onsdag 28 december 2011

En rookie från Linas matkasse!

Julmustkyckling med ris och ljummen kålsallad...
Idag åt jag upp det som blev över från juldagen. Den är så god och lite rolig så jag vill dela med mig av kycklingrätten till dig! Smaklig måltid =)
  1. Koka 4 portioner ris.
  2. Dela ca 600 g kycklingfilé mitt itu på längden. Ta fram en panna med lock och höga kanter, t.ex. traktörpanna eller stekgryta. Bryn kycklingen i lite olja. Kycklingen ska inte genomstekas utan kokar färdigt i såsen.
  3. Strö ½ msk vetemjöl över kycklingen. Tillsätt 2 dl julmust, 1 dl grädde, 1 tärning kycklingbuljong, 1 tsk mald ingefära och 2 tsk kinesisk soja. Koka upp och låt koka under lock på svag värme i cirka 10 minuter.
  4. Under tiden: Strimla ca 300 g salladskål och 1/3 purjolök tunt, gärna av det vita. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs purjolök, salladskål och 300 g gröna ärter (frysta). Smaka av med lite salt och svartpeppar. Strö över 40 g torkade tranbär (1/2 påse).
  5. Servera kycklingen med ris och ljummen kålsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar