tisdag 25 februari 2020

Fettisdag och Bokrea!

Kära vänner! Nu är årets bokrea igång. Jag vill ge några tips. 
Köp Bränn alla mina brev av Alex SchulmanTestamentet av Nina Wähä och Ett jävla solsken av Fatima Bremmer.


Idag har vi haft arbetsplatsträff. Hela skolan jobbade till 19.00.
Jag hann till bokhandeln innan de stängde 20.00. Hittade två böcker till mig och varsin bok till Frank och Alma.De här två böckerna kom med hem...
Tatueraren i Auschwitz är en makalös sann berättelse om kärlek och överlevnad.
Den lilla bistron i Bretagne bjuder på skratt, gråt, frustration, kvinnlig styrka och massor av härlig bretonsk kultur.

  • Den lilla bistron i Bretagne av Nina George: "Diskret, välplanerat och prydligt hoppar den tyska hemmafrun Marianne i floden Seine med en enda önskan: att livet ska ta slut. Men ödet vill annorlunda, hon räddas och vaknar upp på sjukhuset. Hon beger sig, trots att hon inte kan tala knappt ett ord franska, till en liten by i Bretagne,och vid den soldränkta kusten börjar hennes livsgnista sakta vakna till liv, omhuldad av makalös mat och färgstarka karaktärer."
  • Tatueraren i Auschwitz av Heather Morris: "Lale Sokolov kommer till Auschwitz-Birkenau 1942. Han beordras att tatuera de medfångar som väljs ut för att de ska få "leva", det vill säga arbeta sig till döds i stället för att gasas ihjäl. Lale stålsätter sig och utför sin uppgift med mekanisk effektivitet, men en dag står en ung kvinna framför honom. Han blir blixtförälskad och bestämmer sig för att inte bara överleva lägret själv, utan se till att den unga kvinna han just ska tatuera också gör det. Hennes namn är Gita. Lale inser tidigt vilket öde han och de andra i lägret är på väg att möta, men han bestämmer sig ändå för att leva livet fullt ut och bevara sin värdighet. Den gnistan tänder han även hos Gita och en oförglömlig kärlekshistoria som övervinner koncentrationslägrets omänskliga förhållanden tar sin början. Tatueraren i Auschwitz är en roman som bygger på den sanna historien om Lale och Gita och deras kärlek - som tillsammans med dem överlevde koncentrationslägret i Auschwitz."

Fy vilket snöslask hemvägen bjöd på... brrrr... det kan jag vara utan.
Men jag älskar att det är ljust ute nu när jag sätter mig i bilen klockan sju på morgonen... och krokusen blommar.


Min gulliga kollega köpte mig en smarrig semla... den har jag precis ätit upp till en het kopp chai.


Jag fick ett fint avslut på en lång arbetsdag. Vet inte vilken av böckerna jag ska börja läsa.

Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)  

6 kommentarer:

Mamma C sa...

Båda dina böcker som du köpte verkar vara bra.
Kram Carin

Channal sa...

Hoppas det!! KRAM

Från Glam till Damm sa...

Hej,

Underbart med bokrea och underbart med böcker. Jag vet inte hur det är med dig men i vissa perioder har jag väldigt svårt att läsa bäcker som handlar om svåra saker som när barn far illa etc. Det är som om att jag inte orkar med det. Hur är den där boken om tatueraren? Är det en tung bok som innehåller en massa jobbigt?

Ha det gott!

Mums med semla :-)

Kram, Anneli

Annika sa...

Tatueraren är så otroligt BRA och stark.
Jag läser den nu, har snart läst ut den.
Anneli, om du läser här, ja den innehåller såklart en massa jobbigt eftersom det hela utspelar sig på Auschwitz-Birkenau. Vissa delar är hemskt att läsa, och samtidigt så nödvändiga.
Jag vill helst inte läsa boken precis innan jag ska somna.
Samtidigt har vissa delar förvånat mig också. Jag tänker besöka det stora Holocaustmuseet i DC efter att min man läst den likaså. Har varit på det museet två gånger förr, för många år sen. OCH det är ju starkt om NÅGOT. Anneli, du kanske var där då du bodde i DC?? DET museet tar flera timmar att gå igenom, och är nog ngt av det tyngsta man kan göra. Men samtidigt så nödvändiga att bli påmind idag.
Läs den, den är otroligt bra. OCH helt baserad på de intervjuer författaren gjorde med Lale.

Channal sa...

Visst är det så! Svårt att förstå vad vissa bär med sig i sin ryggsäck. Finns så många sjuka människor. Idag förvånad man tyvärr inte över alla hemskheter. Tungt att ta till sig, lättare att sätta på skyddslappar.

KRAM

Channal sa...

Har precis avslutat Testamente, känner för lite feelgood nu. Tar Bretagne först. Sen Tatueraren. Ser fram emot boken.

KRAM