söndag 7 november 2010

måndagen den 1 november... hej kära dagbok!

Simply breakfast... vi var bara tvungna att inta en riktig amerikansk frukost på ett enkelt hak... fick bara i mig ägg&bacon! Jag blev överlycklig att de hade Baci (kyss på italienska) chokladpraliner! Älskar att pilla bort det prassliga silvriga stjärnbeströdda metallpappret och fram kommer ett litet berömt kärlekscitat i var o en av pralinerna. Vi läste upp dem och matade varandra med en pralin var... mmmmm gott, mysigt o romantiskt! Bästa frukosten, Te, ägg, bacon och Baci-praliner! TIPS! Baci-pralinerna från Perugina är en fin present till den du älskar!

Att besöka Ground Zero var gripande! Idag är det en stor byggarbetsplats. De bygger ett museum, två minnesplatser och en skyskrapa som ska bli det högsta "turning torso" The One World Trade Center! Bredvid bygget fanns det blommor och bilder på alla N.Y brandmän som omkom... mina ögon fylldes med tårar... en man stod och putsade på kopparväggen med bilder från olyckan och sa hela tiden: "May we never forget, May we never forget"!
New York, WOW vilken mångkulturell stad, så häftig! Först var vi i The Financial District med mängder av blanka skyskrapor och vita män i mörka kostymer. Inte långt därifrån ligger Chinatown med sina låga hus och 80.000 kineser och sen helt plötsligt kommer Little Italy! Lyktstolparna var dekorerade i italienska flaggans färger... en doft av Rom! Vi hamnade på en taverna "Caffe Napoli" ute i solen... inte dåligt att kunna sitta ute och äta pasta till ett glas rött den 1:a november! Precis efter Little Italy kom vi till Soho som påminde om London! Här fanns det så många roliga och udda affärer... pittoreska kvarter! Allt detta i en och samma stad! New York är verkligen ett bra exempel på hur mångfald berikar!
...till kvällen gjorde vi oss extra fina för att besöka en trendig restaurang som mannens dotter hade rekommenderat till oss. Vi hade bokat bord kvällen innan. Restaurang SD26 hade en cool interiör som var inredd av en berömd italiensk inredningsarkitekt. Menyn var/stod i en iPod touch control! Och de hade en supertrevlig personal, ägarna (far&dotter) kom fram och pratade med oss... min man berättade för dottern att hans dotter hade varit här tidigare och att det var hon som hade rekommenderade restaurangen till oss. Ägarinnan blev glad och bad oss hälsa och tacka henne! Maten var gudomlig... pilgrimsmusslorna smalt i munnen och den hemgjorda glassen var som himmelriket! Kommer du till N.Y ska du boka bord på SD26! 1000tack Johanna för tipset!

Ja, det var en härlig dag! Jag måste säga att maten i New York är väldigt bra och god, över mina förväntningar faktiskt! Finns allt att välja på... geggig kaloririk frukost på ett hak, enkel pasta ute i solen i Little Italy och lyxig gourmetmat på fin restaurang eller varför inte en hot dog med stark amerikansk senap i Central Park!

Du ska ha en ny fin vecka och kram till alla... Anna

(alla foton av mig)

9 kommentarer:

artnick sa...

Kul att läsa om dina upplevelser i NY. Själv var jag där i april med mina två döttrar. Bloggade också från vår resa i princip varje dag i de 11 dagar som resan varade. Hälsningar Nikolai

Channal sa...

Hej, vad kul att du hittade hit! Jag får kolla in din blogg med N.Y-tripp! Vill också komma dit med mina två döttrar, skulle vara så mysigt! En stad jag aldrig kommer att tröttna på! / Anna

Trillingnöten sa...

Jag orkar knappt titta på de dessa bilder....jag får sådan "hemlängtan" att jag går i bitar :) Jag älskar New York på hösten! Jag älskar New York alltid iof.

Johanna sa...

Vad roligt att ni gick till SD 26 och att ni tyckte om det! Och kul att fa lite bilder darifran da jag ju inte kunde ta nagra :)

Jatteroligt att lasa om er resa. Manga kramar!

Johanna sa...

Ja och en sak till. Testade ni olivoljan? Den var nog den godaste jag smakat nagonsin! kram igen

Miss Marie sa...

Vad härligt att "få följa med" på er resa! Verkar ha varit en så mysig resa ni gjorde med många härliga upplevelser och minnen. Häftigt med iPod-meny! :D

Channal sa...

Trillingnöten: Förstår dig precis... skulle mer än gärna bo där! Älskar N.Y jag med! Lyckliga du som har bott där! Johanna: Den olivoljan var helt underbar och brödet till som de gick o bjöd på innan maten kom var sååå gott! Marie: Det är kul med bilder... det förevigar fina stunder! Ja, häftigt med en sådan meny, första gången jag har sett en sådan! Kramar Anna

Unknown sa...

cool mosaics!

Channal sa...

Thank you =)