måndag 29 januari 2018

Smaklig måltid!

Nu har jag fått en ny favoriträtt... i alla fall för ögonblicket.
Solens mat... en gryta med smaker från Toscana... rosmarin, oliver, vitlök och citron.



Kalkonfilé bryns i smör i en stor gryta. 
Krydda med 2 tsk rosmarin, 1 tsk salt, två pressade vitlöksklyftor, citronzest från en citron och saft från en halv citron.
Pudra med 1 msk mjöl. Tillsätt 3 dl gräddmjölk och svarta oliver utan kärnor. 
Låt puttra i 10 min. Toppa grytan med färsk bladpersilja.


Servera kalkongrytan med ugnsrostad potatis och körsbärstomater kryddade med olivolja, salt och rosmarin.


Bon Appétit!


Hjärtligt tack för all omtanke om Teddy. Kan hälsa att han efter allt som hänt mår bra!

Kram till alla... Anna
(Bilder fotade av mig)

11 kommentarer:

  1. Det där måste testas, brukar köpa kalkonfilé istället för kycklingfilé här (den är billigare :-)
    Skönt att lille Teddy är bättre och mår bra.
    Kram Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, det känns så bra att han blir bättre. Den maten passar ju perfekt att njuta av på er terass!

      KRAM

      Radera
  2. Vilken härlig middag! Av någon anledning är det svårt att hitta kalkon
    i köttdisken här. "Turkey breast" är ju himla gott. Man blir trött på
    kyckling ibland. Ugnsrostad potatis - hmm - tror det blir det här i kväll.

    - Är vovven lika glad, fast han inte har lika mycket svans att vifta som förut?-

    Ruth i Virginia
    (gillar den röda väggen i matsalen)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ruth! Tack ,Teddy är sig lik igen. Glad med en liten viftande svansstump. Snart har håret vuxit ut på tippen och då kommer den nog inte synas så bra. Men han är glad i alla fall!

      Den röda väggen är en röd gardin... nu har jag hängt upp ett par ljusgröna i stället =)

      KRAM

      Radera
  3. I really like you post good blog in site,Thanks for your sharing.

    หนังไซไฟ

    SvaraRadera
  4. Hej Anna,
    Jag hoppas att allt är bra med dig och din familj.
    Vi använder oss ofta av kalkonfilet och kalkonbröst i maten. I julas grillierade vi ett stort kalkonbröst som komplement till skinkan och det är ett sådant fint och gott kött att använda, och speciellt då man börjar bli lite trött på kyckling. Jag skall absolut prova receptet! Tack.

    Ha en fin kväll!

    Kramen, Anneli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anneli! Tack, det är bara bra med oss. Långa dagar och jättetrött när jag kommer hem. Men nu helg =) Hoppas allt är bra med dig!

      KRAM

      Radera
  5. Tack för mattipset! Den måste jag göra någon gång. Stackars lilla Teddy. Tur att det är bättre med honom nu. Ha en fin helg. Kram Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Nu är det mycket bättre med Teddy... känns otroligt skönt!

      KRAM

      Radera
  6. that has to be tested, usually buy turkey fillet instead of chicken fillet here (it's cheaper :-)

    หนังใหม่

    SvaraRadera