tisdag 3 mars 2015

Tror knappt det är sant!

Idag, just idag är första gången som jag känner mig PIGG sedan sex veckor tillbaka!
Vecka 4 drabbades jag av influensan... var liggande i fyra dagar.
Sen proppade jag i mig Cocillana, Alvedon och Ipren och kämpade på... men SÅ TRÖTT!
På sportlovet, vecka 8 fick jag ett återfall... hur kul vad det när vi var nere i Antibes!!
Bara att proppa i sig ännu mer Alvedon och Ipren och se Glad ut!
Sedan sex dagar har jag ätit antibiotika som biter på allt! 1000-Tack för det! Nu RIDÅ för sjukstuga!


Välkommen vårvindar friska!




Dagens kvällshimmel doftar vår... älskar't! 
Nä, nu är jag hungrig... ikväll blir det potatis- och purjolökssoppa. Bjuder på helgens mat...

Lyxig Fish'n chips!


Det bästa med den här fiskrätten är den sötsyrliga tomatsalladen och den kalla vitlöksyoghurten. 

  • Tomatvinaigrette: blanda ihop 1 tsk socker, 1 msk ketchup, 1 tsk vatten, 2 tsk ättika (12 %) och 1 msk fin olivolja i en salladsskål. 
  • Halvera en ask körsbärstomater och skär tunna skivor av en schalottenlök. Blanda ner tomat, lök och 2 1/2 msk fryst dill i tomatvinaigretten i salladsskålen. 
  • Vitlöksyoghurt: blanda 1 dl matyoghurt, en pressad vitlöksklyfta, 1/2 tsk flytande honung och lite salt.

  • Skär potatis i tunna skivor och lägg på en plåt. Ringla över med lite olivolja. Salta och strö över lite rosmarin. Tillaga i övre delen av ugnen i 250 grader i ca 20 min. 
  • Krydda rödspättan med salt och citronpeppar. Vänd fisken i kikärtsmjöl och sedan i uppvispat ägg. Stek fisken frasig i olja. 
  • Servera nystekt rödspätta med potatisskivor, sötsyrlig tomatsallad och vitlöksyoghurt. Jättegott!


Kikärtsmjöl har en vacker gul färg och en nötig god smak.
Mjölet är rikt på protein, mineraler och fibrer. Det är lättsmält och ger en långvarig mättnadskänsla.
Bra alternativ till glutenallergiker och ett extra proteintillskott till vegetarianer.
Passar utmärkt till panering eller bakning, plättar och pannkakor!



Pho - vietnamesisk kycklingrätt... en favvis!


Risnudlar med kyckling, citrongräs, ingefära och pak soi.

  • Krossa roten på 50 g citrongräs. Skala och finhacka en bit ingefära (3 msk) och två vitlöksklyftor. Fräs allt i lite olja tillsammans med ca 300 g strimlad kycklinglårfilé i en rymlig gryta/kastrull. 
  • Tillsätt 4 1/2 dl vatten, 1 1/2 msk fisksås, en tärning kycklingbuljong, 1/2 msk honung, 3/4 msk japansk soja och 1 tsk chiliflakes. Eller ta 2 krm chiliflakes om du vill ha den mildare.
  • Koka upp och låt sjuda 10 min. 
  • Skär pak soi och paprika i mindre bitar. Finstrimla en schalottenlök. 
  • Koka risnudlar. 
  • Plocka bort citrongräset från buljongen. Lägg ner pak soi, paprika och scharlottenlök, sjud i 2 min.
  • Lägg kokta nudlar i citrongräsbuljong med kyckling och grönsaker. 


Bon Appétit!


Önskar dig min kära läsare en finfin kväll!


Kram till alla... Anna

(Bilder fotade av mig) 

20 kommentarer:

anettan sa...

Att känna sig pigg måste vara helt underbart. Den känslan har jag helt glömt bort. Kram Anette

Channal sa...

JAA!! Det är underbart! Känner igen mig själv igen! Hoppas du med får vara frisk snart.

KRAM!!

Annika sa...

JA, NUFF sjuksstuga nu. USCH och fy. Glad att du äntligen känner dig bättre.
OCH så goda recept. MUMS!!
Kramar!!

The Place To Be sa...

Men åh vad härligt!!!

Vilka mumsiga recept. Skulle önska att någon annan än jag kunde fixa fram dem på tallriken :-).
Kram Malin

Channal sa...

Nu känner jag igen mig igen. Så skönt!!

KRAM!!

Channal sa...

Skönt att vara på banan igen! Enkla recept... klarar vem som helst :-)

KRAM!!

No34 sa...

Åh, så gott!!! Älskar ju stekt fisk!!! Tråkigt att vara sjuk hela tiden, men så SKÖNT när det äntligen vänder. Jag väntar ännu på att ryggen ska bli återställd... Låååång, väntan.... Men har varit och fått djup, djup massage av ländryggen nu och tycker nu att det känns bättre. Naprapaten gick ju bet...
Onsdagskram från Kate

Channal sa...

Den tomatsalladen till stekt fisk måste du testa!

Ajaj hoppas ryggen blir bra! KRAM!!

Blommiga Rutan sa...

Hej!

Så skönt att höra att du är pigg igen! Härliga recept du bjuder på. Kikärtsmjöl har jag aldrig provat, det måste jag göra, låter som en god och nyttig variant på fish & chips ditt recept. Var i London för att par veckor sedan och då måste man ju bara äta fish&chips, ivarjefall en gång. Då köpte jag också Chanelpudret som du tipsat om, sååå bra, jättenöjd med det, tusen tack för tipset!

Önskar dig en fin kväll och en härlig, solig helg
Kramar Anncathrine

åse sa...

Vilka smarriga recept ! Hoppas nu att du får hålla dig frisk och njuta av vårvindar friska. Kram Åse

Bakom dörr nr. 11 sa...

Usch då, vad segt, men skönt att du mår bättre nu.
Älskar soppa så tack för det. Ska vi förresten äta i morgon kväll :)
Kram Pia

Channal sa...

Åh du har varit i London! Så kul!! Älskar den staden. Grattis till Chanel Les Beige, superbra!

Detsamma till dig! Ljuvligt med en varm helg. KRAM!!

Channal sa...

Nu kommer våren med ljuset och då mår jag som bäst!

KRAM!!

Channal sa...

Nu är det glömt och jag mår jättebra! :-)

KRAM!!

Anne-Marie sa...

Skönt att du känner dig friskare igen.
Jag har egentligen bara jobbat med det jag blivit tvungen att skicka till advokatfirman. Har inte orkat eller hunnit med varken min eller andras bloggar.
Mycket god mat igen hos dig. :)
Kram!!

Channal sa...

Ja, du är saknad. Hoppas allt ordnar sig med allt!!

KRAM!!

maria at inredningsvis sa...

MMMM vad GOTT nu måste jag äta haha:) hoppas ni har lika vårsoligt som oss här i GBG, nu ser man hopp efter mörker.

Vill du se ett UNDERBART tornhus kan du kika in min blogg:)

ha en härlig helg

LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)

Channal sa...

Imorgon ska det bli riktigt fint väder! Lovely!

KRAM!!

Blommiga Rutan sa...

Hej igen!

Jag hittade den jättefina lägenheten genom HomeAway.co.uk Privat personer som hyr ut, men genom förmedlingen.
Vi har hyrt genom HomeAway i Frankrike flera gånger och alltid varit nöjda.
Kram

Channal sa...

1000-tack för tipset! Jättekul!!

KRAM!!