tisdag 2 april 2013

Nu är påsken slut!

Men här hemma hos oss har vi påsklov! Så vi fortsätter att njuta av ledigheten. 
I förrgår hörde jag koltrasten och idag såg jag den fösta fjärilen... en citronfjäril i trädgården! 
Det måste vara våren som är här! Jag blir så lycklig! Nu kommer mitt vårskrik!!

AAAAAAAAAAAAAAaaaaaaooooooiiiiiii!!!!

Nu vill jag dela med mig av några av mina recept från påskhelgen till dig!
Premiärgrillad benfri fläskkotlett på skärtorsdagen... till världens godaste avocado- o mangosallad. Har tipsat om den tidigare och gör det nu igen. Detta är en riktigt god sommarsallad till grillat. Passade perfekt att inviga påsken med.
  • en stor mogen mango skärs i små kuber
  • två perfekta avocados skärs i bitar... salta och pressa citron över avocadon. 
  • blanda ihop allt med lite olivolja 
  • blanda i Santa Marias sweet chili sauce
Till det hade vi även en kall gräddfilsås som är MUMS!!
  • 3 dl gräddfil
  • en pressad vitlöksklyfta
  • lite salt o peppar
  • massor med torkad dragon
  • till allt serverades klyftpotatis i ugn och ett glas rött
Krämig lax i ugn på påskafton...
  • En bit färsk lax 
  • En burk crème fraiche fetaost & soltorkade tomater 
  • 1 dl grädde 
  • 4 dl tomatsås
  • 1/2 kruka finklippt dill 
  • salt, peppar och örtkryddor
  • garnera med riven mozzarella
  • skjuts in i ugnen i 225 grader i 15 min
Servera till pressad potatis och en fräsch sallad... mannen tog ett glas öl, jag ett glas vitt och Lotta tog äppeldricka till laxen. Det smakade jättegott! Finaste laxen som smalt i munnen.
Sen vill jag tipsa om något som är bra att ha hemma i frysen. ICAs (smygreklam) djupfrysta kladdkaka! Den är jättegod! Ta ut den så den är ordentligt upptinad. Garnera fint så blir det Festligt och Gott! Hur enkelt kan det vara? På skärtorsdagen bjöd vi på denna kladdkaka med kycklingar och jättejordgubbar till lättvispad grädde! Men nu är det slut med allt godis och fikabröd för mig!

Bon appetit!


Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig med min Canon G12) 

12 kommentarer:

  1. Sååå fint med dina vita Paradisverkstan-lyktor! Och åååååh så mycket gott du bjudit på!

    Här är det inget påsklov, kanske att det här med lärare inte vore så tokigt ändå…

    Kram Sara

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker mycket om de ljuslyktorna!

      Nej, det är inte fel att vara lärare! Skönt med lov!

      KRAM!!

      Radera
  2. Vilken matkavalkad! Oj, allt det där vill jag göra men maten har ju precis sjunkit undan... Och du, vad var det för en liten PRINSKORV som hade smugit sig in på bild, hihihi??!...
    Kram! Judita

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vadå liten prinskorv? Jag fattar noll... klockan är nog för mycket! Aha... det är INGEN PRINSKORV! Hahaha tack för dagens skratt! Det ÄR KLYFTPOTATIS! Det är faktiskt svårt att ta kort på mat... så det så!

      Mango- och avocadosalladen måste du göra! KRAM!!

      Radera
  3. Ser ut som ni haft en GOD helg.....mycket gott. Kram Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen en Mycket God Helg!!

      KRAM!!

      Radera
  4. Inte konstigt att magen står i fyra hörn efter all god mat man vräkt i sig i påsk, ändå blir jag supersugen på ditt laxrecept, måste testas. Skönt med påsklov, själv är jag ledig i morgon o det blir inte många knop då. Njut av ledigheten vännen. Kramisar Tina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Laxen rekommenderas... njut av din ledighet du också!
      KRAM!!

      Radera
  5. För oss är ju påsklovet över och vardagen i full gång igen. Jag hoppas, hoppas, hoppas att våren är på väg på riktigt nu.
    Ha ett riktigt härligt påsklov!
    Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att komma i rutiner också =)
      Nu är våren på G! Det känner jag i tårna!!
      KRAM!!

      Radera
  6. Åh, vad mycket gott kram Diana

    SvaraRadera