söndag 1 januari 2012

Nyårsafton!

Middleaged teacher´s Wardrobe Diary


Min nyårsstass blev min lilla svarta till maffigt guldhalsband med matchande ring och en guldig tunn leopardsjal över axlarna. Vi hade en lugn och fin nyårsafton. Jag bjöd på en god mustig soppa. Till efterrätt blev det crème brûlée! Mot midnatt smakade det gott med b.la. lite räkor, goda ostar och kex. Utanför fönstret bjöds det på vackert fyrverkeri!
Rostad rotfruktssoppa med knaperstekt bacon, parmesan, krutonger och persilja.
  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Skala 500 g palsternacka, 300 g morötter, 2 gula lökar och 3 vitlöksklyftor. Skär rotfrukter och gul lök i grova klyftor. Lägg rofrukter, lök och vitlök i en långpanna och ringla över lite olja. Rosta mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  • Skär 2 pkt bacon i strimlor och stek utan matfett. Låt sedan rinna av på hushållspapper.
  • Koka upp en rymlig kastrull (som även rymmer rotfrukterna) med 1.3 l vatten och 2 tärningar kycklingbuljong. När det kokat upp, dra kastrullen åt sidan.
  • Lägg över det rostade i kastrullen med buljongen. Mixa med mixerstav till en slät soppa.
  • Tillsätt ½ dl grädde och 1 msk vitvinsvinäger. Krydda med 2 krm svartpeppar. Späd eventuellt med vatten. Låt soppan sjuda några minuter på svag värme.
  • Hacka ½ kruka persilja och lägg upp i en skål. Lägg även upp krutonger, parmesan och bacon i små skålar.
{foton av mig
}

2 kommentarer:

Sahra sa...

Snygg du är Anna. Kram

Channal sa...

Haha! Tur du inte ser mig nu då live ;-)
Kram till dig tjusiga Sahra!