söndag 5 september 2021

Italienskt i Annas kök🇼đŸ‡č

Gillar ni italienska smaker? Ja dĂ„ Ă€r dessa middagar för dig! 


JĂ€ttegoda om du frĂ„gar maken och mig! Tack Lina för recepten! 
Om du Ă€r nyfiken pĂ„ Linas sĂ„ har jag en personlig kod dĂ€r vi bĂ„da fĂ„r 50% pĂ„ en matkasseleverans. 
Det Ă€r inget bindande. Du kan enkelt sĂ€ga upp eller pausa din leverans nĂ€r du vill. Se HÄR!
Min kod som du skriver in Àr: K630939



Kyckling funghi trifolati med salviastekt potatisgnocchi

Förra helgens middag...


Italienskt en lördagskvĂ€ll under ljuskronans sken... Jag Ă€lskar hösten! 
SÀrskilt nÀr den bjuder pÄ hÀrliga soliga dagar och man sen fÄr kura skymning pÄ kvÀllarna.


LĂ€gg potatisgnocchi i en skĂ„l och tĂ€ck med kallt vatten. LĂ„t stĂ„ minst 15 min. 
 Skiva 250 g champinjoner, finhacka en bananschalottenlök och en vitlök. 
Strimla en knippe bladpersilja, bĂ„de blad och stjĂ€lkar. Skiva en röd chili tunt utan kĂ€rnor. 


Kyckling: Krydda kycklinglĂ„rfilĂ© (2 personer) med salt, nymald svartpeppar och torkad salvia. 
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta eller stekpanna och bryn kycklingen ca 3 min per sida. 
LĂ€gg över pĂ„ en tallrik. Torka ur och spara stekpannan. 



 Funghi trifolati: Hetta upp olivolja i den anvĂ€nda stekpannan och stek champinjonerna ca 2 min. 
TillsĂ€tt lök, vitlök, chili, lite salt och nymald svartpeppar. FrĂ€s ytterligare ca 1 min. 
Strö över 1 tsk vetemjöl och blanda runt. Rör ner 2 dl vatten, en smulad kycklingbuljong och hĂ€lften av persiljan. 
Finriv det yttersta skalet pĂ„ en citronen och pressa ca 2 tsk citronsaft. 
LĂ€gg ner kycklingen i svampsĂ„sen och sjud ca 5 min under lock. TillsĂ€tt resten av persiljan. 
Smaka av med salt och nymald svartpeppar. 


 Salviastekt gnocchi: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek vĂ€l avhĂ€lld gnocchi tills den fĂ„tt fĂ€rg. 
Krydda med salt, torkad salvia och nymald svartpeppar. Stek ytterligare ca 1 min. 
VĂ€nd ner ruccola. Servera kyckling funghi trifolati med salviastekt gnocchi.


Italienska kalkonköttbullar med linguine och ruccola

IgÄr pÄ balkongen... maken lagade maten och bjöd pÄ en riktig fest.
Det Àr det som Àr sÄ bra med Linas recept... enkla att följa för alla.


KalkonfĂ€rsbullar: Finhacka en bananschalottenlök och lĂ€gg i en rymlig bunke. 
Blanda ner 300 g kalkonfĂ€rs, 1/2 tsk salt, 2 msk ströbröd, 1 msk mjölk, 1 tsk torkad rosmarin, 
1/2 msk  torkad oregano, 1 tsk dijonsenap och rikligt med nymald svartpeppar. 

 PastasĂ„s: TĂ€rna en aubergine, ca 1x1 cm. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek auberginen ca 5 min pĂ„ medelvĂ€rme. Krydda med salt och pressa ner en vitlök. Stek ytterligare ca 2 min. 
TillsĂ€tt 1/2 msk tomatpurĂ©, 1 tsk sambal oelek, en burk krossade tomater, 1/2 dl vatten och lite nymald svartpeppar. 

 Forma kalkonfĂ€rssmeten till ca 8 stora köttbullar och lĂ€gg ner i sĂ„sen. Sjud under lock ca 10-15 min. 
VĂ€nd köttbullarna nĂ„gra gĂ„nger under tiden, tills de Ă€r helt genomkokta. 
         
       

       

 Blanda nykokt linguine-pasta med tomatsĂ„s och köttbullar. 
Servera kalkonköttbullar i tomatsÄs med ruccola. Perfekt till ett utsökt rött italienskt vin, SkÄl!


Vill tipsa om denna charmiga danska komedi Matklubben som finns pĂ„ CMore. 


"Marie, Vanja och Berling, tre medelĂ„lders kvinnor, har kĂ€nt varandra sedan skoltiden. 
Efter en turbulent tid hemma i Danmark bestĂ€mmer de sig för att Ă„ka pĂ„ en matlagningskurs i södra Italien.

"

Bon Appétit och kram till alla... Anna
(alla bilder fotade av mig)

4 kommentarer:

Mamma C sa...

Mumsfilibabba sÀger jag bara.
Tack för de goda recepten och för tipset pÄ komedin.
Ha en bra ny vecka.
Kram Carin

Channal sa...

Tack! Detsamma till dig! KRAM

FrÄn Glam till Damm sa...

Men mums sÄ gott allting lÄter!

SÄ mysigt ocksÄ att fÄ börja tÀnda ljus och smÄlampor pÄ kvÀllarna nu.

Varm kram och ha det gott!

Anneli

Channal sa...

Tack! HöstkvÀllar Àr till för att mysa.

KRAM