Fried rice med kyckling, ägg och lime...
Dagens middag...- Koka ris. Strimla 1 röd paprika och 1/2 purjolök. Skär morötter i tunna slantar.
- Strimla kycklinginnerfilé.
- Gör dressingen: Finriv det yttersta skalet och pressa saften från 2 lime. Rör ihop skal och saft med 4 msk japansk soja, 1 1/2 tsk sambal oelek, 2 tsk socker och 1 1/2 tsk riven ingefära.
- Hetta upp 2 msk olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kyckling och 2 pressade vitlöksklyftor.
- Tillsätt grönsakerna och det kokta riset. Stek i ytterligare 3-5 minuter. Blanda ner sojadressingen.
- Vispa ihop 2 ägg och rör ner i woken. Servera direkt!
Bon appetite!
Kram till alla... Anna
♥
(bilder fotade av mig med min iPhone4)
14 kommentarer:
Wok var länge sedan, det kanske jag ska göra nu i veckan när sambon är borta. Min dotter tränar i Kumla, som faktiskt är bättre än Örebro! Men dom är ju också duktiga, fast jag tror de äldre barnen är bättre där!
Kram och ha en skön söndag!
Helena
Mums, vad gott du lagar så mycket god mat :) stor kram Diana
Wok är smidigt och så gott!
Det är kul med gymnastik och roligt när träning ger resultat!
Skön söndag till dig! KRAM!
Jag tycker det är roligt med mat och god mat lättar upp novembermörkret!
KRAM!
Åh så fina bildet du tar!! Dreglar nästan:-) Kram Sara
Låter jättegott! Kommer nog att göra det på onsdag! Tycker det är lite kul att göra något extragott mitt i veckan, och ett litet glas vin till! Piggar upp i novembermörkret!
Kram Anncathrine
Ohh, så gott det låter!
TACK! Det var gott!
KRAM!!
Visst är det kul att göra det där lilla extra mitt i vardagen!!
KRAM!!
Det var mums!! KRAM!!
Tack för tipset! Det låter jättegott.
Men DET ska jag laga. Tror det får bli i morgon faktiskt! Vi älskar den typen av mat så nya recept tas tacksamt emot. Längtar alltid och konstant till Thailand så det är väl därför jag gärna lagar (och äter) det typen av mat.
Ha det gott!
Kram
Varsågod! KRAM!
mmmmm... ni ska ju snart åka DIT!! Underbart!
Ha det gott du med! KRAM!!
Skicka en kommentar