onsdag 13 mars 2019

Fågel och fisk...

Här kommer fyra riktigt goda, lätt- och snabblagade middagstips!

Torskfilé med krämig ostrisoni och ljumma sockerärter 


Dela 1/2 förp gemsallad på längden och strimla rödkål. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. 
Stek gemsallad med snittytan nedåt, sockerärter, strimlad rödkål, 2 tsk flytande honung och 2 krm salt på hög värme 2-3 min. 

Krydda fisken med 2 krm salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. 
Stek fisken 2-3 min per sida, tills den är klar. 

Det här är en favorit hos mig. Koka risoni med en grönsaksbuljongtärning. 
Häll av eventuellt överflödigt vatten från risonin. Rör ner 1 dl crème friache och 50 g riven västerbottenost i den nykokta risonin. 
Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 

Servera nystekt torskfilé med krämig ostrisoni och ljumma grönsaker. Toppa med lite flingsalt.
Tänk så underbart gott och lättlagat recept på en bit torsk.



Kryddstekt lax med raita, pimientos de padron och ris


Kryddblandning: Blanda 1 tsk spiskummin, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk malen koriander, 1/2 tsk chili flakes och lite salt i en liten skål. 
Lägg laxen i en smord ugnsform med skinnsidan nedåt. Gnid in den med kryddblandningen runt om. 
Tillaga högt upp i ugnen 250 grader i ca 10-15 min. 

Raita: Blanda 1 dl matyoghurten med en pressad vitlök, lite salt och spiskummin. 

Hetta upp lite olivolja och pressad vitlök i en stekpanna och fräs en skivad bananschalottenlök och pimientos de padron 1-2 min. 
Servera kryddstekt lax med ris, raita och jätte- jättegod vitlöksfrästa pimientos de padron.
Enklare kan det inte bli! Ät och njut!


Kyckling, kyckling, kyckling! Tänk så mycket gott man kan göra av kyckling!
Kycklingburgare med ugnsbakad potatis och rostad sesam-majonaise



Kryddblandningen: 1 tsk spiskummin, 1/2 tsk salt, 1/2 tsk chiliflakes och nymalen svartpeppar.
Gnid in kyckling-minutfiléer med kryddblandningen. Stek dem i en panna med olivolja.
Fyll hamburgerbröden med minutfiléer, skivad rödlök, tomatskivor, inlagd gurka och sesam-majonäs.
Servera med klyftpotatis. Och ett rött portugiskt rödvin LAB, är aldrig fel en fredagskväll.


Salviabakad kyckling med kålsallad och ajvar 


Lägg potatisen på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. 
Lägg kycklingklubborna på andra sidan och blanda med salvia, salt och nymald svartpeppar. 
Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min. tills kycklingen är helt genomstekt.

Kålsallad: Skiva en banancharlottenlök. Blanda lök, två nävar riven vitkål, pressad vitlök, olivolja, äppelcidervinäger, 
salt och nymald svartpeppar i en rymlig bunke. Blanda ner silad sky från kycklingen i kålsalladen. 

Servera saftig salviabakad kyckling med supergod kålsallad, rostad potatis och ajvar. 
Smaskigt värre! Supergott, superlättlagat och faktiskt också superbilligt! 

Bon appétit och kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)  

6 kommentarer:

Mamma C sa...

Tack, tack för dom recepten.
Kram till dig med Carin

Channal sa...

Varsågod! KRAM

Anne-Marie sa...

Ser verkligen gott ut.
Mycket god mat hos dig. :)
Kramar!

Channal sa...

Tack! Ikväll blir det anka.

KRAM

Tina ME sa...

Tack för recept. Måste testas!!! Ha en fin helg. Kramar //Tina

Channal sa...

Varsågod! Tack detsamma fina du!

KRAM