Det är fantastiskt att äntligen kunna fira Valborgsmässoafton och 1 maj som vanligt igen.
Fullt med folk på gator, torg och i parker. Pandemiåren är över!
Men samtidigt innebär Rysslands krig mot Ukraina att mycket är långt ifrån som vanligt,
framför allt för miljontals ukrainare vars liv omkullkastats.
Men jag säger: "Välkommen sköna maj! Min absoluta favoritmånad."
Jag tycker att livet blir så mycket enklare och roligare utan tjocka kläder och kyla.
Ja, nu är det dags att uppleva årets vackraste månad.
Vad passar bättre än en vårlig citronkyckling till middag idag!
Citrongrillad kyckling med vitlök- och citronsmör till nektarin- och fetaostsalsa.
Rostat vitlök- och citronsmör:
Bryn pressad vitlök i en liten kastrull med lite olivolja tills vitlöken är gyllenbrun.
Lägg över i en liten skål. Tillsätt smör, finrivet citronskal, salt och lite nymald svartpeppar. Mosa ihop allt med en gaffel. Rulla till en korv mellan plastfolie och lägg in i kylskåpet.
Citrongrillad kyckling:
Blanda pressad saft från 1/2 citron, 1/2 dl olivolja, en pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en bunke.
Lägg ner kycklinglårfilé och låt marinera minst 30 min.
Grilla kycklingen ca 4 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt.
Nektarin- och fetaostsalsa:
Tärna två nektariner. Finhacka en rödlök, hacka persilja och smula fetaost.
Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja och lite citronsaft.
Krydda med salt och chili flakes.
Servera nygrillad citronkyckling med rostat vitlökssmör, nektarin- och fetaostsalsa och bulgur.
Till efterrätt... varsin liten rabarberpaj med lättvispad grädde. Allt var jättegott!
Nu är det tre hela veckor innan Kristi himmelsfärd och då bär det av på roligheter igen!
Jag behöver planera in roligheter så att jag har något att se fram emot.
Fast just nu håller jag på att planera vad jag ska ha på mig den 14 maj.
För då blir det stor fest för mig och andra som är 25-årsjubilarer i kommunen. Tjoho!
Må solen lysa på dig var du än är min kära läsare!
Kram till alla... Anna
♥
(Alla bilder fotade av mig.)
6 kommentarer:
Vilka fina vårbilder och visst är det härligt att pandemiåren är över.
Vad gott ni åt och jag tackar för att du lämnar receptet på det med.
Ha en ny bra vecka nu.
Den 14 maj är min mammas födelsedag. Då skulle hon blivit 91 år. Jag tror säkert du hittar någon fint att ha på dig då.
Kram Carin
Hej Carin! Visst är det vackert nu... och ännu vackrare kommer det bli i maj. Maten var riktigt god! 14 maj, tre dagar innan min födelsedag. Ja, jag hittar säkert något att ta på mig. Folkdräkten, paljettklänning eller långkjol! KRAM
Ja, maj är en riktigt vacker månad. Ni ligger före oss. Här får vi vänta på att vitsipporna skall blomma i ett par veckor till tror jag. All vårblomster brukar komma i slutet av maj.
Visst är det viktigt att ha något att se fram emot. Men det är nästan lite ovant att kunna åka iväg nu efter pandemin.
Vi har slagit på stort och bokat in en Greklandsresa i sommar och två resor till Spanien lite senare i år. Ja,hejhopp......Men först blir det trevligheter under Kristi Himmelfärd, som hos mig är om tre och en halv vecka :-) Men jag gillar dina nedräkningar till loven bättre eftersom de är kortare :-)
Hockeytränaren skall också firas som 25-årsjuilar i mitten av maj.Tänk vad åren går. Han tänker gå i pension som 63-åring, om tre år.
Ha en riktigt fin arbetsvecka! Tack för alla vackra och färgsprakande bilder. Jag är svårt förtjust i eran nya havsutsikt. Den måste ha höjt värdet på huset med flera hundratusen.
Varm karm och ha det gott!
Anneli
Tack Anneli! Låter underbart md Grekland och Spanien! Även jag planerar att gå när jag blir 63 Inte en dag mer! Sjöutsikten är magnifik! Bästa läget! KRAM
Maj, det var min favoritmånad då jag bodde i Sverige också!
Nu när jag bor här är det april. Du vet, det där med att vi ligger 3-4 veckor före er ...
ÅÅÅ så fint det är med gullvivorna. SÅÅÅ fina.
OCH din mat sen, den ska jag laga!!!
Kramar!!
Hej Annika! Den här tiden just nu är amazing! Kul, lovar! Maten är jättegod!
KRAM
Skicka en kommentar