fredag 24 januari 2025

Veckorna springer iväg!

Kära vänner! Här har vi haft ett jättetrist väder hela veckan! 
+1°C +2°C +3°C, en hel del regn och GENOMGRÅTT!
Dagarna de går och går efter varandra och det har varit full fart. 
Idag SKEN SOLEN! När jag åkte till jobbet då såg jag hur solen gick upp! 


Var bara tvungen att stanna bilen och veva ner rutan. Fram med mobilen... klick, klick!


tisdag...
Efter jobbet skjutsade jag Lotta till frissan! Mia klippte av 25 cm av Lottas långa tjocka hår.


Hon blev jättefin i en kortare page. Lättskött också. 
Hon vill tyvärr inte vara med på bild.
Jag skjutsade hem Lotta och åkte vidare till Eva. 
Japp, det var dags för en bokträff med mitt kulturtantgäng. 

Kul med bokprat och massor av annat babbel!
Till nästa träff ska vi läsa Powerbook av Jeanette Winterson.
Vi startade denna bokklubb 2018 när jag började jobba på skolan där jag är nu.
Nu är TRE av dem glada pensionärer! De njuter av livet och en av dem har tom blivit med hund.


När man bor 2,5 mil utanför stan och inte är pensionär... 
Ja, då får man hoppa över Husets vita vin som de andra damerna drack.
Men jag tycker faktiskt det är riktigt gott med Loka citron till ost & kex. Tack för kvällen tjejer!!

torsdag...
När både mamma och pappa måste jobba till klockan 17.00 då hämtar mormor klockan 14.00.


Alma, Frank och jag - vi fick en supermysig eftermiddag tillsammans. 
Jag bjöd på buffé. Båda åt med god aptit! Frank tog sushi som han älskar.
Almas tallrik blev en mix av sushi, friterade kycklingbollar, räkchips och nudlar. 



Vi fick syn på HALLONSEMLOR! Är det en semla?!! Istället för mandelmassa var det hallonsylt.
Självklart köpte mormor Anna varsin röd semla - Red Velvet - till Frank och Alma. 
Hallonsemlan måste bara smakas och de båda blev överlyckliga!


Hallonsemlan tog de när vi kom hem till dem. MUMS FILIBABBA!! 
 Tummen upp från både Frank och Alma! De var supergoda helt enkelt.
Jag smakade ingen. Väntar tills det är dags för en riktig äkta semla den 4 mars!


fredag...
Vi inleder helgen med att fira in fredagen på bästa sätt - med lite gofika!
Vad ska jag välja... kanelbulle, morotskaka, wienerbröd, chokladboll, biskvi, kärleksmums...


Det blev en rosa mazarin - en katalan... mazarin med hallonsylt! 


Fredagsbuketten blev frasiga tulpaner och med hem kom även långa vackra videkvistar.



God mazarin... men kanske inte lika god som en hallonsemla. Eller var den godare?!




Tittar du på Sveriges Mästerkock? Det gör jag... ett favoritprogram.
I onsdags skulle de tävlande göra en Bearnaisesås... blev sugen på att göra en själv.
Så ikväll ska jag göra Tommy Myllymäkis beasås. Maken står för köttet. 


Fin fredagskväll till dig min kära läsare!

Trevlig helg och Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)

12 kommentarer:

Monika sa...

Det verkar vara inne med hallon i bakverken. I onsdags åt jag en budapestbakelse från finbageriet med hallonfyllning. Är inte så förtjust i vanlig budapestbakelse, för söt för mig, men den här var riktigt frisk och god med sin hallonfyllning.
Kram

Channal sa...

Hej Monika! Förra fredagen åt maken och jag exakt en sådan budapestbakelse från finbageriet. Den smalt i munnen. Så GOD! Hallon är syrligt och jättegott! KRAM

Monnah sa...

Jag älskar bokklubbar. Var med i min första som nygift i Kalifornien och blev såld på en gång. Den som jag varit med i sedan vi flyttade hit har dött ut. Sjukdom, utmattning, renoveringsliv, singelliv med småbarn har satt käppar i hjulen och det är ju inte kul att ha bokklubb med sig själv... En vacker dag kommer vi igen, det tror jag!

De där rosa semlorna ser goda ut, men jag tror att jag är alldeles för förtjust i klassiska semlesmaker för att vilja ha något annat. Det är svårt att få till en god slät bulle med glutenfria alternativ. Därför gör jag semlekladdkaka istället - otroligt gott!

Nu önskar jag dig en strålande helg! Här skiner solen, men om en timme ska det börja regna. Det gäller att ta vara på de få strålarna - heja dig som stannade och vevade ner rutan. Kram på dig.

Anna i Portugal sa...

De är kreativa bagarna, så många varianter det verkar finnas av semlan. Tänk om de kunde göra en riktigt god glutenfri variant också :) Jag gör som Monnah, en semlekladdkaka, otroligt gott och något maken numera alltid får på sin födelsedag i mitten av januari. Finns många bitar kvar i frysen! Skönt att solen är tillbaka och dina fina blommor inomhus skapar en riktigt skön stämning tycker jag. Kram

Sara i Barcelona sa...

Stopp och belägg! Haha, inte så allvarligt som det låter... men en semla för mig...utan mandelmassa... nej nej, det går bort! Jag älskar mandelmassa och därmed semla, pga mandelmassan. Hallonsylt, jättegott! Men på andra saker då, pannkakor tex :)

Mysigt för dig barnbarnen att äta buffe tillsammans, älskade att äta thaibuffe när vi bodde i Sverige, här är det inte alls lika vanligt.

Så ljuvligt med soluppgången, förstår att du var tvungen att stanna bilen och fånga ögonblicket, det lyckades du bra med <3 Jättefint :)

Njut nu av din helg! Stor KRAM :)

Channal sa...

Hej Monica! Ja, det gäller att ta till vara på solen när den tittar fram. Den har även visat sig idag. Men just nu är den borta! Jag föredrar också vanliga semlor. Semmelkladdkaka är jättegott! Det har jag smakat! Mums!!

Detsamma till dig! En strålande helg! KRAM

Channal sa...

Hej Anna! Tack! Blommor är bara bäst! Semmelkladdkaka brukar jag göra när min yngsta fyller år i februari. GOTT! Dessa röda hallonsemlor är en bakelse för mig, ingen semla. Men barnen tyckte att det var roligt. KRAM

Channal sa...

Hej Sara! Håller med dig! En semla ÄR en semla! Nu finns det med bl.a. blåbär eller choklad! Huvudsaken att de gillade de rosa semlorna =) Precis vad det var, thaibuffé! Något för alla.
När jag tog bilden på soluppgången värmde solen mig som en sommardag. Åh vad jag längtar efter värme.

Detsamma till dig! Njut av helgen! KRAM

Från Glam till Damm sa...

Hej Anna,
Jag tycker som du. Veckorna bara springer förbi. Det var precis måndag och så vips är helgen här igen.
Så fint hos dig. Kunde vara typ april. Jag har också en vacker väg till och från jobbet. Högt över Orsasjön. Ja, man vill stanna och fota.
Semlornas tid är här. Spännande med hallonsemla.
Kul med bokprat. Skynda dig att bli pensionär så att du ta lite vin du med :-) Ja, tänk att barnen gillar sushi. Mums!
Ha en riktigt fin helg,
Kramen,
Anneli

Channal sa...

Hej Anneli! Veckorna swishar förbi... snart har vi april på riktigt! Jag ska hålla mig när det gäller semlor. Det bli inte lika många som i fjol. Ska ta min första i mars!

Snart så, bara två år kvar. Sen är jag en glad pensionär!
Detsamma till dig! En fin helg! KRAM

Helena på FREEDOMtravel sa...

Härligt med solen, den får man inte se så ofta!! Och härligt oxå att ungarna gillar sushi!! Önskar en fortsatt fin helg!!

Channal sa...

Hej Helena! Solen visade sig idag också☀️ De föredrar sushi framför Mac Donald’s. KRAM