fredag 7 oktober 2022

Det här var riktigt gott!

Kära vänner! Tiden fullkomligt rusar iväg... 
Det känns som det är måndag - fredag, måndag - fredag hela tiden.
Ikväll bjöd jag på en härlig gratinerad löksoppa. En klassiker med franska anor. Se receptet HÄR!
"Hemligheten är att låta löken ta sin tid i grytan och att inte snåla med osten till gratineringen."
citat Markus Aujalay  


Gratinerad löksoppa är verkligen gourmetmat med budgetpris. 
Några lökar, en skvätt vin, buljong, lite kryddor och så vitt rostat bröd med ost till gratineringen. 




Voilá! Soppan gick hem!


Passade perfekt med fransk gratinerad löksoppa en höstig fredagskväll.



Pricken över i:et... Tarte tatin med en kula vaniljglass till efterrätt.


Fredagen har dessutom bjudit på intressanta framtidsplaner! 
För idag har vi fått information om solpaneler. Japp vi ska installera solceller på taket. 
Det är en bra och miljövänlig lösning. Ett hållbart tänk med förnybar el ÄR FRAMTIDEN!
Att möjliggöra ett fossilfritt liv för nästa generation (mina barnbarn) är för mig ett av de viktigaste målen. 

Trevlig helg och Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig) 

6 kommentarer:

Annika sa...

Otroligt gott och höstlikt! Fast mat som lämpar sig för kalla klimat och höstrusk! - i Kalifornien känner jag mig aldrig sugen på gratinerad löksoppa :) .
Kram!

Channal sa...

Hej Annika! Hahaha det kan jag förstå. Löksoppa är ingen sommarsoppa.
KRAM

Från Glam till Damm sa...

Good morning!

Jamen visst snurrar veckorna på galet fort. Precis som du skriver, man konstaterar att det är måndag och så vips är det fredag igen.

Magisk bild på solen genom lövverket. The bright white light of the holy sprit. Heavenly.

Älskar fransk löksoppa. Så länge sedan jag åt det nu. Kanske dags igen snart. Absolut så passar den perfekt i höstmörkret. Din ser underbar ut!

Vi har solceller på fäboden och det är verkligen toppen. Kan varmt rekommenderas! Där gör ni helt rätt.

Jag tänker på huset på fäboden som mitt framtida boende i Sverige (eftersom jag vill bo på ett riktigt varmt ställe i solen under vinterhalvåret) och då känns det galet bra att vara helt självförsörjande gällande el.

Ha en riktigt fin helg!

Varm kram,

Anneli

Channal sa...

Hej Anneli! Tack, bilden blev lite magisk. Perfekt planerat... fäboden på sommarhalvåret och på varmare bräddgrader under vinterhalvåret. Jag skulle gärna vilja bo på spanska solkusten under november månad... komma hem till advent och jul. Sedan åka ner igen efter nyår och komma hem till mars april. Eller skulle jag längta ihjäl mig efter mina barn och barnbarn? Jag börjar nog bara med november! KRAM

Mamma C sa...

Även om man inte jobbar så går veckorna väldigt snabbt.
Vet inte hur länge sedan det var jag åt löksoppa.
Men jag kommer ihåg en rolig grej från när barnen var små om just löksoppa.
Sonen gillade inte lök när han var liten. Han pillade bort om han såg det i maten. En dag när jag kom och hämtade honom hos dagmamman frågade jag vad han ätit. Det luktade väldigt mycket lök om han. En god soppa fick jag till svars. Frågade dagmamman dagen efter vad de ätit, och mycket riktigt så var det löksoppa hon hade haft. Sonen blev väldigt paff.
Ha en fin helg.
Kram Carin

Channal sa...

Hej Carin! Visst springer veckorna iväg! Hahaha så lär sig barn äta mat de inte gillar. De luras och ser inte vad det är. KRAM