Kära vänner! Här har vi haft ett jättetrist väder hela veckan!
+1°C +2°C +3°C, en hel del regn och GENOMGRÅTT!
Dagarna de går och går efter varandra och det har varit full fart.
Idag SKEN SOLEN! När jag åkte till jobbet då såg jag hur solen gick upp!
Var bara tvungen att stanna bilen och veva ner rutan. Fram med mobilen... klick, klick!
tisdag...
Efter jobbet skjutsade jag Lotta till frissan! Mia klippte av 25 cm av Lottas långa tjocka hår.
Hon blev jättefin i en kortare page. Lättskött också.
Hon vill tyvärr inte vara med på bild.
Jag skjutsade hem Lotta och åkte vidare till Eva.
Japp, det var dags för en bokträff med mitt kulturtantgäng.
Kul med bokprat och massor av annat babbel!
Till nästa träff ska vi läsa Powerbook av Jeanette Winterson.
Vi startade denna bokklubb 2018 när jag började jobba på skolan där jag är nu.
Nu är TRE av dem glada pensionärer! De njuter av livet och en av dem har tom blivit med hund.
När man bor 2,5 mil utanför stan och inte är pensionär...
Ja, då får man hoppa över Husets vita vin som de andra damerna drack.
Men jag tycker faktiskt det är riktigt gott med Loka citron till ost & kex. Tack för kvällen tjejer!!
När både mamma och pappa måste jobba till klockan 17.00 då hämtar mormor klockan 14.00.
Alma, Frank och jag - vi fick en supermysig eftermiddag tillsammans.
Jag bjöd på buffé. Båda åt med god aptit! Frank tog sushi som han älskar.
Almas tallrik blev en mix av sushi, friterade kycklingbollar, räkchips och nudlar.
Vi fick syn på HALLONSEMLOR! Är det en semla?!! Istället för mandelmassa var det hallonsylt.
Självklart köpte mormor Anna varsin röd semla - Red Velvet - till Frank och Alma.
Hallonsemlan måste bara smakas och de båda blev överlyckliga!
Hallonsemlan tog de när vi kom hem till dem. MUMS FILIBABBA!!
Tummen upp från både Frank och Alma! De var supergoda helt enkelt.
Jag smakade ingen. Väntar tills det är dags för en riktig äkta semla den 4 mars!
fredag...
Vi inleder helgen med att fira in fredagen på bästa sätt - med lite gofika!
Vad ska jag välja... kanelbulle, morotskaka, wienerbröd, chokladboll, biskvi, kärleksmums...
Det blev en rosa mazarin - en katalan... mazarin med hallonsylt!
God mazarin... men kanske inte lika god som en hallonsemla. Eller var den godare?!
Tittar du på Sveriges Mästerkock? Det gör jag... ett favoritprogram.
I onsdags skulle de tävlande göra en Bearnaisesås... blev sugen på att göra en själv.
Så ikväll ska jag göra Tommy Myllymäkis beasås. Maken står för köttet.
Fin fredagskväll till dig min kära läsare!
Trevlig helg och Kram till alla... Anna
❤
(bilder fotade av mig)
2 kommentarer:
Det verkar vara inne med hallon i bakverken. I onsdags åt jag en budapestbakelse från finbageriet med hallonfyllning. Är inte så förtjust i vanlig budapestbakelse, för söt för mig, men den här var riktigt frisk och god med sin hallonfyllning.
Kram
Hej Monika! Förra fredagen åt maken och jag exakt en sådan budapestbakelse från finbageriet. Den smalt i munnen. Så GOD! Hallon är syrligt och jättegott! KRAM
Skicka en kommentar