Middleaged teacher´s Wardrobe Diary
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiK6oDxcGNr1d4mkxF26TsKllkCXUnTh_TqU0OAtEQRvwTt5A7uAY6WuTEtq29Yv6BSp1qf64hkO8iAzcfs0bmYQ6b79bywm2Y6EeIljm4zzVzV3IKX54KRmMkqb0taf3GP9qYcoce2kEn3/s400/pageg.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgt0WHk2rJ61ne96kBmKvqHaM-pG2CAOaqi5PP9hQsYijgt_TwbhXqkDICZcko19_nebg_5qF10lciCFm5tCAr_AiOdaLdYgCV2EYJcHFk6CfimpKUazaV-X8HIkQvO-ERuol_g6yJORk3-/s400/page.jpg)
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Skala 500 g palsternacka, 300 g morötter, 2 gula lökar och 3 vitlöksklyftor. Skär rotfrukter och gul lök i grova klyftor. Lägg rofrukter, lök och vitlök i en långpanna och ringla över lite olja. Rosta mitt i ugnen i ca 20 minuter.
- Skär 2 pkt bacon i strimlor och stek utan matfett. Låt sedan rinna av på hushållspapper.
- Koka upp en rymlig kastrull (som även rymmer rotfrukterna) med 1.3 l vatten och 2 tärningar kycklingbuljong. När det kokat upp, dra kastrullen åt sidan.
- Lägg över det rostade i kastrullen med buljongen. Mixa med mixerstav till en slät soppa.
- Tillsätt ½ dl grädde och 1 msk vitvinsvinäger. Krydda med 2 krm svartpeppar. Späd eventuellt med vatten. Låt soppan sjuda några minuter på svag värme.
- Hacka ½ kruka persilja och lägg upp i en skål. Lägg även upp krutonger, parmesan och bacon i små skålar.
♥
{foton av mig
}
2 kommentarer:
Snygg du är Anna. Kram
Haha! Tur du inte ser mig nu då live ;-)
Kram till dig tjusiga Sahra!
Skicka en kommentar