lördag 23 november 2013

Go'kväll min kära läsare!

Det är mörkt ute nu... längtar efter snö! Blir mycket ljusare och mer ombonat då!
Är så trött morgon och kväll och det beror på detta mörker! Nästa helg är det advent! Ska bli så mysigt!


Tio saker i infinitiv som piggar upp och gör mig glad i vintermörkret.
  1. Att gå på teater! I torsdags var jag på Östgöta teatern och såg "Bluebird - taxi till nattens ände". Tyckte om pjäsen!
  2. Att laga mat! Trivs i mitt kök!
  3. Att träffa Ida och mina föräldrar!
  4. Att umgås med dem här hemma =) mannen och Lotta!
  5. Att jobba med kreativa elever... jag är så stolt över dem. Alla gör så fina arbeten!
  6. Att "På spåret" har börjat!! Jippi så kul!!
  7. Att sitta i soffan med lite charkisar, ett glas rött och titta på "Så mycket bättre" en lördagskväll!
  8. Att gå på bio... många bra filmer på vita duken just nu!
  9. Att se framsteg nere i duschrummet!
  10. Att bara få ta det lugnt och inte behöva göra någonting!
Idag blev det japansk husmanskost - Krispig torsk med stekt isbergssallad och sojamajonnäs.


Tycker så mycket om Karin Larsons design som Hemtex har i nyproduktion! Den här fina duken är nyköpt!
Sen vill jag tipsa om Santa Marias spännande kryddor.


Koriander & Chilikryddan hade jag till kycklingen i förra inläggsreceptet och Limepeppar till dagens fisk. 


Mannen och hans äldsta son jobbar för fullt med duschrummet. Ska bli klart till jul hoppas vi!
Idag fick de japansk husmanskost till lunch och det gillades! Var riktigt gott!


Här kommer receptet på krispig torsk med stekt isbergssallad och sojamajonnäs.


  • Limelag: Blanda 3 1/2 msk äppelvinsvinäger, 2 msk socker och 2 msk vatten i en bunke. Tillsätt finrivet skal och pressad saft från 1 lime. Rör så att sockret löser sig. Hyvla skivor av 1/2 gurka med en osthyvel och blanda ner i limelagen. Ställ åt sidan.  
  • Kall sås: Blanda 1 1/2 dl Hellman's majonnäs och 1 msk japansk soja i en skål. Ställ åt sidan.
  • Koka ris (gärna jasminris). 

  • Klyfta 1 isbergssallad. 
  • Pressa 2 vitlöksklyftor och hacka en röd chili utan kärnorna. 
  • Värm upp lite olja i en stekpanna tillsammans med chili och vitlök. 
  • Tillsätt hackad isbergssallad och stek tills den blir mjuk. Krydda med lite salt.
  •  Lägg upp den stekta salladen i en skål. 

  • Skär torskfilén i portionsbitar och krydda den med limepeppar.
  • Vispa upp 1 ägg. Lägg ströbröd och salt på en tallrik. Vänd fisken först i ägg och sedan ströbröd.
  • Stek fisken i olja, 2-3 min per sida. 
  • Servera nystekt krispig torsk med limemarinerad gurka, chili- och vitlöksstekt isbergssallad, sojamajonnäs och ris.


Njut av din lördagskväll!


Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig med min Canon G12 )

16 kommentarer:

Helenas enkla vardag sa...

Jag längtar också efter snö, så det blir ljusare. Kul att läsa vad som piggar upp dig! Älskar fisk men har dåliga recept. Så tackar.
Kram Helena

Husbilen Tuzzen sa...

Fint kök ni har. Kul med 10 saker som gör dig glad, nu känner man dig lite mer.
Sitter med paddan i knät och tittar på "Så mycket bättre" och går en bloggpromenad.
Önskar din en fin lördagkväll.
Kram Helen

anettan sa...

Jag tycker det är ett fint drag att koncentrera sig på vad som vi mår bra av annars är det så lätt att fokusera på det negativa..... Kram Anette

Charlie sa ... sa...

...och något som piggar upp och gör mig glad i vintermörkret är du! Och dina vackra ord, bilder och allt du delar med dig av <3 Det känns från topp till tå av välbehag. Du är som en mjuk famn. Alltid.


KRAM!

Home2tiny sa...

Mmmm jag som älskar fisk o gärna äter det ofta, tackar för ett nytt o spännande recept. En mysig piggelinlista som också gör mig glad. Kramisar Tina

Life´s Silverlining and I sa...

Det var många bra saker dom du har att glädjas åt! Jag blir glad av din glädje! Kram Nilla

Channal sa...

Älskar fisk jag med men idag blir det oxbringa och Solen Skiner!!

KRAM!!

Channal sa...

Tack!! Igår var Så mycket bättre jättebra! Vilka texter han har skrivit Dageby!

KRAM!!

Channal sa...

Jag är sådan till naturen! Önskar att alla kunde vända sina negativa tankar men det är nog inte så lätt! För mig är det en överlevnadsstrategi.

KRAM!!

Channal sa...

Du är ju världens raraste Lotta! Hela du är en mjuk kram!! Tack!!

KRAM!!

Channal sa...

Gillar du nya smaker så är det här något för dig! Så gott med lime till fisk!

KRAM!!

Channal sa...

Härligt att kunna glädja! Idag skiner SOLEN också! Underbart!!

KRAM!!

åse sa...

vilka härligheter du bjuder på, nog är det mörkt mest hela tiden men idag har vi bjudits på härligt väder med en skön sol. Med adventsljuset blir allt så mycket lättare. Kram fina du.

Channal sa...

Idag har solen skinit, så härligt! Men det blir mörkt fort... brrr!

KRAM!!

Annika sa...

Vilket fint kök ni har!

Channal sa...

TACK!

KRAM!!