onsdag 1 januari 2025

God fortsättning på det nya året✨

Kära Vänner!  Gott Nytt År vill jag önska er igen så här på årets första dag!  


Vad ni än har ätit och hur ni än har firat så hoppas jag att ni alla har haft en härlig Nyårsafton!
Visst känns det lite spännande med ett nytt år, 2025! Som att vända blad i en spännande bok..

Här hemma hjälptes vi åt med maten... och allt blev så lyckat och supergott!
 Min yngsta dotter Lotta som skulle fira med oss fick andra planer. Så det blev bara maken och jag. 
Ida och de firade tillsammans med Mikes syskon så Frank och Alma hade det kul med sina kusiner.
Och vi fick en mysig och lugn nyårsafton... mellan matlagningen och bubbel i glasen skrattade vi åt 
"Grevinnan och betjänten", vi fick fin underhållning från Skansen och fyrverkerier på vår gata.
Kvällen avslutade vi med en ostbricka, ett glas rött och filmen "När Sally mötte Harry". En favoritfilm! 

Nu bjuder jag på vår nyårssupé


förrätten
Gratinerade pilgrimsmusslor. Se receptet HÄR!
Oh Holy Moly... SÅ GOTT! En smakexplosion... en kyss som det slog gnistor om!
Jag behöll pilgrimsmusslorna hela. Hackade dem inte som i receptet ovan.


Vi skålade i Prosecco... pusspuss och skål älskling!


huvudrätten
Duck à l‘orange. Se receptet HÄR!
Knaperstekt ankbröst, hasselbackspotatis, grillad grön sparris och apelsinsås. 
Jag la till tre msk med Cointreau i såsen... blev extragod!
Jag kan få ett riktigt anksug ibland! Ett av mina favoritkött... hela rätten var himmelskt god!


Till ankbröstet serverade maken ett glas rött - Per Anderssons, Gött Rött! 
Det smakade faktiskt riktigt bra till ankan och apelsinsåsen!
Ja, det här är en av mina absoluta favoriträtter... SÅ HIMLA GOTT!!

efterrätten
Glace au foir med mascarponeglass, apelsin och hallon. Se receptet HÄR!
Till det ett litet glas med Cointreau - apelsinlikör. 
Tänk, jag lyckades! Denna dessert kommer jag göra flera gången!
Den var magiskt god! Både maken och jag blev lyckliga av den! Ett fint avslut på 2024




Min kära läsare... du är fantastisk, tack för att du finns! SKÅL
Så roligt att så många av er följt mig under flera år, det känns som vi är bästa vänner! 
Sen är jag jätteglad för flera nya följare som jag har fått lära känna i år! I'm Truly Blessed!


Allt ljus på Dig!

Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)  

18 kommentarer:

Monika sa...

Var hittar du färska pilgrimsmusslor? Våra goda vänner köper ibland, minns inte om de hittar i Katrineholm eller Nyköping. Jag skulle vilja köpa i Norrköping.
Hoppas vi får ett fint 2025.
Kram

Anonym sa...

Trevligt och gott, mums! Glace au foir är verkligen både gott och kul - vem kom på att ställa in glass i ugn ;)?!
De små fina randiga glasen påminner om de höga och ganska smala randiga saftglas jag hade som liten... Ärvda och står i mitt vitrinskåp nu. Kanske samma serie? Mina är från 60-talet, svenska och är i olika färgglada färger :). Kram, Annika

Channal sa...

Hej Monika! Jag köpte jättefina färska på ICA Kvantum i Klockartorpet den 30.e. Så goda!! City Gross har också en fin fiskdisk. KRAM

Channal sa...

Hej Annika! Ja, vem fick för sig att göra glass i ugn!

Mina glas är också arvegods från 60-talet. Har de i flera läckra färger. Glaskonstnären heter Orup. De finns även i olika modeller. Säkert samma serie som dina höga glas. Jag tar fram mina vid festliga tillfällen. Älskar dem! KRAM

Anonym sa...

Varmt tack Anna för info. om glasen :)! Jag tittade på glas av Orup på nätet och hittade mina :D! "Strikt" tror jag de heter. ! De är väldigt fina alla olika modeller... Duktig glaskonstnär! Kram, Annika

Hallon o Blåbär sa...

Halloj!
Vilken fin och god 3-rätters ni åt på nyårsafton.
Önskar dig ett fint och bra 2025 nu.
Kram Carin

Channal sa...

Hej igen Annika! En rikedom äga dessa vackra glas Stripe av Bengt Orup. Kul att du kollade upp dem. KRAM

Channal sa...

Hej Carin! Tack! Detsamma till dig! KRAM

Från Glam till Damm sa...

Men mums!
Nästa år kommer jag hem till er på nyåraftonen.
Vilken fantastisk mat. Älskar pilgrimsmusslor, något man absolut inte hittar på mindre ort i Dalarna.
Vilken fin kväll ni fick.
Gott Nytt År fina du!
Varm Kram,
Anneli

Helena på FREEDOMtravel sa...

Så fin dukning och läcker mat! Önskar god fortsättning på det nya året!!!

Anna i Portugal sa...

Som vanligt stämningsfulla bilder Anna! Glad vi fann varandra under 2024. Våra olikheter berikar mig. Kram

Stefan sa...

Ser ut som 2024 avslutades på ett trevligt sätt. Hoppas 2025 inleds och fortsätter på samma vis.
Vet inte om jag ska säga äntligen, men nu har vi i Nyköping ett vinterlandskap utanför fönstret. Ha en trevlig dag och en god fortsättning.

Channal sa...

Hej Anneli! Tack! Välkommen! Du kan säkert köpa frysta pilgrimsmusslor i Dalarna. Jättegott! KRAM

Channal sa...

Hej Helena! Tack! Detsamma till dig! KRAM

Channal sa...

Hej Anna! Tack! Känner detsamma! Kul med nya vänner, det berikar och öppnar nya dörrar! KRAM

Channal sa...

Hej Stefan! Tack, detsamma till dig! Så vitt och vackert ute! Men det var inte kul att köra med bilen inne i stan! Halt o slirigt! KRAM

Monnah sa...

Wow, det vattnas i munnen på mig! Så fina bilder. Vi var bara sjuka och hostade och snörvlade, men oxfilé och hasselbackare satt ändå fint. Under buller och bång trillade vi ut, tre sjuklingar som satt och spelade spel, precis i tid till tolvslaget och fick se några fina raketer. Vet att det är jobbigt för djuren och tycker synd om dem, men samtidigt har jag alltid fascinerats så av fyrverkerier och tycker de är så vackra... Tack för recepten, jag blev genast sugen på att testa. God fortsättning och kram från mig!

Channal sa...

Hej Monica! Tack! Stackars er! Hoppas ni mår bättre. Skönt att det blev god mat och fyrverkerier i alla fall! Jag har alltid uppskattat och fascinerats av fyrverkerier. Men de senaste åren har man förstått att hundar o andra djur blir stressade och får ont i öronen. Synd om dem. KRAM