tisdag 10 januari 2012

My week with Marilyn!

Michelle Williams som Marilyn Monroe...
här på tyska VOGUE februari 2012
Marilyn föddes den 1 juni 1926... hon var ett år yngre än min mamma, två år yngre än min pappa! Vem skulle hon ha varit idag 86 år gammal? I augusti är det 50 år sedan hon dog bara 36 år! På fredag ska vi gå på premiären och se filmen My week with Marilyn... bara tre dagar kvar!
De här två böckerna fick jag i julklapp... Marilyn Monroe Fragment är en bok som handlar om att förstå henne. I hennes dagböcker och brev möter vi människan bakom myten. Hon var inte lika naiv som sina rollfigurer! ”Ensam!!! Jag är alltid ensam”, skriver Marilyn i ett skrivhäfte med svarta skinnpärmar hösten 1951. Hon längtade efter någon som kunde få henne att känna sig något mindre ensam och hon trodde nog att hon funnit denne någon några gånger, även om tvivlet ständigt plågade henne: ”Jag har nog alltid varit livrädd för att bli någons hustru eftersom jag vet av egen erfarenhet att man faktiskt aldrig kan älska någon annan”, skrev hon 1956, efter några månaders äktenskap med Arthur Miller. Den andra boken på bordet är en bilderbok från ICA bokförlag. Många bilder är rörande och andra är klichéer mellan dröm och verklighet!
My week with Marilyn handlar om: "I ett desperat försök att bli tagen på större allvar reser ikonen Marilyn Monroe till London 1956 för att spela mot legenden Laurence Olivier i ”Prinsen och balettflickan”. Den ömhetstörstande Marilyn känner sig övergiven av maken Arthur Miller och attraherad av Oliviers assistent, den unge Colin Clark."

Brittisk drama som har biopremiär nu på fredag!

5 kommentarer:

Leif sa...

Hm, det blir nog fredagens visning.. är i Sthlm då och har inget för mig.... för det är ju en bra story om en en ruggigt intressant ikon...

Kan i samma anda rekommendera den här fantastiska radiointervjun.. kanske hörde du den också när den sändes i somras.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3103&artikel=3107945

Gunilla von Post dog för övrigt i hösta - trist för hon var en fantastisk karaktär. Hon är bl a mycket övertygande när hon förklarar varför John F. bara älskade henne... (och inte den där Jackie....)

Its a house sa...

Tack för titten inne hos mig. Svaret är ja vi bor i sverige men har inspirerats av många amerikanska hus framför allt new england.

Sahra sa...

Idag delas det ut blog awards darling och du är nominerad. Kram

Visst har It's a house helt tokfint hus och läge.

Annika sa...

Har inte sett den filmen, men jag förstår att den är bra. Tror att den fortfarande gåt på bio här,
Ja, MM var nog mkt olycklig och fastnade kanske även i fel fack. Det fick hon lida för hela livet.
Ska se den filmen vid tillfälle.
Kram!

Channal sa...

1000-tack Sahra! Gulligt av dig... Kram Anna