måndag 12 november 2018

Wow, vad gott!

Bjuder på kärleksfulla måltider... t.ex. en god tonfiskpasta till middagen ikväll.


Linguine med tonfisk och kapris.

  • Tärna en bananschalottenlök, 1/2 aubergine och två tomater. 
  • Hetta upp 1 msk olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs lök, aubergine, 1/2 burk kapris (avrunnen), 1 msk tomatpuré, två pressade vitlöksklyftor och 1/2 tsk chiliflakes 5-6 min. 
  • Tillsätt tomater, en burk tonfisk (avrunnen) och 1 dl pastavatten. Sjud 1-2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  • Blanda nykokt linguine (lite tjockare o plattare spagetti) med tonfisksåsen. 
  • Grovhacka en förp. bladpersilja. 
Servera linguine al tonno rykande het toppad med persilja till en liten gurksallad och kanske ett glas rött. 


Vill tipsa om ett gott kaliforniskt rödvin, Amazin Zinfandel. Passar jättebra till pasta!



Österns heta pärla... 
Hoisin pork med champinjoner, mynta och ingefära.

  • Hoisinsås är stark: Häll 1/2 dl japansk soja och 1 dl vatten i en liten skål. Rör ner 2 tsk majsstärkelse, 2 tsk vitvinsvinäger, 2 tsk honung, 1 krm cayennepeppar och två pressade vitlöksklyftor. 
  • Kvarta 250 g champinjoner. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs svampen på hög värme 2-3 min. Tillsätt ca 250 g fläskfärs och stek ytterligare tills färsen är helt genomstekt. Sänk till medelvärme. 
  • Skala och finriv en bit ingefära, ca 1 msk. Blanda ner ingefära, hoisinsås och sockerärter i pannan. Sjud 1-2 min. 
  • Toppa hoisin pork med hackad mynta och lite chiliflakes. Servera med nykokt jasminris och limeklyfta.
Riktigt god och riktigt snabb köttfärsgryta med heta österländska smaker!



Ha en härlig kväll min kära läsare!

Kram till alla... Anna
(Bilder fotade av mig)

10 kommentarer:

Mamma C sa...

Men så goda recept du bjuder på. Det var hur länge som helst sedan vi hade tonfiskpasta.
Kram Carin

Channal sa...

Tack! Gillar tonfisk! Alltid bra o ha en burk i kylskåpet.

KRAM

Anne-Marie sa...

Så gott det låter! Och vackra uppläggningar.
Såg att ni firat Fars Dag. Tänkte litet extra på min pappa i söndags. Fint att man har kvar härliga minnen av de som inte finns med oss längre.
Kramar!

Från Glam till Damm sa...

Mums så gott allt ser ut! God mat i mysig miljö är det bästa sättet att tackla detta råa och gråa höstväder. Kramen och ha en fin dag! Anneli

Channal sa...

Ja, många fina minnen! Känns skönt att plocka fram dem då o då.

KRAM

Channal sa...

Håller med! Förutom de där himla dumma extrakilona!

KRAM

Tina ME sa...

Ser supergott ut! Ha en fin helg. Kramar //Tina

Channal sa...

Tack! Detsamma till dig!

KRAM

vaiybora sa...

I really like your post good blog on site,Thanks for your sharing.

ดูหนัง

Channal sa...

Tack!!