måndag 19 december 2011

19:e luckan öppnad♥

imorse...

För en vecka sedan satt jag och tog bort nitar och slet bort det gamla bomullstyget från sex stolsdynor! Tyget "Rosenranka" från Jobs tryck är ett vackert tyg som var/är svindyrt! Det måste ha varit minst 15 år sedan som jag köpte det i deras butik i Gamlastan i Stockholm! Älskar deras kretonger! Men nu bort, bort från matsalsstolarna... har tröttnat på det tyget!
Fram kom orginaltyget... ett rosarandigt! Den gustavianska matsalsgruppen är arvegods från min mammas föräldrahem så det är gammalt! Har funderat på att måla om det men då försvinner den lite slitna charmen och bladguldet på "rosorna" på bordsbenen. Matsalsgruppen får hänga med ett tag till! Det är ett runt matsalsbord med två iläggsskivor och till det sex stolar.
Så nu har de sex stolarna fått ett rödgråbeige klassikst svenskt madrasstyg!
Blev fint! Nu vill jag ha en röd röllakansmatta under bordet!
I hallen bytte jag ut stolsdynorna i cerise och turkost sammet till grå lammull. Blev jättenöjd... passar perfekt till de vackra björkstolarna, granitgolvet och tapeten med björkstammar. Nu möts jag av en skön harmoni när jag kommer hem =) På väggen hänger det två små domherrar i luffarsljöd som träslöjdsläraren har gjort på min skola. Superfina!
ikväll...

En lugn dag går över till kväll. Huset är nystädat och doftar gott! Skafferiet är fullt med godsaker! Känner julstämningen allt tydligare... och snön lyser upp där ute. Du ska ha en skön avslutning på måndagen och glöm inte att tända värmeljusen!

{foton av mig
}

7 kommentarer:

Lena/isklockan sa...

Ååå vad jag gillade dina nya stolöverdrag. Har även sett andra färger på madrasstyget :-))

Må så gott i det nystädade huset.

Kram

Channal sa...

Tack! Vad glad jag blir! Ja, jag blev faktiskt nöjd! Kram Anna

Rosor och Pioner sa...

Madrasstyget är snyggt och det röda gjorde sig väldigt bra på dina stolar. Skall ha det tyget i åtanke när jag skall klä om mina stolar.

Ha en riktigt fin myskväll
Kram Susanne

Channal sa...

Tack Susanne! Fin mysig kväll till dig med! Kram

Anonym sa...

Fårskinnet.....så mycket bättre. Kram/S

Channal sa...

Ja visst blev det fint Sahra! Kram Anna

Anonym sa...

Klädde ju om mina köksstolar i höstas. Samma tyg men det naturvita/beiga. Det är så fint. Blev sugen på att ha det röda till jul men man, eller jag klär ju inte om stolar bara "för att".
Skitsnyggt blev det i alla fall!

Kram Pia