måndag 1 april 2019

Paprikasoppa med tomat och parmesan till vitlöksbröd.

 Soppor är fantastisk mat! 
 Otroligt lätta att laga, om man har en stavmixer förstås.
Vilket jag innerligt hoppas att ni har för det är egentligen den enda maskin ni behöver i ert kök enligt mig.


Klyfta två paprikor och en gul lök. Skölj och häll av en förp. röda linser. 
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs paprika och lök 3-4 min. 
Tillsätt en burk körsbärstomater, röda linser, 4 dl vatten, 1/2 msk äppelcidervinäger, 1 tsk paprikapulver, 
2 krm chili flakes, en smulad grönsaksbuljong och två pressade vitlöksklyftor. Sjud 7-8 min. 
Rör ner riven parmesan i soppan och mixa med stavmixer. 
Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Toppad soppan med färsk oregano och matyoghurt.  


Vitlöksbröd: skär surdegsbröd i skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. 
Gnid in brödet med pressad vitlök, lite olivolja, salt och torkad oregano. 
Rosta i mitten av ugnen... 250 grader 6-7 min. 


Servera paprikasoppan med vitlöksbröd.
En krämig, värmande och god soppa!

Bon appétit och kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)  

2 kommentarer:

Mamma C sa...

Jag saknar faktiskt en stavmixer i mitt kök. Soppan ser jättegod ut och gillar när det är enkelt och går snabbt.
Kram Carin

Channal sa...

Det får du önska dig nästa gång du fyller! Vill inte vara utan min.

KRAM