onsdag 10 september 2025

Restaurang Två Hjärtan... mat för två!

Välkommen till Annas kök och känn spisvärmen!
Häromkvällen åt vi en ljuvlig fiskgratäng på balkongen i den varma septemberkvällen. 

Fiskgratäng med potatisstomp, 
gräslök, fänkål och parmesan...



  • 450 g potatis kokades mjuk i lättsaltat vatten. Under de sista fem minuterna fick även 1/2 strimlad fänkål följa med. 
  • Sedan mosades allt med 25 g smör, 20 g hackad gräslök, salt och vitpeppar till en härlig stompfyllning som täckes i en ugnsform. 
  • 300 g sejrygg kryddades med salt, svartpeppar och lite pressad citron. Fisken lades ovanpå potatisstompen. 
  • Citronens skal, salt och 20 g hackad dill blandades med 2 dl crème fraiche och täckte sedan hela gratängen.
  • Efter det ett generöst lager riven parmesan som ströddes över hela formen. 
  • In i ugnen 225° med allt, och på bara 12-15 minuter hade gratängen fått en vacker gyllene yta och fisken var klar!


Till gratängen serverades en enkel sallad med våra egna söta tomater 
och gurka, blandat med snacksoliver i en smakrik oljig marinad. 
Och självklart varsin citronklyfta för extra friskhet. 



En enkel men lyxig middag, perfekt för att njuta av septemberkvällens sista solstrålar.




Tänk att kunna plockade in krasse, smultron och fredsrosor i september. Älskar't!


Må solen lysa på dig min kära läsare var du än är!
Kram till alla... Anna
 ♥
(Alla bilder fotade av mig)

Inga kommentarer: