söndag 7 december 2014

Andra ljuset tänt...


Go'kväll alla fina! Hoppas du har haft en skön helg... min har varit bra!
Nu har jag bara åtta arbetsdagar kvar (två veckor) innan jag går på jullov! Lovely

Här kommer jag med ännu fler recept...
Vill bjuda på helgens middagar... med influenser från Asien och Italien! 

Asian pork med syltad ingefärssallad och sesamfrö.


  • Soja- och vitlökssås: fräs två pressade vitlöksklyftor i lite olja i en liten kastrull. Rör ner 2 tsk vetemjöl, 1 msk socker, 2 msk japansk soja och 1 1/2 dl vatten. Koka ihop 2-3 min. Ställ åt sidan.
  • Syltad ingefärssallad: finhacka 1/2 burk syltad ingefära (avrunnen). Finstrimla pak soi, en tomat i bitar och 1/2 rödlök. Lägg allt i en skål. Blanda ihop 1 1/2 tsk socker och 1 1/2 tsk vitvinsvinäger. Blanda ner vinägerblandningen och 2 msk sesamfrön i ingefärssalladen. 
  • Skär mindre skivor av fläskkarré. Krydda med salt och svartpeppar. Stek köttet tills det är genomstekt. Häll på soja- och vitlökssåsen och låt koka upp. 
  • Strö sesamfrön över köttet och servera med syltad ingefärssallad och jasminris.



Svamp- och parmesancannelloni med dill- och tomatsallad.
Gott vegetariskt...
  • Sätt ugnen på 225 grader. 
  • Finhacka en gul lök och tre vitlöksklyftor. Halvera 1/2 ask champinjoner och skär ca 200 g portabellosvamp i mindre bitar. Fräs allt i olja i en stekpanna. Krydda med 1 1/2 tsk torkad timjan, 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Låt fräsa 3-4 min. 
  • Parmesansås: smält 1 msk smör i en liten kastrull. Pudra ner 1 msk vetemjöl. Vispa ner 3 dl mjölk, lite i taget. Sjud 2-3 min. Blanda ner 50 g riven parmesan, 2 krm salt och 1 krm cayennepeppar. Ställ åt sidan. 
  • Fördela svampfräs på 6 färska lasagneplattor (ca 1 dl/platta) och rulla ihop till cannelloni. Lägg rullarna med skarven nedåt i en liten smord ugnsform. Häll parmesansåsen över cannellonin och strö över 20 g riven parmesan. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min. 
  • Dressing: blanda 1 tsk fin olivolja, 1 tsk vitvinsvinäger, 1/2 tsk flytande honung och 1 krm salt i en skål. 
  • Finhacka 1/2 rödlök och tärna en tomat. Blanda allt med 1/2 ask machésallad, 1/2 kruka dill och dressingen. 
  • Servera svampcanneloni med dill- och tomatsallad.

Bon Appétit!

Kram till alla... Anna

(bilder fotade av mig) 

14 kommentarer:

  1. Hej Anna !
    Tusen tack! Det borde jag tänkt på! Ska naturligtvis länka i texten! Tack snälla!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod och lycka till!

      KRAM!!

      Radera
  2. Fantastiskt så mycket gott du lagar till.
    Jag blir hungrig varje gång du lägger ut alla bilder och recept. :)
    Tack för ditt svar hos FB. Tycker som du - att det är roligt att vi fått kontakt med varandra.
    Kramar!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Behöver lite god mat när det är kolsvart ute mest hela tiden.

      KRAM!!

      Radera
  3. Härligt med jullov :)
    Ha en fin vecka!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska bli skönt! Men först två jobbveckor kvar!

      KRAM!!

      Radera
  4. Så fint och mysigt du har och vad mycket gott du alltid bjuder på! Lagar du bara mat efter nya recept?
    Hoppas du får en fin start på veckan. Här lyser solen!!!
    Hur är det med lilla pappa?
    Soliga (!) kramar Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Idag sken solen men det var kallt! Fick skrapa rutorna och ta på mig mössan!

      Är nyfiken på nya smaker! Ny inspiration! Men oftast blir det gammal skåpmat som jag inte lägger ut här :-) Bland det bästa jag vet är riktigt potatismos och knaperstekt fläsk!! GOTT!

      KRAM!!

      Radera
  5. Hoppas du får en fin måndag och att din pappa mår bättre. Maten ser god ut som vanligt, önskar jag hade din fantasi när det gäller att göra mat. Får väl ta och kopiera dina recept så får vi lite roligare mat hemma. Kram Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul med inspiration när det gäller mat! Ett tips är att under en period få hem en matkasse med recept!

      KRAM!!

      Radera
  6. Så gott allt du lagar ser ut.Mums!!!
    Kramar!!

    SvaraRadera
  7. Mmmm ska testas! Framförallt det första såg ut att vara helt i min smak! Älskar syltad ingefära!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det gott!!

      KRAM!!

      Radera