onsdag 6 mars 2019

Gott med vegetariskt...

Nu är jag inne i en period där jag vill tillaga allehanda grönsaker som varmrätter eller goda tillbehör.

Veggie pokebowl med sesamsås och limemorötter


Limemorötter: Skala och grovriv två morötter. 
Lägg i en skål och blanda med finrivet limeskal av en lime och pressad saft från halva limen. Whao! Vilken smak det gav! 
Sesamsås: Blanda 1 dl matyoghurt och 2 msk rostad sesame-mayo i en liten skål. 
Smaka av med lite salt och chili flakes. 

Skala och finriv en bit ingefära. Klyfta en rödlök och tärna en aubergine. 
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek lök och aubergine 4-5 min på hög värme. Sänk till medelvärme. 
Tillsätt ingefära, två pressade vitlöksklyftor, svarta bönor (sköljda och avrunna), 2 msk japansk soja, 1 msk ketchup, 
1 tsk sambal oelek och 1 tsk flytande honung. Fräs ytterligare 2-3 min. Smaka av med lite salt. 
Servera Veggie pokebowl med sesamsås, limemorötter, ägghalvor och ris.



Heta bön- och svampwraps med sesamgurka och fetaost

Snabblagat, lättlagat, krämigt och gott! Fick verkligen till en god turbomiddag!


Kvarta ca 125 g färska champinjoner och skiva en röd chili tunt - behåll fröna. Fräs på högvärme ca 4 min. 
Sänk värmen och tillsätt ett paket svarta bönorna - avrunna och sköljda, två pressade vitlöksklyftor, 
finrivet limeskal, 2 msk vatten och salt. Fräs ytterligare några minuter.
Sesamgurka: Blanda gurkstavar med limesaft, chiliflakes, sesamfrön och lite salt.


Fyll tortillabröd med krispsallad, bönfräs, fetaost, sesamgurka och en klick matyoghurt.
 På mindre än tio minuter fick jag till goda heta krämiga wraps!



Krämig mafaldinepasta med ädelost


Pastasås: Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs en skivad gul lök och en tärnad zucchini på hög värme 2-3 min. 
Tillsätt ca 2 nävar strimlad vitkål, massor av torkad torkad rosmarin, salt och 2 tsk flytande honung. 
Fräs ytterligare 3-4 min. Ta från värmen och rör ner 1 dl matyoghurt och 1/2 burk ajvar. Smaka av med lite salt. 

Vänd ner nykokt mafaldinepasta i pannan med pastasås. Hacka bladen från färska rosmarinkvistar. 
Toppa med rosmarinhacket och brutna bitar ädelost. 


Snabblagat och supergott!

Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)  

3 kommentarer:

Mamma C sa...

Tack för dom goda tipsen på god snabblagad mat.
Kram Carin

Ninnie sa...

Så gott! Vegetariskt är bra, gott för oss och för miljön, ;)

Channal sa...

Om alla åt vegetarisk en gång i veckan så skulle det göra ofantligt mycket för miljön.

KRAM