fredag 15 april 2022

Lugn långfredag...

Först och främst vill jag önska er alla en riktigt Glad påsk med ett välfyllt påskägg och en trevlig Påskafton!


Visst spritter det lite extra i kroppen nu när vårsolen äntligen visar sig ordentligt!
Maken och jag... vi har haft premiär idag med lunch på balkongen. Helt fantastiskt underbart!


Nu har jag fixat sju påskpåsar med Pelle Kanin till fiskdammen... hur kul är inte det!


Du har väl inte missat den här helt bedårande filmen om Pelle Kanin? Finns på C More.


Solen gör mig lycklig... och här är årets sista tulpanbukett!





Det här bara måste ni laga! Ja, det måste ni faktiskt! 
 Linas vietnamesiska köttbullar med en absolut ”delicious” tomatsås gjord på körsbärstomater! 
 Smaken är underbart god och doften fullkomligt ljuvlig!  


Xiu mai - vietnamesiska köttbullar i tomatsås med krispiga grönsaker!

 Köttbullar
Lägg ca 250 g fläskfärs i bunken med rivet limeskal från en lime. 
1 msk riven ingefära, strimlad salladslök, 1/2 msk japansk soja, 1 msk fisksås, en pressad vitlöksklyfta, 1 msk majsstärkelse, chili flakes (efter önskad styrka), salt och nymald svartpeppar. 
Forma till åtta köttbullar. Hetta upp lite sesamolja i en stekpanna eller stekgryta. 
Stek köttbullarna ca 5 min runt om. 


 Tomatsås 

Häll en burk med körsbärstomater och 1/2 dl rödvin över köttbullarna i stekpannan. 
Rör ner 1 msk ingefäran, en pressad vitlöksklyfta, 2 msk fisksåsen, 1 tsk socker och nymald svartpeppar. 
Koka upp och sjud ca 7 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C). 
Smaka av såsen med lite salt och nymald svartpeppar. 

Grönsaker 

Blanda pressad saft från en limen och 1 tsk socker i en salladsskål. 
Tillsätt skivad salladslök och halverade sockerärtor. 
Vänd ner grovhackad koriandern. Smaka av med lite salt. 

 Servera vietnamesiska köttbullar med grönsaker och jasminris.
Pasta eller cous-cous passar också bra till. 
Toppa med chili flakes och koriander.


Må solen lysa på dig var du än är min kära läsare!

Puss i Påsk och Kram till alla... Anna
(Alla bilder fotade av mig.)

6 kommentarer:

Mamma C sa...

Så mysigt med en första lunch på altanen.
Tack för receptet och en Glad Påsk
Kram Carin

Channal sa...

Ja, så härligt! Såg att ni grillar!! KRAM🐥🌸

Ama de casa sa...

Härligt med vårsol och mat utomhus :-)

Ha en fortsatt glad påsk!

Channal sa...

Tack! Detsamma till dig! KRAM

Från Glam till Damm sa...

Godmorgon Anna,

Vi kunde också äta ute under helgen, men det blåste lite kallt så vi fick ha filtar runt ryggen.

Älskar er nya million dollar view! Helt priceless.

Gult och rött är en underbar färgkombination, både på blommor och i inredning. Varma färger som man blir glad av.

Kramen!

Anneli

Channal sa...

Tack! Vi älskar verkligen vår nya utsikt!

KRAM