måndag 24 september 2012

Mamma broderar...

Min mamma sitter och broderar de finaste små konstverk! Att hon fixar det med sina ögon och fingrar i hennes ålder 87 år, är ett mirakel... jag är så imponerad! Två blå nyanser saknades till förgätmigej som hon skulle börja med nu... så jag tog en skön promenad ner till en Handarbetesaffär och köpte två nystan moulinégarn! Jag gick längst med hela Södra Promenaden med sin fina Lindallé... det var en skön promenad!
Det finns inte många gamla genuina sybehörsaffärer kvar... de stora kedjorna och galleriorna slukar det mesta! Jag blir glad när jag kommer till den här gamla butiken som har mängder med broderier, knappar, garn och dragkedjor i alla färger! Min stad är en gammal texilstad och på 80-talet fanns det mängder med tyg- och garnaffärer! Idag är nästan alla tygaffärer borta, finns bara en liten kvar! Kan bero på att det knappt finns någon som syr kläder nu för tiden! Jag har sytt och stickat mycket under 70- , 80- och 90-talet! Ja, det finns kvar i mig! Kan ibland känna att jag blir sugen på att få sticka, brodera och sy! Ett av mina absoluta favoritprogram är Project Runway! Den 1:a oktober kommer den svenska versionen på TV3! LÄNGTAR!! En hemlig dröm är att få vara en av deltagarna =)  Det skulle vara så kul!
Sen blev det en skön filosoferande promenad tillbaks... på Promenaden!
En sån här födelsedagsflagga har hon broderat till alla sina barn (fyra st) och barnbarn (11 st)... t.o.m min man har fått en! Hon broderar vackra dukar och mycket annat också... jag uppskattar fina handarbeten!
(bilder fotade av mig med min iPhone4)

14 kommentarer:

Coolaannna sa...

Min lilla farmor hon virkar och stickar. Jag är första barnbarnet och hon blev nog glad över att få en liten tös att lära upp...dessvärre var jag inte rätt person...jag valde träslöjd! Men numera tar jag tacksamt emot allt fint hon gör!

Vilka fina bilder du tagit på din stad :)¨

Kram Anna

Channal sa...

Jag gillade både trä- och textilslöjd! Men det blev syslöjd på högstadiet med resten av alla tjejer! Kul att du uppskattar din farmors handarbeten! Hoppas våra barn gör det också!

TACK! Ajfånen klickar lite överallt när jag är på G =)

KRAM!!

Sahra sa...

Fantastiskt att hon fortf får till det. så sött att hon broderat födelsedagshälsn till er alla. tyvärr troligen en utdöende sort

Charlie sa ... sa...

å, jag blir varm inombords när jag läser det här. Så enormt rart av din mamma och vad duktig hon är. Underbart att ni alla har en flagga.

Bilden på allén är ljuvlig! Så där vill jag gå och handla två nystan moulinégarn.

Kramar!!

dianasdrommar sa...

Anna, din lilla livsnjutare där :), härligt med såna gammaldag butiker och ljuvliga bilder stor kram Diana

Annika sa...

SÅ mysigt inlägg. Du är så himla varm och FIN!!
Vacker stad bor du i också!
OCH vilka fina saker din mamma broderar.
De där flaggorna ÄR så fina.
Project Runway gillar jag också!!
SÖK in, Anna. Nästa ggn!! Gör det!!
KRAMAR!!!

Blommiga Rutan sa...

Vackra bilder från din stad igen! Det ser verkligen fint och mysigt ut!
Otroligt av din mamma att kunna brodera vid 87 års ålder.


Kram Anncathrine

Freja sa...

Jag älskar att brodera men vet inte vad jag ska göra av resultaten eftersom inga motiv funkar hemma hos oss. Måste försöka hitta nått program där man kan göra egna mänster, då kan jag göra döskallebroderier sen! Och sybehörsaffärer, det är så kul att gå i. Med knappar och band och alla små detaljer man kan tänka sig!

Channal sa...

Visst är det sött! En fin flagga att ta fram på födelsedagarna! Tyvärr, en utdöende generation! Får väl ta över när jag blir pensionär:-)
KRAM!

Channal sa...

Hon gör så mycket fint till alla! Hoppas de yngre förstår och värdesätter handarbetet! Ja, det är en fin promenad... KRAM!

Channal sa...

Haha jo, jag är nog en livsnjutare! Tar till vara varje tillfälle!
KRAM!

Channal sa...

TACK sötaste Annika! Blir glad av din kommentar!
Flaggorna är så fina!
Ska se om jag vågar söka till PR!
KRAM!

Channal sa...

Tack!! Ja, det är fantastiskt att hon kan brodera så smått och fint!
KRAM!

Channal sa...

Visst är det kul att brodera och att gå i en sådan affär är underbart!
Det finns ju många läckra tatueringar med döskallar rosor och diamanter! Det skulle man kunna brodera av!! Eller hur?
KRAM!