måndag 11 oktober 2021

Dags för nya boktips!

Känns som om det var länge sedan jag gav lite tips på bra lektyr... så häng med!
Här kommer nio boktips + ett glassigt modemagasin = höstmyset är räddat!


Idag när jag kom hem sken SOLEN så jag hamnade på balkongen tillsammans med det
senaste numret av VOGUE Scandinavia som pryds av danska supermodellen Helena Christensen.
Älskar att sitta och bläddra i glassiga modemagasin! Detta nummer var riktigt läckert.Njöt av sol, kaffe, fin tidning, chokladboll och en liten dammsugare.Sen måste jag tipsa om denna historiska roman på fem delar.
Göran Redin som har skrivit böckerna är från Linköping.


Storslaget romanepos om svenskt 1600-tal. 
"En av 2010-talets bästa bokserier. Sveriges Radio Kulturnytt."

Det roliga med den här historiska romanserien är att den utspelar sig bl.a. i Östergötland.
Första boken "Ett fjärran krig" är inte med här. Den fick jag låna av min svägerska Madeleine.  
Det var hon som tipsade mig om böckerna. De är lättlästa och fängslande.
 De har en utsökt känsla för beskrivande detaljer som ger trovärdighet åt tidsmiljön.
Även maken tycker om bokserien... tror han t.o.m. gillar den mer än jag.

  1. Ett fjärran krigGöran Redins hyllade debut. "År 1610 föds tvillingarna Erik och Karin på en gård i Östergötland. När deras familj blir offer för hämnd, hot och utpressning tvingas de bort från hemmet. Men den tidiga stormaktstiden är en tid av möjligheter och oväntade möten, när begåvning och mod leder långt och när människornas liv och rikets framtid styrs av ett fjärran krig." 
  2. En skärva hopp - "Spännande uppföljare om svensk stormaktstid! Åtskilda ställs syskonen från Lövberga gård inför svåra prov."
  3. Ett bräckligt liv - "Stormaktstidens Sverige präglades av ett omåttligt självförtroende hos den styrande makten. Bondpojkar skeppades iväg för att dö som soldater långt hemifrån samtidigt som enorma rikedomar fördes hem till landet."
  4. En vilsen själ - "Nu har det blivit tid för syskonen Erik, Anders och Karin att skörda framgångens frukter och dra nytta av vänskapen med rikets högsta och mäktigaste. Men känslan av hopp och seger är inte så lätt att bibehålla under det turbulenta 1600-talet."
  5. En ensam färd - Här avslutar Göran Redin sitt historiska epos om familjen från den lilla gården Lövberga i Östergötland.

Här kommer fyra bra böcker som ger ännu mer läsglädje!


Toppbetyg till alla fyra!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

  • Tidvatten av Philippa Gregory - "I ett sista försök att bryta sig loss från sin våldsamme make står hon en natt under fullmånen på en kyrkogård, och väntar på en vålnad som ska uttala orden som befriar henne. Men istället möter hon James, en ung man på rymmen, och visar honom vägen genom tidvattenområdets förrädiska landskap. Bortom allt förnuft faller de handlöst för varandra."
  • Tre kvinnor av Lisa Taddeo - ”Tre amerikanska kvinnor. Åtta år av journalistiskt arbete. Tusentals timmar av samtal. Tre kvinnor är en djupdykning i kvinnors sexualitet, lust och längtan.”  ”Fantastiskt bra! Lika fängslande som den mest fängslande thriller. Rörande, uppslukande, överraskande, elegant skriven. Ni kommer att ÄLSKA den. Marian Keyes" "En omedelbar feministisk klassiker.. Helt fängslande. The Oprah Magazine".

  • Hittebarnet av Stacey Halls - "London, 1754. Bess tittar upp mot byggnaden framför sig. På avstånd hörs barnröster. Hon ska äntligen hämta hem sin utomäktenskapliga dotter Clara. Hon ber och hoppas att flickan lever efter sex år i Foundlinghemmets vård. Hon får ett än värre besked. Clara har redan hämtats, av henne själv. Bess inleder en förtvivlad jakt för att ta reda på vem som har tagit hennes lilla flicka, och varför." "Jag slukar den här boken, den är helt enkelt oemotståndlig" Malin Persson Giolito."
  • Pojken från skogen av Harland Coben - "Ett barn hittas i skogen på USA:s östkust. Han har överlevt ensam utan mänsklig kontakt och har inget minne av var han kommer ifrån. Pojken får namnet Wilde. 30 år senare har Wilde återvänt till skogen där han lever isolerad och utstött från den stad han vuxit upp i. Han har lämnat sin lysande karriär som yrkessoldat och spårningsexpert bakom sig och föredrar ett avskilt liv utan några nära relationer. Men när en tonårsflicka försvinner spårlöst blir Wilde tillfrågad att använda sina unika färdigheter för att hitta henne. Han tvingas återvända till det samhälle han aldrig passat in i och upptäcker snart att staden och dess makt­elit döljer mörka hemligheter som kan förstöra otaliga liv."Jag älskar att läsa böcker och jag måste ge mig tid att läsa. 
När jag åker till och från jobbet har jag börjat att lyssna på böcker. 
Det blir en timme om dagen och det är riktigt mysigt.
Ibland blir jag sittande kvar i bilen när jag kommer hem för jag måste lyssna färdigt. 
Att få en timme eller två och bara sjunka in i en bok... det är livskvalité.

Nu ska jag iväg till mitt damgäng... blir en trevlig kväll hemma hos Rebecca.
Önskar dig min kära läsare en fin kväll!

Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)

8 kommentarer:

Mamma C sa...

Jag fick en hel påse med pocketböcker av grannen.
Men ingen av det du tipsar om var med.
Jag lyssnade jämt på böcker förr. Men nu löser jag bara det jag kommer åt. Sedan går läsandet i vågor för mig. Just nu har det varit en svackoperiod faktiskt.
Ha en trevlig kväll med dina väninnor nu.
Kram Carin

Ninnie sa...

Tack för boktips!!! Ja, att läsa böcker är ett måste! Jag har aldrig riktigt fastnat för att lyssna på böcker...försökte men jag har svårt att koncentrera mina tankar då jag inte läser orden själv. Min hjärna tänker lätt på massa annat då...!

Channal sa...

Tack! Vi fick en jättemysig kväll! Bra när man kan dela på böcker eller ge bort! Att läsa innan läggdags är rogivande för mig.

KRAM

Channal sa...


Varsågod! Jag känner igen mig! Jag kan bara lyssna på bok när jag kör och är ensam i bilen. Annars blir jag ofokuserad och tänker på annat. Gillar de böcker när författaren själv läser sin bok.

KRAM

Från Glam till Damm sa...

Hej,

Jag älskar glossy manazines. Men tyvärr finns det inte en endaste affär på mindre ort i Dalarna som säljer dem, och absolut inte Vouge. Suck, så trist!

Tack för spännande boktips. Jag lyssnar också på böcker både när jag åker till jobbet och ibland på mina långa power walks.

Varm kram och ha en fin dag!

Tre veckor kvar till höstlovet nu.

Anneli

Annika sa...

Skulle gärna läsa böckerna om Östergötland.
Plöjde ju Mor gifter sig-serien och älskade den. Läser om den ibland bara för att den är SÅ bra, de tre böckerna!!!
Har läst flera böcker som Moa Martinsson skrivit om livet i Östergötland. Fantastiska allihopa!!
Förstår därför att den serie du tipsar om skulle vara ngt för mig.
Kramar!

Channal sa...

Finns inte Pressbyrån i Mora? Stackars dig! Visst är det skönt att lyssna på bok i bilen.

KRAM

Channal sa...

Älskar Moa Martinsson! Hennes böcker är skrivna lokalt från min stad Norrköping. Historiska romaner hör till mina favoriter.

KRAM