lördag 31 december 2011

Gott Nytt År!
Globalt har 2011 varit ett hemskt år. Utöya kommer aldrig att försvinna... Fukushima i Japan är NEJ TACK till kärnkraft! Västvärldens kapitalistiska luftslott svajar... att leva på pengar som inte finns gör nog tyvärr många! Afrikas horn led av torka medan Asien svämmade över av regn! Revolution och många döda för demokrati i arabvärlden. Här hemma var det pinsamt med Birro som gorde bort sig och Kungen han vände blad! Journalisterna i Etiopien fick 11 års fängelse, ingen kul julkapp för dem och deras anhöriga! Riskkapitalister inom skolan och äldreomsorgen snor våra skattepengar som just ska gå till barn och gamla och inte till deras banker på Jersey! Barn och gamla är inga fabriker som producerar pengar... de måste få kosta! Blir helt rabiat när jag läser om människor som skor sig på detta sätt!! Trist att SAAB har gått i graven! Desto roligare att Tranströmer fick Nobels litteraturpris! Säkert har jag missat något!


Men här hemma hos mig har det i stort varit ett bra år! Inte kul med min pappa som fick en hjärtinfarkt i höstas. Vi hade en lång och kall vit vinter... isen låg kvar i mars! I april fyllde mannen jämnt... stort kalas och ljuvlig yasuragi. Mannen och jag var ute och reste en hel del. Min nya röda bikini med vita prickar fick besöka Medelhavet flera gånger... Antibes i våras, Mallorca med mina döttrar efter skolavslutningen och sedan Santorini+Naxos och Antibes igen i höstas! IFK höll sig kvar i allsvenskan och vi fick en ny fin altan på baksidan! Och i augusti började jag läsa till specialpedagog i Linköping! Vi har haft en varm skön höst och en mild vinter. Rosorna blommar än och smultron kunde jag plocka i början av november!

8 kommentarer:

Lena/isklockan sa...

Gott Nytt År, goa Anna.

Kram

Channal sa...

Detsamma till dig Lena! Kram

Rosor och Pioner sa...

God fortsättning, vännen

Kram Kram

Channal sa...

God fortsättning Susanne! Kram

Leif Mohlin sa...

Alla år har så mycket elände även om Utöya slår något sorts förfärligt rekord i tragisk obegriplighet av en icke sjuk person. Har bl a lovat mig själv att inte låta obehagliga högerexorcister stå oemotsagda i Cybervärlden.

Men fr a har ju 2011 varit ett frihetens år på ett sätt som säkert kommer ge hemska återverkningar i t ex Syrien. Men tänk att Arabvärldens unga, fattiga som medelklas lyckats formulera sig och vräkt despoter på ändan!

Måtte inte rekylen ta död på den där kraften, men annars tror jag på en arabisk renässans i stil med vad som hänt i Östra och södra Asien i vår livstid. Eftersom jag alltid är optimist så tror jag på det!
och 2012 kan bli ännu bättre!

tusen tack för en fin blogg och alla läckra bilder.. och nej Odd Molly är inte värd den fina reklam de får här. Folklore och mönster i all ära, tycker kläderja skall ha linjer och falla snyggt också (det gjorde de på Odd Mollly för ett par år sen.. vad har hänt?)
och ikväll kommer Kronjuvelerna!

Channal sa...

Tror också på något gott för arabvärlden! Såg Kronjuvelerna... spännande och bra! Undrar varför så många män är emot OM!? Tack för att du gillar min blogg =)

God fortsättning och Kram Anna

Leif Mohlin sa...

I min krets är det inte bra män som tappat intresset för OM . Nu är det ju ett märke med kvinnokläder så det är väl bara så att vi män ser till andra kläder för att uppvakta misstänker jag. Men skämt åsido, har de inte förändrats. Tror de har ändrat målgrupp lite.

Kul att du - liksom den stora publiken - uppskattat vårt storverk! YES!.. och sett den här du som gillar fransk musik: http://www.youtube.com/watch?v=cI_nkXUpvJk
Den är inte helt ny. Men bra!

Channal sa...

Kronjuvelerna är fantastisk! Vilket foto o vilka miljöer! Tänk bara när Fragancia fann sitt hem uppbrunnet o hon kände bara hur hon höll på att drunkna! Mästerligt o så läckert! Sista avsnittet ikväll! Bra jobbat! Kramar