fredag 7 juli 2023

Välkommen till restaurang Två hjärtan❤❤

 Igår torsdag var det en inomhussittardag! Regn, sol, reg och blåst om vartannat!

På ett sätt vackert såklart och även skönt att veta att växtligheten får släcka sin törst. 
Men ack så tungt det känns för människan! Vi behöver ljus och sol på sommaren! 
 Nu fick vi värme ändå... av spisen och ugnen som gick varm! 

Här kommer ett riktigt gott, lätt och snabblagat middagstips!

Grillad torsk med aji verde och gurksallad...


Det smakade riktigt riktigt bra... 
Den gröna såsen till den grillade fisken med ris gifte sig verkligen med varandra.

Aji verde (grön sås) jösses så god!


 Skiva en grön chili. Tänk på att chili kan variera i styrka. 
Dela och skär bort de vita hinnorna och kärnorna för mindre hetta. 
Finriv skalet av en lime. Lägg chili, limeskal och pressad saft från hela limen i en mixerbunke. 
Tillsätt 10 g (en näve) koriander, en pressad vitlöksklyfta, 1 tsk flytande honung, 
1/2 msk vatten, 1 krm salt, lite nymald svartpeppar och 0,75 dl majonnäs. Mixa slätt. 
Skär en halv gurka i mindre bitar. Finhacka en bananschalottenlök. Grovhacka 10 g koriander. 
Lägg allt i en salladsskål. Blanda ner aji verde i gurksalladen.

Torskfilé...
Skär torskfilé i två portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. 
Hetta upp lite smör och olivolja i en grillpanna och grilla fisken ca 2 min per sida, tills den är klar. 




Servera grillad torskfilé med Aji Verde-gurksallad och basmatiris... MUMS!
Passar perfekt till ett glas spanskt vitt vin, Sauvignon Blanc som heter Glad Sommar🌸🍃
Elegant, smakrikt och friskt med en särskild god eftersmak. 
Perfekt gåbort-present också... speciellt nu när det är sommar.


I trädet utanför vår balkong har vi två nyfikna ringduvor... så fina! Här fick jag med en på bild.

Annas skrattkaka... min aprikospaj!


Ja, maken han skrattade när han tog den första biten av pajen bara för att den var SÅ GOD!
Gissa om jag blev glad... för det var ett recept jag bara hittade på.


Jag tager vad jag haver... men först tittade jag i min favoritbakbok Annas pajer.


Receptet var för krångligt och jag hade inte ens hälften av ingredienserna hemma.
Nu skriver jag ner mitt eget recept... annars glömmer jag bort det till nästa gång.
För den här aprikospajen gjorde maken så jätteglad hahahaha!


Pajdegen var mammas mördeg Ett-Två-Tre. 1 dl socker, 200 g smör och 3 dl mjöl.
Jobba ihop degen och kavla ut den mellan plastfolie. 
Täck pajformen med mördeg. Förgrädda pajskalet ca 10 min. 175° (varmluft).

Fyll pajen med halverade aprikoser. Ringla över lite nyslungad honung på aprikoserna.
Själva fyllningen: 1 dl matlagningsyoghurt, knappt 1 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker och ett ägg.
Vispa ihop allt och häll över aprikoserna. Strö sedan på med mandelflarn.


Skjuts in i ugnen i ca 40 min... känn och titta med en sticka om den är klar. 
Låt kakan vara kvar i eftervärmen (avstängd ugn) i 10 min med aluminiumfolie över sig. 


Kakan tog vi till eftermiddagsfikat... ljummen aprikospaj med vaniljglass. MUMS igen!


Annas skrattkaka - min aprikospaj förgyllde hela min dag. 
Vilken doft och vilken smak och den fick maken att börja skratta av lycka!


Må solen lysa på dig min kära läsare var du än är!

Smaklig måltid och kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig) 

4 kommentarer:

Från Glam till Damm sa...

Men underbart när du bakar så maken skrattar av lycka! Tänk vad glad man kan göra sin man med lite mat och bak....

Torsken ser så god ut. Jag har torskfilet i frysen och skall nog prova ditt recept. Åh, den där aprikospajen skall jag testa på min hockeytränare :-)

Varm kram och ha en fin dag!

Anneli

Anonym sa...

Hej Anneli! Haha den måste du bjuda din hockeytränare på! Vägen till mannens hjärta går genom magen, heter ett gammalt kvinno-ordspråk. LER! KRAM

Mamma C sa...

Middagen såg och lät jättegod. Men (som Tony säger 😉😁) jag eller vi fixar inte koriandern. Så den åker bort från receptet 🙄.
Din paj måste provas här med, den ser fantastisk god ut.
Dessa duvor jagar Ixa eller försöker att jaga när de sitter på backen. Ha en fin lördag.
Kram Carin

Anonym sa...

Hej Carin! Haha tänker på dig när jag har koriander i maten. Börja och testa lite med torkad koriander i kötträtter. Jag tyckte precis som du innan och nu älskar jag det. Men det är som med chèvre, tryffel och surströmming. De är tudelare! Byt ut koriandern till basilika. Det är gott! KRAM