måndag 2 januari 2012

Årets andra dag...

Den blev dimmigt smutsgrå!
Törs jag berätta att jag vaknade 10.30 idag! Såg ni Stjärnorna på slottet igår? Det var så bra! Christer Lindarw bjöd på ett roligt program och en gripande levnadshistoria! Han hade bjudit in en professor som pratade om vikten av att göra ingenting! Håller med till 100%. GE DIG VILA! Mannen han väckte mig med en stor god grötfrukost! Ja han har semester den här veckan, Skönt! Igår kväll såg vi filmen Gökboet på TV! Vilken film, helt fantastiskt bra! Idag har vi lämnat tillbaks lilla Teddy... saknar honom redan! Vi åkte till stans bästa konditori för att köpa gott matbröd och vad hittade jag där?
Salagadoola mechicka boola bibbidi-bobbidi-boo... SEMLOR!
Men det bidde ingen semla, så det så! Idag vid 17.00 kom Linas matkasse. Jag blev så sugen på pasta till middag... så det blev Mozzarellafylld kycklingfilé med citrusfrästa grönsaker och röd pestopasta! GOTT!
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skär 125 g mozzarella i tunna strimlor. Tärna 1 tomat. Blanda ost och tomat med 15 g fryst basilika (½ pkt), 2 tsk olja, 1 krm salt och ½ krm svartpeppar.
  • Lägg 600 g kycklingfilé (tinad) i en ugnsfast form och krydda kycklingen med salt och svartpeppar. Täck över kycklinen med mozzarellaröran. Tillaga mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
  • Koka pastan livligt i saltat vatten tills den är al dente.
  • Skär 1 zucchini i halvmånar. Dela 2 snackpaprikor i mindre bitar. Strimla 1 rödlök. Fräs lök och grönsaker med olja i en stekpanna. Pressa ner 2 vitlöksklyftor och juice från 1 citron. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Rör ner röd pesto i den nykokta pastan.
{foton av mig
}

2 kommentarer:

Sahra sa...

Mannen gjorde en liknande kycklingrätt igår. Vi hade lite vitlökscantadou kvar från nyårsafton. Så han duttade på det + mozzarella + salami. Mums. Svisch in i ugnen. Till det en bönpestosallad. Såååå gott. Så lchf. Han ska ned 20-30 kg. Kram

Channal sa...

Mmmm låter jättegott! Oj 20-30 kg minus... det är tufft men oftast går män snabbt ner när de väl sätter igång! Håller tummarna, peppkram! Anna