblått.
Håller lite med Sahra i det hon skriver om din diet. Nu lägger jag inga moralkakor där för var och en känner sig själv bäst och vet vad man trivs med och inte MEN du är en otroligt välbevarad och snygg "nästan 50-åring" och har en kropp att avundas. Verkligen!
Ser ändå att du njuter av goda drinkar och god mat utan massa kolhydrater vilket jag tycker är sunt! Önskar så jag hade din karaktär...
Lev och njut av sommaren och av livet!
Kram Pia

Sahra sa...

Jag är soupertrendig i mina apelsinballerinas.
Jag har ett tvetydigt förhållande till leggings. Det är helt ok med svarta. Men de måste vara relativt långa. Inga jävla vadslut. Det är såååå fult. Eller om de är så där lite nylontunna med spets nedtill. Fy så fult.
Idag har jag tex på mig svarta leggings till pepitarutiga ballerinas. Till det en vit längre Hunky Dory tunika. Det tycker jag är snyggt. Leggings och ballerina känns lite Audrey. Inte sant.
Jag avskyr nylonstrumpor. Tycker det är vidrigt obekvämt. Men självklart har jag det när jag har klänning som kräver det.

Med risk för att du ska misstolka eller tycka att jag är fräck som kritiserar, men söta du. Varför lchf? Du är ju hur fin som helst. Alltså, tårta förstår jag att man avstår ifrån. Sött och sliskigt. Men bären. Frukten. Ett gott surdegsbröd till räkorna och vinet. Ett liten fika i bersån. En kula sorbet efter maten Det är inte värt det. Livet är till för att njutas. Måttligt förstås. Var lite tillåtande mot dig själv. Du har ju verkligen inte problem med vikten. Självklart kan man finna njutning på annat sätt än att stoppa i sig något ätbart. Men som jag känner dig via bloggen är ju ändå god mat och dryck något som du verkligen uppskattar.
Träna istället mer. Promenera mer. Framförallt styrketräna om du vill bli fastare. Jag är inte den som uppmuntrar att man ska äta sött och skitsaker. Men jag tror verkligen inte på att utesluta några särskilda livsmedel. Har man problem, ja. Absolut. Överviktiga bör utesluta vitt mjöl och socker tex. Men du är skitfin. Och du har inga problem med vikten. Vad sänder det för signaler till dina tjejer. Du är smal och i form, men du tycker ändå inte att du duger. Jag hoppas att det här bara är något högst tillfälligt för att du vill känna dig extra hot i Grekland. För du har en avundsvärd figur. I would kill for it.

Channal sa...

Vet! Dina ballerinas är FAB!! Vill ha! Det är väl Ok m svarta ner till ankeln om du har en tunika! Det är finfint! Men INTE vita eller korta!!

Jag är nöjd med mig i stort! Har F&S abonnemang! Tränar 1-3 gånger i veckan! Men nu när jag har kommit i klimakteriet som man helst inte får prata om känner jag mig inte tillfreds med mig själv! 5 kg fläskkotlett på magen är inte kul! LCHF passar mig, saknar inte bröd! En frukt om dagen är ok! En näve bär och nötter likaså! Sötsuget är helt borta! Jag är galen i ost och det får jag äta, mums! Tre glas vin i veckan är också ok! När jag har kommit till min matchvikt 62-65 kg är jag glad! Gillar inte att prata vikt så nu håller jag det för mig själv! Vi är alla värdefulla precis som vi är!

Snart så unnar jag mig sorbetglass igen!

KRAM Anna

Channal sa...

Tack Pia! Du är så gullig! Ja, jag vill känna mig tillfreds både med kropp och själ! LCHF passar mig jättebra! Jag jämför mig bara med mig själv! Förstår lite vad Sahra menar! Men jag måste börja tänka på vad jag stoppar i mig... funkar inte längre att äta som jag alltid tidigare har gjort!

Turkost är underbart, blått, grönt och viol! Härliga sommarfärger!

KRAM! Anna

Anonym sa...

Bara du är medveten om att du är fantastiskt fin. Både i själen och kroppen. Kram S

dianasdrömmar sa...

Härliga bilder fina Anna och du är oförskämt snygg :) svar:nej jag jobbar inte på Ombonat, försöker att inte blanda in jobb och blogg så mycket...men däremot handlar jag väldigt mycket på Ombonat och veckans outfit blev en kul grej som Karin och jag spann vidare på :) kramar Diana

Channal sa...

Tack! Du är gullig du också!

Jadå det vet jag :-)) Enda dottern, en sladdis! Har tre äldre bröder. Så jag har satts på pedistal under min uppväxt! Jag har alltid varit lite fåfäng av mig bara!

KRAM!

Channal sa...

TACK fina du! Verkligen en kul grej med veckans outfit!

KRAM!

Life´s Silverlining and I sa...

Så snygg figur du har! Wow! Nu blev jag avundsjuk på dig som lyckats gå ned 4 kg! Bra jobbat! Vad gäller leggings har jag det otroligt sällan, passar inte alls på mig, håller helt med dig där! Däremot passar det perfekt på min söta dotter som fö också heter Ida:) kram Nilla

Channal sa...

TACK! På vuxna ser det inte så kul ut till klänning! På flickor är det Jättefint! Min yngsta Lotta har flera! Ida, så fint!

KRAM!