onsdag 22 februari 2012

Fettisdag!

Ja, det var det igår, fettisdag! Men jag ligger lite efter med inläggen.
Är jag ledig så är jag!

Jag åt en semla till lunch på fettisdagen, med varm mjölk i djup tallrik! Annars så brukar jag bara ta en semlan till kaffet! Som barn fick jag alltid semlan i varm mjölk! Känner du igen det? Hur vill du ha din semla? Hur många har du redan ätit?

Igår var jag hemma hos min Ida och vi gick ut och gick med lilla Teddy! Solen sken, snön smälte bort och fåglarna kvittrade! Vilken underbar vårdag! Som en renässans... pånyttfödelse! En fräsch känsla! Jag hann även med ett besök hos mina föräldrar och gymmet. På kvällen kom mannens son och åt med oss och det blev ugnsgrillad örtmarinerad fläskytterfilé med potatisgratäng, gott! Jag hittade rabarber i frysen så till eftrrätt blev det ingen semla utan rabarberpaj med vaniljvisp! Sen var fettisdagen slut!
Vill tipsa om mannens och mitt favoritfik i Stockholm. VeteKatten!
Ett gammalt fik från 1928... och de hade Stockholms godaste minisemlor!
{foton av mig
}

2 kommentarer:

Sahra sa...

Gillar INTE semlor. Tråkig vetedeg. Äckligt med grädde. Och mandelmassa ska vi inte prata om. Brukar dock äta en bara för att. Det är lite samma känsla som med pizza. Jag kan bli oerhört sugen och längta ihjäl mig. Sedan när jag till slut ska stilla det där begäret behövs det bara en tugga innan jag kommer på varför jag inte äter det oftare. Mannen gjorde egna semlor här om dagen. De var ok. Minisemlor där mandelmassan var utblandad med lite av brödsmulorna och grädden. Är du med i romanceutmaningen? Ska bli kul att se ditt inlägg. Kram

Channal sa...

Jag gillar semlor men det blir max fyra om året!
Självklart är jag med i Romanceutmaningen! Ligger lite efter med inläggen! Det kommer... phu!
KRAM