onsdag 29 september 2010

Lyssnar på just nu...

Det går mycket lättare att städa till musik!

kvällens soundtrack...

Om du frågar mig hur min dag har varit...

Då svarar jag: Det har varit en kanondag!

Jag känner mig såååå pigg och glad! Solen skiner och nu ska jag städa... bäst att passa på när jag är på det humöret =) Sen ska jag gå en rask långpromenad med Lotta. Lasse har jour och kommer hem sent! Kl.20.00 är det Idol och mina favoriter är Jay Smith och Alice!

Kvällens meny: Kassler, potatis och vitkålssallad med ananas och till efterrätt varm äppelpaj gjorda på egna äpplen till vaniljglass! Jag hoppar över potatisen och efterrätten.

När jag slutade idag kl.15.00 ringde jag min Lotta. Det var någon annan som svarade i hennes mobil... jag blev lite paff! Personen hade hittat hennes mobil vid busshållplatsen inne i stan! De flesta människorna ÄR ärliga och det kändes så skönt! Storasyster Ida ska hämta mobilen!

Lotta slutade tolv idag... men hon kom inte hem förren nu. Efter skolan gick hon på stan tillsammans med två klasskamrater. Det händer inte så ofta. Hon var så glad nu när hon kom hem, men helt slut! Det första hon sa var att hon har börjat gilla smycken (precis som sin mor o syster). Wow vad kul tänkte jag, det är en stor grej ska ni veta! Jag frågade om hon köpte något halsband eller armband... men nej, nej hon hade bara tittat lite på det! Hahaha, gulligt! Lotta har aldrig varit intresserad av det tidigare =)

Igår när vi satt och åt middag (L´s son P satt med) fick jag ett sms av Ida som gjorde mig rörd till tårar. Jag såg att Lasse också blev påverkad. Tänk vad ord värmer... och speciellt när de bara kommer helt oväntat! Sms:et började så här: "Jag älskar dig mamma och du är verkligen en kvinna jag ser upp till... Puss!" (lägger inte ut hela texten). Det värmer i ett modershjärta! Blir glad att min dotter ser mig som en förebild... precis som jag alltid har gjort med min mamma. Jag är stolt över min fina Ida!

Idag har jag bokat musikalen Chicago på Östgötateatern! Lasse & jag tillsammans med ett annat par. Det ska bli jättekul. Något att se fram mot i november! Kul, kul!


Du ska ha en skön kväll och Kram till alla... Anna
(alla foton av mig)

ps. De grå är mina favoritträskor att ha på fötterna i trädgården. ds.

tisdag 28 september 2010

Känner mig uttråkad!

Sitter i skinnsoffan med fötterna på bordet och laptopen i knät! Räkningarna är betalda och det är alltid en skön känsla! Smuttar på en kopp kaffe och på TV 4 är det "Hem till byn". Hem till byn, det gick ju på TV när jag var liten på 70-talet! Ja, ja... jag tycker om den lantliga engelska miljön och brittisk engelska är mumma!

Nu har jag massor av överskottsenergi! Ska ut och plocka upp lite fallfrukt... har inte tränat på länge! Sen ska jag ägna mig åt min DVD-låda och vår fina platt-TV... Looooooove film!

Kram till alla... Anna
(alla foton av mig)

...mat Mat MAT!

Imorgon ska jag till jobbet... jag känner mig mycket bättre idag! Solen skiner och himlen är blå... önskar att jag hade Teddy... då skulle jag ha kommit ut på små promenader! Ska försöka komma ut en liten stund i trädgården... få lite sol och frisk luft.

Om du som är min läsare har missat att jag går på diet så ska jag berätta lite om den nu. Jag ska äta sex gånger om dagen, blir ungefär var tredje timma. Känns som om jag äter jämt! (Det är för att jag ska hålla förbränningen igång.)

Min lunch såg ut så här idag...

Jag fick ett tips av Lasses dotter Johanna!

Stuvad broccoli! Men när jag skulle ta ut IKEAS goda köttbullar såg jag en laxfilé som jag tog istället. Det var riktigt gott! Är proppmätt!

Min frukost till en kopp te...


Keso, rökt mager korv, persilja och ett stekt ägg!

Resedrömmar!

Egypten...
(kollage av mig med snodda semesterbilder från fb, fotade av min dotter Ida)

måndag 27 september 2010

Berglins slår huvudet på spiken!


På söndagar får vi SvD... då kan vi läsa Berglins intelligenta satir! Love them

Just nu är det synd om mig! Jag känner mig som en degklump, varm, ont i kroppen och öronen! Jag har varit hemma idag och blir det även imorgon. Trist!! Tur jag har de som piggar upp mig här hemma!

Freds-ros från min trädgård igår...

söndag 26 september 2010

Känner mig lite ynklig...

idag är det jag som har blivit ompysslad av min älskling... han t.o.m åkte upp och köpte Femina till mig! 
Nu har han skjutsat Lotta till bion! Inte kul med feber och öronvärk! Men, men bara att proppa i sig Alvedon!



















Jag ligger under filten och tittar på "Svenska New York-fruar" på TV3... så nu landar jag i staden som aldrig sover! 
Men vilka värderingar en del av dem har... hahahaha! Visste du att i New York kan man fettsuga magen och lägga in det i trampdynorna för att det blir lättare att gå i högklackat! hmmmmm... helt sjukt!
Skönt att ha gått och lallat här i Kolmården i 21 år! Känner mig rätt oförstörd och det är jag glad för... så det så! 
Men snart ska vi besöka utan tvivel den mest spännande staden i världen och det ska bli så häftigt att få uppleva New York IRL!


kvällens soundtrack...

dagens outfit...

Vi ska ta en lite kort promenad (ok om jag orkar) sedan ska vi lägga oss och läsa!
 Jag ska läsa mina skolböcker tillsammans med en överstrykningspenna och mannen han läser en av mina Topp Tio, Selma Lagerlöfs "Jerusalem".



Till lunch blir det aubergine- och zucchinigratäng till kokt fisk!


Igår kväll när vi satt och åt på Mimmis Visthus stod min personliga coach framför mig i kön =)
Typiskt men bra! För då blev det tre grillspett med kyckling o lamm till en sallad och bara bubbelvatten! 
Fast jag tog en liten äppelpaj med vaniljsås till efterrätt i smyg... shyyy... tyst säg inget!

Kram till alla... Anna

(alla foton av mig)

Kulturnatten 2010

Det blev en lugn trevlig kväll tillsammans med två av mina bröder och deras fruar. Det var en skön kväll fast jag hade proppat i mig mängder med Ipren och Alvedon! Idag mår jag lite bättre! Vi började med Rådhuset och där träffade jag min vän R. Hon stod i ett rum med vackra gobelänger med invävda bilder av Norrköpings historia skapade av textilkonstnärinnan Åsa Bengtsson. Sen åt vi lite enkelt på Mimmis Visthus i Knäppingsborg. Hos Vera målade jag en rosa tulpan på ett gemensamt konstverk =)... vi strosade runt och tittade på folk och mycket mer...

Norrköping med allt sitt vatten är tjusigt på natten!

(kollage och foton av mig)

lördag 25 september 2010

dagens outfit...



Nu bråttom, bråttom skynda in till stan! Ha det gott... Kram till alla... Anna

(alla foton av mig)

Snyggt skuren halsringning med utanpåliggande dragkedja bak och uppvikt ärm som har knappslå, 399:- ESPRIT

Indiansommar!

Vilken underbar dag det var igår! En riktig Indiansommar, så varm och skön! När mina gäster gick hem igår vid tolv var det lika ljumt... och himlen var nattsvart och full med stjärnor.

Vet du vad det är för skillnad på indiansommar och Brittsommar? Jo, så här är det... Britt har namnsdag den 7 oktober, så alla varma dagar efter Britt i oktober kallas för Brittsommar och varma höstdagar innan kallas Indiansommar! Enkelt va?

Min dag igår var intensiv men kul... jag pluggade och städade på förmiddagen. Hmmmm... det jag gillar hos Alliansen är "RUT"! Har funderat allvarligt på att anlita henne. Nu när jag har en sådan bra ekonomi så ska jag nog ha råd med det! För man kan inte vara bra på allt... att städa är en konst. Jag är dålig på det... sen tycker jag att det är så tråkigt! Jag har nog alltid varit lite bohemisk av mig... dräller skaker omkring mig och lite skit i hörnen stör mig inte. Men när jag får gäster då får jag en attack av städmani! Alltid en skön känsla efteråt!

Maten jag bjöd på var enkel men den skulle fixas och allt görs inte i ett nafs + så kände jag mig inte helt kurant. Lasse har smittat mig... och idag mår jag lite sämre! Typiskt, vi som ska ut och vara kulturella i natt! Jag får proppa i mig Ipren! Löveu Iprenmannen!

Kvällen igår blev så lyckad... kunde inte bli annat med mina gamla goa kollegor... saknar dem!

Jag bjöd på:
  • Välkomsdrink; whiskey+Fanta exotic och blodgrape! (sorry L)
  • Entrémackor; Hackade färska champinjoer o persilja blandas i creme fraiche, lite Dijonsenap, en pressad vitlösklyfta och lite salt o peppar. Det klickas på pumpernickel och garneras med parmaskinka och en gurkskiva.
  • Middag; kycklingfiléer i min röda hjärtformade Le Creuset som puttrar i ugnen med vitt vin, creme fraiche och smulad grönmögelost.
  • Efterrätt; limepannacotta garnerat med blåbär... till min hemmagjorda jordgubbslikör och kaffe/te.

Flowers on Saturday *1*

A Daisy from my garden... Love, Love me not... Love!

Have a happy almost-autumn weekend!


Bluberry craft and hobby time
Hugs to all... Anna

fredag 24 september 2010

Fina bokförvaringar...

Stringhyllor ovanför soffan...

Pocket i färg på enkelt hyllplan...

Mysig läshörna i liten fönstervrå...

Vitt och karamelligt!

en känsla av att vara nära naturen...
bilder via Sköna hem...

torsdag 23 september 2010

Godmorgon min kära läsare...

Önskar dig en fin torsdag...

morgonens soundtrack...

Love And War
från Neil Youngs album Le Noise... kommer ut den 28/9!

onsdag 22 september 2010

Får bli en vacker godnattbild till er!

Lotta kom och ville låna min kamera...
Hon var i köket och fotograferade denna vackra kvällshimmel!

Idag har solens strålar värmt hela dagen... underbart! Men Lasse är inte riktigt kurant än, trist! Ikväll känner jag mig helt urlakad... ska strax gå och lägga mig. Bara inte jag också blir sjuk. Det är ju kulturnatten på lördag. Det vill jag inte missa och på fredag ska jag ju få gäster!

Ida och Jesper kom och åt lasagne (Lotta och Lasse ville inte vara med på bild)... sedan visade de vackra bilder från Egypten. Korallrev, pyramider, Sfinxen, sandstrand, solstolar, mat, färgglada fiskar, korallrev och turkost hav på vår fina platt-tv via datorn. Det blir jättefina stora bilder, KUL!

Imorgon blir det en lång dag... en tre-timmars-föreläsning inne i stan! Bäst att krypa ner under rena lakan till Lasse! Natti natti och sov så gott! Kram till alla... Anna

(collage och bilder av mig från idag)

slökollar lite på nätet...

...sitter med en kopp grönt te och förbereder mig för plugg!

Idag kommer Ida o Jesper... då ska vi bjuda på en stor lasagne! Ida ska klippa Lottas toppar och lugg. Imorgon ska de gå och se filmen I rymden finns inga känslor. Efter det ska de hem till mormor o morfar och få något gott i sig. Lotta sover över där... det tar bara 10 min. för henne att gå till skolan därifrån. Nära och bra!

I söndags såg Lasse och jag den filmen på bio. En bra film... rolig men samtidigt mycket sorglig för vi kände igen så mycket från den filmen. Undrar hur Lotta kommer att se på den filmen, om hon riktigt förstår och har den självinsikten. Tror inte riktigt det. Ska bli spännande att få höra.

Nu vet jag vad jag ska bjuda på tjejträffen på fredag!
  • När de kommer får de en specialdrink (som bara vi dricker, bl.a. whiskey med röd läsk) till goda snittar som jag gör med en krämig champinjonröra med drag av fransk senap som toppas med parmaskinka, gurka och ett litet salladsblad på mörkt bröd.
  • Kycklingfilé i ugn med vitt vin, creme fraiche och smulad Stiltonost. Ett säkert kort, det har jag bjudit på flera gånger. Severas till vitt vin , klyftpotatis och en grönsallad.
  • Till efterrätt gör jag en limepannacotta som jag garnerar med blåbär.
  • Enkelt och gott!
Så mina 2 Do 2 Day är:
Måste börja plugga NU sedan jobb, handla mat, laga mat och umgås!

Ha en fin höstdag och kram till alla... Anna

...den 28 september händer det!

Finns det någon som har en skönare röst? En av mina favorit CD är Harvest Moon med Neil Young... den kan jag/vi lyssna på om o om igen! Om sex dagar kommer Neil Youngs nya CD Le Noise. På den skivan har han stämt upp sin gitarr rejält!

morgonens soundtrack... ha en skön dag! Kram till alla... Anna

eget kollage...

tisdag 21 september 2010

Hemma!

Jag sitter här vid min arbetsplats och tittar ut genom fönstret...

Det är fortfarande grönt, men det är vått och grått och äppelträdet är fullt med röda små äpplen. Mårbackan blommar med sina rosa bollar och framför fönstret hänger balkonglådan med fina färgglada blommor! Just nu känns det riktigt mysigt här hemma... surr från laptopen, smatter från tangentbordet, Snooker på TV och Lotta pysslar i köket. Vi har roliga små dialoger med varandra fast vi är i olika rum. Undrar vad hon gör i köket... ahhhh hon ska fixa te och mackor! Apropå mackor... Petter skickade ett gulligt MMS med jordgubbsmarmeladsmackor, min hemgjorda marmelad, och texten: "Underbart pålägg"!
MMS från P

Lasse har varit hemma med feber idag... jag vill inte bli sjuk! Jag har pysslat om honom lite med kaffe, vindruvor och ett Aftonbladet med en extra krysstidning! Nu tittar han på Snooker på Eurosport, så spännande så =) Lotta frågar honom just nu hur han kan titta på något så långsamt. Lasse svarar kort: "Vi är olika!" Precis, och det är skönt att vi är olika. Nu har vi en platt-TV! Är vi de sista?! I söndags fick vi hjälp av Lasses äldsta son Kalle att installera den... och det är surround-ljud! Att se på film och lyssna på CD ÄR ett lyft!!
I söndags gjorde jag i ordning plommonspäckad fläskytterfilé som jag grillade i ugnen tillsammans med hasselbackspotatis och äppelhalvor! Till det serverades gräddsås, sugarsnaps, en liten sallad och egen äppelmos. Allt gick åt på två personer! Jag tog min specialkost!

Igår körde jag ett riktigt hårt träningspass på gymmet. Jag var säker på att jag skulle vara mer eller mindre invalid idag... men det är jag inte! Skönt... att stretcha ordentligt är superviktigt!

Imorgon förmiddag ska jag plugga för brinnande livet! Sen jobbar jag mellan 11.00-15.00... efter det åker jag in till stan och handlar till fredag, för då kommer ett tjejgäng hem till mig. Det ska bli kul! Har funderat vad jag ska bjuda på... har inte riktigt bestämt mig, får se vad det blir!
(foton och kollage av mig)

Ha en fin kväll och kram till alla... Anna