fredag 13 maj 2011

Antibes Côte d'Azur våren 2011

Antibes ligger idealiskt beläget på en halvö mellan Nice och Cannes. Måste vara ett av Rivierans mest populära resmål... goda badmöjligheter med små sandstränder och en behaglig atmosfär som präglar staden. Här finns Europas största (världens näst största efter Miami) privatbåtshamn med enorma lyxyatcher som ligger sida vid sida.
I den gemytliga gamla stadsdelen från medeltiden finns många trevliga restauranger och kaféer och en liten genuin mysig marknad.
Sen har vi den vidunderliga promenaden Eden Roc i Cap d´Antibes vid Juan Les Pins med sina höga stup rakt ner i Medelhavet, riktigt branta klippor.
Förstår att många kända konstnärer har blivit förälskade i Antibes och har vistats här under kortare och längre perioder. En av dem var Pablo Picasso som bodde här på 1940-talet.
Monet har gjort många vackra oljor från Antibes.

Evert Taube bodde här stora delar av 1950-talet. Här hämtade han inspiration till sina visor och böcker. Han förälskade sig i det lilla rosa strandpensionatet “La Petit Reserve” som kom att bli som hans andra hem... svenskarna som äger det lilla hotellet är jättetrevliga!




{foton av mig}
Kram till alla... Anna♥

4 kommentarer:

Anneli Stålberg sa...

Vilka helt underbara bilder. Ni måste ha haft det helt fantastiskt.
Kram!

Channal sa...

Ja, Anneli! Där vill jag bo! I alla fall ett par månader om året. Mannen o jag pratade om att skaffa en lägenhet där! Kram!

Unknown sa...

Looks so familiar, I have been there once for three weeks, I did love the place. Very expensive during the tourist season:)

Lena/isklockan sa...

Wow vilket härligt ställe ni har varit på.

Kram