torsdag 15 juli 2021

Restaurang två hjärtan♥♥

välkommen hem till oss


Efter en heldag ute blir det middag på vår balkong - Restaurang två hjärtan

Idag +33 grader i skuggan! Det är alldeles för varmt!
Igår när Frank och Alma var här var det +27. Det räcker mycket väl!


Japp, mormors gullungar var här i onsdags och då vill vi ju göra dem glada!


På barnmenyn var det köttbullar och spagetti. Alma delar sina köttbullar fint. Kan själv!
Vet inte hur många köttbullar de åt... massor och spagetti! 
De gav menyn FEM STJÄRNOR av fem möjliga. 


Alma tycker det är roligt att hjälpa till i köket också. 
Det märks att hon är van både hemifrån och från förskolan.
När allt var klart ropade hon till grabbarna: "Maten är klar!".


Huvudmenyn - matjessill, färskpotatis, gräddfil och gräslök. 
MUMS! Full pott även för oss. 
Det bästa var att se att barnen åt med så god aptit. 
Ja, alla var glada och supernöjda med maten!
På tisdagskvällen blev det lax i ugn med färskpotatis, kall citronsås och en liten tomatsallad.


Godaste såsen till laxen... 2 dl créme fraiche plus +
citronzest från en 1/2 citron, en pressad vitlöksklyfta, grovmalet salt och citronpeppar.


Färsk lax kryddas med grovmalen salt, citronpeppar och en klick smör. 
In i 200 grader varm ugn i ca 15 min.
Toppa laxen med lite rivet citronskal och klippt gräslök innan servering. 
Toppbetyg från både maken och mig. En favoriträtt!

 
När vi har haft heldag vid vårt sommarbo och temperaturen står på minst 27 grader. 
Ja, då är huvudet rätt så segt på Anna!

 Vilken tur att vi hade en bit tacopaj i frysen... orkar inte stå och laga mat i värmen.
Det var den pajen som jag bjöd på för en vecka sedan till mina arbetskamrater.


Jag brukar alltid köpa ananas-salsa till tacos. Den är så himla god tycker jag!
Nu såg jag denna nyhet - mango-papaya-salsa. Den var också god men lite för mild.


Det är så gott med tacochips, gräddfil, het salsa och avokadosallad till tacopaj.
Ja, det smakade riktigt bra! Receptet på tacopajen hittar du HÄR!
Grillad oxfilé, ugnsrostad färskpotatis, tomatsallad med jordgubbar och en kalla god dragonsås.
Här kommer bästa marinaden till oxfilén... och den ska grillas medium rare.


Min bästa marinad - 1/2 dl balsamvinäger,  1/2 dl olivolja,  1/2 dl soja,  2 pressade vitlöksklyftor.
 Flingsalt och nymalen svartpeppar. Blanda samman och låt köttet marinera i minst 30 minuter. 

Salladen: Tomater, jordgubbar, svarta kalamataoliver - olivolja, mango-papaya-salsa.

Potatisen: Låt färskpotatisen koka i 7 min. 
Lägg dem på en ugnsfast form, salta, krydda med franska örter och klicka på lite smör.
Skjuts in i 200 grader varm ugn i ca 15-20 min. 

Kalla såsen: 2 dl Créme Fraiche, 1 msk torkad dragon, en msk Johnnys sötstarka senap.



Smaklig måltid!

Kram till alla... Anna
(Alla bilder fotade av mig.)

2 kommentarer:

Mamma C sa...

Ja skulle gärna sätta mig till bords på Restaurang Två Hjärtan.
Ha en fin fredag.
Kram Carin

Channal sa...

Hej Carin! Välkomna🥰 och kommer vi till Torrevieja hälsar vi gärna på!

KRAM