måndag 14 mars 2016

Vegetarisk lasagne...


Fyllningen mellan de färska lasagneplattorna är...
Grovhackade champinjoner och en rödlök som fräses i lite olivolja med en pressad vitlöksklyfta.
Kryddade med torkad salvia och lite salt. Som sedan puttrar med mjök+redning och matlagningsyoghurt.

Varva svampstuvningen med färsk babyspenat och lasagneplattor (även de färska). 
Strö sedan över med grovriven parmesanost och salvia.
Skjuts in i ugnen i 225 grader i ca 25 min eller tills lasagnen har fått färg och är klar.
Toppa sedan lasagnen med skivad portabello (som du har stekt, pepprat o saltat) och gremolata.

Gremolata: finhacka 1/2 vitlöksklyfta. 
Lägg i en skål och blanda med finrivet skal från 1 citron, 1 msk fryst persilja och 1/2 krm salt.

Till svamplasagnen serverades babyspenat och långriven morot i god dressing.
Dressingen: 1 msk pressad saft från en citronen, 2 tsk fin olivolja, 2 tsk honung och lite salt.


Detta var vår söndagsmiddag och även dagens lunch för mig. Så gott!

Sen vill jag tipsa om en jättegod kall Bea till grillat kött som vi hade i lördags.


Kall falsk béarnaise: finhacka en schalottenlök och lägg i en skål. 
Blanda ner 2 dl crème fraiche, två äggulor, 2 tsk dijonsenap, 1 msk fryst persilja, 2 msk torkad dragon och lite salt efter smak.



Grillad oxfilé med rostade små fina potatisar, gröna spröda bönor och bea. MUMS!!
Minns ni när man fick överkokta lite svampiga gröna bönor i skolan på 70-talet?
Sen var man tvungna att äta upp dem... brrrr! Finns de bönorna kvar?

Nu dröjer det inte länge tills vi kan sitta ute och grilla.
Ska bli kanonväder på onsdag! Må solen lysa på dig var du än är.

Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)

22 kommentarer:

Mamma C sa...

Mumsfilibbaba så mycket gott. Det var en del konstiga saker man fick i skolan som man var tvungen att svälja ibland.
Kram Mamma C

Helenas enkla vardag sa...

Men så himla gott allt detta lät. Måste bara komma ihåg att spara ner alla dessa recept.
Kram Helena

anettan sa...

Mmmm så gott. Sitter ju här och är lite småhungrig. Kram Anette

Sallys hus sa...

Hallå där!
Men åååå det där lät som en rätt helt i min smak!
Å bilderna på bryggorna och bryggan med björken här nere....döööööör sååååå fina!!
Som tavlor...du är så himla duktig!

Vi har bokat Skopelos nu..;) Jag kommer skriva om det snart och skulle vilja låna några av dina bilder...
Är det ok?? SJÄLVKLART länkar jag till dig.

Kraaam Katarina

Anne-Marie sa...

Nu hade jag faktiskt ätit innan jag kom till din blogg. ;)
Du lagar så mycket gott.
Vegetarisk lasagne kan verkligen vara gott.
Kramar!

Channal sa...

Mexikanasoppa med spagetti som bestod mest av buljong och där i flöt det gråa köttbullar, såkallade frikadeller. Det finns inte längre!

KRAM!!

Channal sa...

Finns så mycket gott som ger inspiration. Sen sätter man oftast sin egen Twist på det. Man behöver inte komma ihåg precis.

KRAM!!

Channal sa...

Hoppas du blev mätt innan läggdags :-)

KRAM!!

Channal sa...

Åh så underbart ni kommer få det. Skönt att det är bokat och klart! Det är helt ok att du lånar bilder o länkar. Bara kul!

KRAM!!

Channal sa...

Vilken tur :-) Lasagne är alltid gott!

KRAM!!

Home2tiny sa...

Mmmm lasagne är en favorit men jag brukar använda aubergine istället för plattorna blir hur gott som helst. Blir alltid lika inspirerad av din mat här inne, du är en mästerkock. Kramisar Tina

Unknown sa...

Din mat verkar alltid så god och dina foton på maten fantastiska. Såå gott det verkar måste prova. Det blir en sådan lasagne någon dag när dottern är borta. Hon äter nämligen ENBART sin pappas lasagne.
Kram
Maria

Ankan sa...

Mumsigt ser det ut som vanligt. Och visst är det härligt att det snart är grilltider ute. Man blir så glad när man tänker på tiden som kommer. och idag är det strålande vårvinter väder ute. Ha en fin dag. Kram annika

Villa Ell sa...

Mmmmm vego lasagne.. med champinjoner det vattnas i munnen på mig, detta skall absolut testas
Kram och hoppas solen skiner dig med
Sandra

Channal sa...

Med aubergine blir det mosacka. Så gott!! Tack :-) men någon mästerkock är jag inte. Men det är kul att laga mat.

KRAM!!

Channal sa...

Pappas lasagne måste vara god! Tack, det är faktiskt svårt att fota mat. Ser inte alltid så gott ut som det är.

KRAM!!

Channal sa...

Premiärgrillning, sitta ute i värmen o en fläder-GT! Så efterlängtat!

KRAM!!

Channal sa...

Den var jättegod! Speciellt med gremolataströssel. Tummen upp!

KRAM!!

Annika sa...

Mmmmmm...oj vad det ser gott ut. Får stor lust att göra den. Ska laga den vid tillfälle.
Nu är jag tillbaka i bloglandia igen. Ett tag iaf ;-)
Kramar!

Channal sa...

Välkommen tillbaks jubileraren! Har saknat dig.

KRAM!!

Blommiga Rutan sa...

Hej!

Åhhhhh älskar vegetarisk lasagne! Just det här receptet har jag aldrig gjort, det blir nog till helgen, låter såååå gott! Den kalla bean spar jag receptet på och gör till sommaren.

Kram Anncathrine

Channal sa...

Den var jättegod! Bean blir fin till sommaren =) KRAM!!