Hej alla vackra sjÀlar! Jag vill dela med mig av min favorittÄrta som har allt.
Saftig sockerkaka, segfrasig söt marÀng, krÀmig grÀdde och sötsyrliga hallon och blÄbÀr.
Saftig sockerkaka, segfrasig söt marÀng, krÀmig grÀdde och sötsyrliga hallon och blÄbÀr.
PinocchiotĂ„rta Ă€r en klassisk marĂ€ngtĂ„rta med sockerkaksbotten som Ă€ven kallas för BrittatĂ„rta och herrgĂ„rdstĂ„rta. 
Du bakar marĂ€ngen i en lĂ„ngpanna och fyller den med grĂ€dde och lite vad du vill. 
 Jag fyllde pinocchiotĂ„rtan med vispad grĂ€dde, blĂ„bĂ€r och hallon.
Ingredienser till ca 10 bitar...
 Sockerkaksbotten - 75 g smör, 2 dl florsocker, 5 Ă€ggulor, 1 1/2 dl vetemjöl, 1 1/2 tsk bakpulver och 4 msk mjölk. 
MarĂ€ngen - 5 Ă€ggvitor, 2 dl strösocker och 50 g mandelspĂ„n. 
Fyllningen - 5 dl vispgrÀdde och massor av bÀr.
SĂ€tt ugnen pĂ„ 175˚C. 
Smörj ett bakplÄtspapper vÀl och lÀgg det i en lÄngpanna. Jag strödde Àven stora kokosflingor pÄ plÄten.
Rör smör och socker pösigt. TillsĂ€tt Ă€ggulorna ett i taget och rör en stund mellan varje. 
Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner detta och mjölken i Ă€ggsmeten. Bred ut smeten. 
Vispa vitorna med sockret till marĂ€ngsmet. 
Bred den lite ojÀmnt över smeten i formen. Strö över mandelspÄnen.
GrĂ€dda i mitten av ugnen tills marĂ€ngen fĂ„tt fĂ€rg och sockerkakan Ă€r torr, ca 20-30 min. 
LÄt kakan svalna nÄgot. Lossa kakan frÄn pappret och dela den mitt itu.
Vispa grĂ€dden och bred den pĂ„ den ena bottnen med marĂ€ngsidan upp. 
LÀgg pÄ massor av hallon och blÄbÀr.
LĂ€gg den andra bottnen ovanpĂ„ med marĂ€ngsidan uppĂ„t. 
Garnera tÄrtan med fÀrska hallon. Mums!
Jag bakade den hÀr tÄrtan till Ida nÀr hon fyllde Är den 8/8. Tycker den passar Äret om.
Det bÀsta Àr att tÄrtan gÄr att frysa och du kan variera fyllningen med vad du tycker om.
Ănskar dig min kĂ€ra lĂ€sare en riktig go'fika!
Kram till alla... Anna
♥
(bilder fotade av mig)











11 kommentarer:
à h mums det dÀr Àr bland det godaste jag vet. Kram Eva
Mmm! Den dÀr tÄrtan gjorde jag ofta förr, hade nÀstan glömt bort den. God och lÀtt att baka! Tack för goda recept i förra inlÀgget med, ska testa dem!
Den dÀr tÄrtan Àr sÄ smarrig.
Kram Carin
Eller hur Eva!! Mums!!
KRAM
En gammal klassiker blir aldrig fel!
KRAM
Verkligen!! KRAM
Otroligt god tÄrta! Tack för tipset med kokosflingor. Det skall jag prova nÀsta gÄng. Ha en fin helg.
Kramen, Anneli
à h sÄ gott det ser ut, tack för receptet . Kram à se
VarsÄgod och fin söndag till dig!
KRAM
En gammal klassiker =) KRAM
Hi Guys this is very wonderful site.I am very likely to this site.i have more information from this site thanks for sharing. àž«àžัàžàžàžàžàčàž„àž์
Skicka en kommentar