Mat för två i Annas kök där vardagen får smaka semester!
Känn spisvärmen, doften av kanel och kärleken i varje tugga.
Här lagar vi mat med hjärtat för två i vårt lilla kök.
Jag älskar smakerna från Grekland... solmogna grönsaker,
kryddor som kanel och oregano och självklart fetaost!
Smaklyft med en enkel dressing!
Ibland behövs det inte mer än några droppar för att lyfta en hel sallad.
Balsamicokräm med granatäpple och olivolja smaksatt med citron...
En magisk kombination som förvandlar den enklaste grönsallad till något riktigt speciellt.
Sött, syrligt och fräscht i perfekt balans.
Så gott och så enkelt!
En av mina absoluta favoriträtter är klassisk moussaka med aubergine,
fetaost och den där lilla kaneldoften som gör allt så magiskt.
När vi var på Karpathos längtade jag efter moussaka... men av någon anledning blev det aldrig någon.
Så när vi kom hem gjorde jag helt enkelt en egen. Och vet du vad?
Den smakade otroligt bra! Särskilt i solskenet på vår balkong.
Nästan som att vi tog med en bit av Grekland hem till oss.
Se receptet HÄR!


Till efterrätt... italiensk vaniljglass, svenska söta jordgubbar
och en generös ringling av grekisk honung från apelsinblomma.
Gyllene som nyslungad honung och så otroligt god.
Den där burken från Karpathos… jag önskar att jag hade köpt två. Eller tre!
Enkelt, somrigt och alldeles ljuvligt!
Må solen lysa på dig min kära läsare var du än är!
Smaklig måltid och kram till alla... Anna
❤
(bilder fotad av mig)
12 kommentarer:
Godkväll i stugan,
Ni har det så fint där på balkongen/altanen. Jag älskar de där vackra röda färgerna du har där. Det ser så ombonat och mysigt ut.
Jamen visst är det så med grekisk mat. Underbar är den. Min moster i Grekland gör den bästa moussakan. Jag har fantastiska barndomsminnen från deras kök där det alltid doftade gott av alla grekiska rätter som alltid lagades på morgonen/förmiddagen inför resten av dagen. Mums så god din moussaka ser ut! Perfekt efterrätt också toppad med lite honung. Härligt att du fick med deig en burk med lokal honung hem från Karpathos.
Ha en riktigt fin kväll!
Kramen,
Anneli
Go’kväll Anneli! Tack! Jag älskar att pyssla på balkongen och altanen och försöker skapa en liten oas där vi kan njuta, så det är kul att du ser det.
Åh, så härligt det låter med din mosters moussaka och dofterna från köket i Grekland… vilken underbar barndom du måste ha haft där!
Honungen från Karpathos är verkligen magisk, så rik och fyllig i smaken. Jag är så glad att jag fick med mig en burk hem, det förlänger liksom resan lite varje gång jag smakar på den. Önskar dig också en riktigt fin kväll! KRAM
Så mycket gott, och så härliga bilder! Moussaka gillar jag också!!
Hej Helena! Tack! Moussaka är jättegott! KRAM
Hej Anna!
Nu sover du säkert när jag skriver mina rader...
Du får dina inlägg så härligt pastellfärgade..mjuka, ljuva foton
Moussakan skiljer sig från mängden men är god, kan moussaka vara något annat? Jag ska testa ditt recept, tack för det.
Balsamicokräm med granatäpple och olivolja smaksatt med citron... de där smakerna är så fina tillsammans. Granatäpple är gott i det mesta.
Godnatt-kram till dig!
Karin
Mysigt hos dig, Anna! Alltid så trivsamt och fin!
Älskar balsamicokräm. så gott!! MMM!!!
Älskar färgerna på din veranda. Snyggt!!
MEN såg (på ett helginlägg jag missat) att du hade träffat Annika i SD!! SÅÅÅÅ kul!! Ja jag kan tro att hon var lätt att tycka om. Skulle också vilja träffa henne.
Kramar från mig!!!!!
Go’morron Karin! Tack för dina alltid så varma och omtänksamma ord! De gör mig så glad att läsa, oavsett tid på dygnet!
Vad roligt att du vill testa moussakan, och visst har du rätt… moussaka kan nog inte vara annat än god! KRAM
Go’ morron Annika! Men åh, tack snälla du! Det gör mig så glad att du tycker det känns mysigt här och att du gillar färgerna på balkongen!
Ja visst är balsamicokräm en liten smaksensation? Jag är helt beroende!
Och jaaa… jag träffade Annika!! Så fantastiskt roligt och hon var precis så där som jag föreställt sig. Varm, klok och så lätt att tycka om! KRAM
Halloj!
Härligt att fortsätta sin grekiska semester hemmavid på sin egna balkong. Det var jättelänge sedan som jag gjorde moussaka, nu blev jag sugen.
Så kul att du fick med dig honung från Karpathos med.
Kram Carin
Jodå, här vattnas det i munnen. Det blir mest enkla rätter under semestern där vi ändå försöker göra skillnad på vardag och helg.
Moussaka har vi aldrig gett oss på, men jag har sparat receptet du lagt upp.
Så tack och en fortsatt skön semester.
Halloj Carin! Ja visst är det härligt att förlänga semesterkänslan lite hemma, speciellt med något gott på tallriken! KRAM
Hej Stefan! Jag håller med, på semestern får det gärna vara enkelt, men lite extra helgkänsla! Kul att du sparat receptet! Moussaka kan verka lite omständig, men det är superenkelt. Tack själv och ha en fortsatt fin sommar du med! KRAM
Skicka en kommentar